Type the Verification Code below
Amauta Capcha
Refresh code
Spanish Classes Online

Study Spanish with a Private Tutor Online

More Info

 

Gwen Sulter's diary a spanish student at Amauta Spanish school

About Me
Gwen Sulter, Amauta Student
Gwen Sulter
Nationality:Niederlande
Age:23
Occupation:Student
Stay:2005-11-14
It's my Diary of travel

Week 1, Cusco Peru

Date: 2005-09-19

Na een lange reis eindelijk aangekomen in Peru moest ik nog ongeveer 5 uur wachten op het vliegveld Lima voordat mijn vlucht naar Cusco ging. Na een mooie vlucht van Lima naar Cusco stond er iemand mij op te wachten. Zij bracht mij naar de schoolresidentie. Daar aangekomen kreeg ik de sleutel van mijn kamer. ‘s Avonds ben ik met 3 anderen uiteten geweest. Erg lekker!! Daarna vroeg mijn bed in, want ik was erg moe van de reis en het hoogteverschil merk je ook wel. De volgende dag ben ik met een meisje naar Pisac geweest, op zondag is de markt daar het leukste. De busreis duurt ongeveer een uurtje. Je ziet dingen die je in Nederland niet meer ziet. Families die hun kleren aan het wassen zijn in de rivieren en zelfs een taxichauffeur die zijn auto in de rivier aan het wassen is. Een erg mooie route en dan heb ik het nog niet eens over de markt in Pisac deze is namelijk ook erg gezellig. Om 4 uur moest ik weer terug zijn in Cusco, voor de stadswandeling. Zo leer je meteen al iedereen een beetje kennen. Na de tour ben ik met een groepje wat gaan drinken nog en daarna weer vroeg naar bed. Morgen begon de eerste lesweek en op maandag betekent dat 8 uur beginnen voor de test. Na de test gemaakt te hebben moest iedereen wachten boven op het terras op de uitslag. Als de uitslag bekend is wordt je ingedeeld in groepen. Ik heb in de middag les van half 3 tot half 7.  ‘s Avonds is er een welkomstdineetje met alle nieuwkomers. Dit dineetje was erg gezellig!! 
De eerste week heb ik nog niet echt veel gedaan, omdat ik nogal erg moe was.

Op zaterdag ben ik gaan raften. Dit was erg leuk, maar vooral koud.
 

Week 2 t/m 8

Date: 2005-10-26

Er zijn nu al bijna 2 maanden voorbij en ik ben al aardig ingeburgerd in het leventje van Peru. Ik heb de eerste 4 weken Spaanse les gehad 4uur en de andere 4uur ben ik al begonnen met het werken in de office. Nu heb ik geen lessen meer en werk ik van half 9 tot half 2 en van 4 uur tot 7 uur. Ik zal even wat vertellen over mijn werkzaamheden. Op maandag komen de nieuwe studenten hier op school en dan moet ik de welkom doen. In het begin was dat wel even wennen en mede ook omdat het in een andere taal is. Ook doe ik nu de meeting van Urubamba en Manu. Ik word er dus nogal goed in om voor een groep mensen te spreken, niets mis mee, maar toch wordt het geen hobby van me. Verder doe ik momenteel het bezoek aan de ‘Clinica San Juan de Dios’, dit is een kliniek voor verstandelijke en/ of lichamelijke gehandicapten kinderen. Deze kinderen zijn altijd erg blij en willen graag dat je foto’s van ze maakt. Afgelopen week deden we kaartspelletjes, o.a. memory. De kinderen zijn er erg goed in. Een jongen speelde zelfs vals met leugenaar, hij hield een kaart achter, zodat hij won. Verder ben ik ook 3 dagen naar Urubamba geweest, AMAUTA heeft daar ook een school. Erg mooi en ontspannend, misschien een beetje te ;). Hier ben ik gaan uit vinden wat er zoal te doen is in Urubamba, waar wat is enzo. Urubamba is zeker een aanrader. Het is er warmer en niet zo druk als in Cusco. Verder heb ik eigenlijk nog steeds niet zoveel gedaan/ bezichtigd. Elk weekend wil ik wel wat gaan bezichtigen, maar dan ben ik eigenlijk te moe. Niet van het werken, maar meer van het stappen van de avond ervoor :). Als het dan ook nog eens regent blijf ik liever in mijn bed liggen. Het weer wordt slechter, regent vaker nu en het is best koud. Toch kan het ook nog steeds heel zonnig zijn, maar voor de mensen die nu komen naar Peru, neem je dikke wintertruien maar mee hoor. Je zult er geen spijt van krijgen! Wat betreft het stappen. Stappen kan je hier eigenlijk wel elke avond. Rond 9uur s avonds kan je in veel barren salsa lessen volgen. Altijd grappig om te zien, mee doen doe ik niet, kijk veel liever. Eigenlijk in het begin ging ik bijna wel elke avond wat doen, maar sinds 2 weken doe ik dat niet meer. Ben hier uiteindelijk niet op vakantie, maar om te werken natuurlijk. Daarnaast ga ik in NL ook niet elke dag uit, dus tja uit met de pret!!! Het is dus nu eigenlijk alleen maar in het weekend stappen en daar kijk ik dan ook wel naar uit. Altijd lachen met iedereen!! Het plan is om binnenkort naar Arequipa te gaan, staat op de planning over 2 wkn, maar of dat lukt. Vamos a ver!!!
 

Week 9

Date: 2005-11-08

Deze week is een korte week geweest, want het was dinsdag 1 november een feestdag, el Dia de Todos los Santos oftewel Dag van de Allerheiligen. Dit betekende dus een dagje vrij. Kwam goed uit, want de dag ervoor was het Halloween. Echt een heel groot feest hier op Plaza de Armas met vuurwerk en veel mensen. Een erg leuke avond. De rest van de week eigenlijk rustig aan gedaan. In het weekend ben ik naar Tipon geweest. Dus toch niet Arequipa, maar wel dan eindelijk eens na 8 weken mijn eerste ruines bezocht. Ik ben met een taxi ernaar toe gegaan, het is namelijk nogal een erge klim. Voor het geld hoef je het ook niet te laten vanaf Cusco tot aan het park, 20 soles (ongeveer 5 euro). Is echt ongeloofelijk, want het was wel een rit van ongeveer 45 minuten, waarvoor je in Nederland wel meer betaalt. De ruines waren erg mooi namelijk met watervallen (kleine). Ik vond het best een erge klim, loopt allemaal niet zo makkelijk en als je de avond ervoor uit ben geweest, maar al met al heb ik het overleefd. Terug zijn wij gelopen, omdat er ook geen taxi´s zijn bij het park en naar beneden lopen is niet zo erg. Onderweg kwamen wij nog boeren tegen of hoe wij ze noemden Peters en Heidi´s, nog best eng, want er lopen naast schapen, lammetjes, varkens, ezelfs, paarden, koeien ook stieren mee. Zij zien er echt heel groot uit, maar er rustig langslopen en ze niet aankijken en er is niets aan de hand. Terug weer een taxi gepakt ditmaal voor 10 soles (ongeveer 2,5 euro). Ik heb geen Cuy (cavia) gegeten, Tipon schijnt de beste plaats te zijn om Cuy te eten. Je krijgt de cavia zeg maar soort van opgezet (gefrituurd) op je bord en dan heeft ie een hoedje op. Nou dank je de koekoek, voor mij geen Cuy hoor!!! Ik vind het echt onbegrijpelijk om huisdieren op te eten, huisdieren zijn huisdieren. Ik eet mijn eigen kat toch ook niet op. Na Tipon lekker uit eten geweest, een pizza. Daarna vroeg naar bed om de volgende dag weer te beginnen met werken.
 

Week 10

Date: 2005-11-14

Maandagavond heeft het heel de avond geregend. Het regenseizoen begint nu echt denk ik zo. Alhoewel het toch nog steeds erg zonnig kan zijn. Beneden in het kantoor waar ik werk is het echt heel erg koud, omdat er totaal geen zon binnenkomt. Helaas!! Meestal is het boven op het terras warmer dan binnen. Juhuu dinsdag heb ik een pakketje uit Nederland gekregen, met drop, speculaas, kruidnootjes, chocolade. Wat kan je dingen toch missen soms uit Nederland!! Het ergste mis ik nog een verse bruine boterham met oude kaas!! Maar goed al het lekkernij in Nederland weerhoudt mij er toch niet van om in Peru te blijven. Het weekend had ik de noodtelefoon, daardoor heb ik rustig aangedaan. Ook wel eens goed natuurlijk, een keer geen alcohol. De televisie in de common room komt de laatste tijd goed van pas. De laatste tijd DVD´tjes kijken of gewoon tv. Moet erbij zeggen dat er nog echt wel leuke programma´s of films komen hiero. Vaak in het Engels en dan ondertiteld in het Spaans. Op zaterdag heb ik een lesje gevolgd, oftewel een proefklas voor nieuwe leraren. Was wel grappig en toch ook nog wel leerzaam. Zondag heb ik heel de dag gewerkt. Waarna ik uiteten ben geweest en daarna een film heb gekeken, dit keer maar liefst een Duitse film. Opzich wel vreemd nu in het Duits en Spaans nadenken.
 
add chat to your website