Type the Verification Code below
Amauta Capcha
Refresh code
Spanish Classes Online

Study Spanish with a Private Tutor Online

More Info

 

Jessica den Hollander's diary a spanish student at Amauta Spanish school

About Me
Jessica den Hollander, Amauta Student
Jessica den Hollander
Nationality:Niederlande
Age:21
Occupation:Student
Stay:2004-05-14
It's my Diary of travel

Donderdag 29 April 2004

Date: 2004-05-01

Eindelijk is het zo ver...ik ga stagelopen in Peru! Een paar weken voor mijn vertrek heb ik contact gehad met Jose Beringse. Jose is een Nederlandse die enkele jaren geleden deze school heeft opgericht. Mijn vraag of AMAUTA Spanish School een mogelijk stageplek voor mij kon zijn werd positief beantwoord. Vandaar dat ik vandaag vertrek. Wow!!

Op de weegschaal bij het inchecken bleek m´n backpack al 19 kilo te zijn, en dan te bedenken dat ik ook veel handbagage heb...pff gelukkig dat ik niet veel hoef te lopen met deze tas.

Mijn vlucht ging via Atlanta naar Lima. Op Atlanta kort wachten, maar wel weer inchecken. Waarbij mijn handbagage grondig werd onderzocht. Vervolgens ging de metaaldetector af op mijn bergschoenen…die moesten dus uit! Lekker stinken!!Vervolgens ging de detector weer af, uiteindelijk bleek het om een papiertje van kauwgum te gaan!

In het vliegtuig naar Lima had ik een raamplaats en heb ik de hele vlucht geslapen. ZZzzz Iedereen zal wel hebben gedacht, wat een luilak! Om 22:05 uur locale tijd landden we in Lima. Waauw nu was ik echt ver van huis! In alle drukte van wachtende mensen stond iemand met mijn naam op een bordje. Tis toch wel altijd een opluchting! Deze bracht me naar een hostel, waarbij ik zelfs de beschikking had over 2 bedden en een prive badkamer! In het hostel ontving ik ook mijn vliegticket voor de volgende dag naar Cusco, keurig geregeld! Ik had het zelf niet beter kunnen doen!


 

Vrijdag 30 April 2004

Date: 2004-05-01

´s Ochtends om 8 uur werd ik wakker gemaakt door het personeel. Ik kon aanschuiven voor het ontbijt. Tot mijn verbazing hadden ze thee van cocabladeren! Deze heb ik natuurlijk wel genomen…achteraf gezien blijkt cocathee hier heel normaal te zijn!!!

Om 10:30 uur vloog ik naar Cusco waar iemand om mij wachtte, met zo´n zelfde naambordje. De vrouw die me ophaalde bracht me naar de residentie van de school en sprak met me in het spaans, waardoor ik gelijk kon beginnen met het oefenen van mijn spaans J Eenmaal aangekomen bij de school kreeg ik een rondleiding van Viola. Een Nederlandse die hier ook stageloopt. Zij zal haar werkzaamheden afronden als ik begin. De komende twee weken zal ik een kamer delen met een Nederlands meisje, Alida. Er wordt aangeraden om de eerste paar dagen weinig intensieve activiteiten te ondernemen en alcoholische dranken te nuttigen ivm hoogteziekte.. Ik werd gelijk al uitgenodigd om met een Canadees meisje, Stephanie, naar Plaza de Armas te gaan. Hier lekker in het zonnetje relaxen! Vervolgens m´n tas uitgepakt…met zo veel spullen duurt dat wel ff! ´s Avonds ben ik uigenodigd om met een grote groep te gaan uiteten. Doordat iedereen altijd iedereen uitnodigt, werd de groep dusdanig groot dat we hem hebben opgesplitst in tweeen. Wij zijn naar Los Perros gegaan waar je heerlijke gerechten kan eten. Een lekkere vega dish super lekker, maar later merkte ik dat de versgemaakte tomatensoep het topgerecht is van Los Perros!…


 

Zaterdag 1 Mei 2004

Date: 2004-05-01

De gehele dag weinig uitgespookt. Mijn kamergenootje heeft me een beetje wegwijs gemaakt in de stad. ´s Middags hebben we op de markt boodschappen gedaan; wortelen, uien, aardappelen…oftewel HUTSPOT! Alida en nog enkele Nederlanders hadden beloofd om voor de andere buitenlandse studenten een echt Hollands gerecht te maken. Uiteindelijk zaten we ´s avonds met 9 personen aan tafel. Een gezellige boel...enuh dan te bedenken dat de hutspot nog geen 3 sol per persoon heeft gekost!
 

Zondag 2 Mei 2004

Date: 2004-05-02

Lekker uitgeslapen…Omdat vele studenten op excursie gaan in het weekend is het erg rustig in het weekend, echter er is altijd genoeg te beleven of te ondernemen! Ik ben dan ook samen met Alida naar de grote kathedraal gegaan. Erug indrukwekkend! Vele altaren van goud gemaakt, en het is ook verbazingwekkend groot van binnen. Vervolgens werd er een welkomstpraatje gehouden voor de nieuwe studenten. Hier wederom vele nieuwe gezichten. Bij de nieuwe studenten zaten echt allerlei verschillende culturen en leeftijden. Van een oudere Amerikaan tot jonge Nederlander.
Erg grappig om te zien dat zo veel verschillende mensen bij elkaar komen met toch dezelfde interesse, namelijk spaans leren!
 

Maandag 3 Mei 2004

Date: 2004-05-03

Om 8 uur begint de test voor alle nieuwe studenten. Echter ik had deze test al gehad en kon rustig ontbijten. Elke dag krijgen we op de residentie iets anders bij het ontbijt zoals fruit, pannekoeken en een gebakken eitje. Daarnaast worden ook iedere dag verse jus gemaakt van bijv. papaya, ananas of sinasappelen. J Muy rico!

Vandaag had ik mijn eerste les van Claudia en Elsa. Ik zat in de klas met twee Nederlanders en twee Canadezen, een gezellige groep. Vaak kan je aan het accent al horen waar deze persoon vandaan komt. Het leuke van de verschillende culturen in de klas is dat iedereen zijn eigen accent heeft. … Maar vooral de lessen waren erg interressant en ik heb al op mijn eerste dag heel veel geleerd. We kregen huiswerk en leerwerk. Daarnaast moet ik ook nog een deel van mijn vorige stageverslag gaan afmaken. Dus ik was de gehele dag en waarschijnlijk wel de hele week zoet met huiswerk.. Ik hoop dat ik snel mijn stageverslag afrond. ´s Avonds hadden we een welkomstdiner met alle nieuwe studenten. Hierdoor kom je gelijk in contact met alle nieuwe studenten die je nog niet hebt gesproken. Erug gezellig!!!Na het welkomstdiner ken je ook voldoende studenten om de overige dagen van de week gezellig mee te gaan eten. Dit kan dan in een van de vele restaurants maar we kunnen natuurlijk ook een eigen prakje in de keuken op school maken.


 

Dinsdag 4 Mei 2004

Date: 2004-05-04

Vanochtend eindelijk Jose Berings ontmoet! Gister waren we elkaar misgelopen. Jose is super aardig. Betreft mijn werkzaamheden, deze kunnen we dusdanig invullen dat ik precies doe waarin ik goed ben. Daarnaast is er de gelegenheid om zelf veel initiatief te nemen. Echter zal ik eerst 2 weken Spaanse les volgen om zo mijn spaans wat meer op niveau te brengen. Ik heb ook al gesproken met Liesbeth, de coordinator van het vrijwilligerswerk. Het lijkt ons erg leuk om naast onze werkzaamheden ook nog extra excursies te organiseren voor de studenten. ´s Middags lekker in een restaurantje geluncht met Reesy. Maar hierna was het wel echt weer tijd om m´n huiswerk af te maken en aansluitend naar de lecture gegaan. Elke week worden er verschillende lectures gehouden door een van de leraren. Deze lectures zijn in het spaans en doordat er langzaam en duidelijk werd gesproken was het voor mij goed te volgen. Het ging over de betekenis, het ontstaan en het drinken van het Inca bier, Chicha. Dat is dan ook wel een drankje dat ik ooit zou willen proberen. Er werd ons verteld dat vooral in de buurt van Urubamba veel plekken zijn waar ze chicha verkopen. Je herkent zo´n plek aan een rode vlag of plastic zak op een stok voor de deur! Volgende week zal ik een week naar Urubamba gaan om daar mijn spaanse lessen te volgen! AMAUTA heeft daar namelijk ook een school. Het is daar erg zonnig en schijnt erg rustig te zijn, we zullen zien.
 

Woensdag 5 Mei – Vrijdag 7 Mei 2004

Date: 2004-05-07

Deze doordeweekse dagen zijn voorbij gevlogen. ´s Ochtends had ik les en ´s middags was er altijd voldoende te doen vanwege de vele studenten om je heen. Heerlijk, het is hier bijna ommogelijk om je alleen te voelen! De lessen zijn leuk en ik wil dan ook niets missen. Er wordt snel door de stof gegaan waardoor je vele aspecten van het spaans krijgt. Je kan echter zelf invullen wat je doet met de les. Ik neem ze serieus en ga dus super snel vooruit. Woensdagmiddag een excursie naar San Juan de Dios, een clinic voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen. Dit is ook een van de vrijwilligersprojecten die AMAUTA aanbiedt. In de clinic merkte je goed dat deze kinderen heel veel aandacht nodig hadden. ´s Avonds een film gekeken in het spaans met een engelse ondertiteling, dit is wederom een van de extra activiteiten die AMAUTA aanbiedt. De film opzich vond ik niet erg leuk maar wel weer leerzaam omdat je onbewust toch veel woorden oppikt. Na de film met een gezellige groep wat gegeten. Donderdagavond was er een lecture over de inca´s. Deze was erg interessant maar ik moest wel heel erg goed mijn aandacht erbij houden om alles goed te kunnen brgrijpen. Wel leuk al die achtergrondinformatie, want zelf heb ik minder de stimulans om hier daadwerkelijk boeken over te gaan lezen. Vrijdag heb ik een kookles gevolgd…heerlijk! Echt een gerecht wat ik vaker in Nederland ga maken, aardappelen met daarin groentes en gehakt! Vervolgens werd er een salsales gehouden waar vele aan mee deden…
 

Zaterdag 8 Mei 2004

Date: 2004-05-08

Vandaag heb ik Tatiana van de administratie geholpen met de inventarisatie van de school en de viering van moederdag. De inventarisatie is veel werk maar erg leuk om te doen zo met z´n 2-en. Enuh daarnaast ook erg goed voor mijn spaans want Tatiana vertaalt alle objecten die ik niet in het spaans ken. Om 3 uur kwamen de eerste moeders van de gastfamilies (waar de AMAUTA studenten verblijven). Ik heb alle moeders verwelkomd, een erg leuke taak! Aan het einde van het feest kwamen sommige moeders nog naar me toe om me een dikke afscheidsknuffel te geven.
 

Zondag 9 Mei 2004

Date: 2004-05-09

Vanochtend is het dan zo ver….ik ga naar URUBAMBA!!! Met een klein groepje Nienke en Liduiene(22 en 38 jaar) uit Nederland en Ken (23 jaar) uit Canada. Samen met Walter zijn we om 10 uur vertrokken, hij zal deze week onze gids en manusjevanalles zijn. Vanaf het busstation zijn we naar Chinchero vertrokken. Vanaf Chincero hebben we een fantastisch mooie wandeling door de natuur en bergen gemaakt. De tocht duurde zo´n 2 uur, en eenmaal aangekomen in Urubamba werden we opgepikt door een taxi om ons naar de school te brengen…goed geregeld!! Eenmaal in de school nog ff in de tuin gezeten, lekker de spieren tot rust laten komen. Vervolgens een super pizza gegeten met onze lerares in de stad, vooraf het eten een spelletje yenga en rummicub. Echt ouderwets gezellig.
 

Maandag 10 Mei 2004

Date: 2004-05-10

´s Ochtends had ik geen les en heb ik dus voldoende tijd om lekker te studeren, muziek te luisteren of gewoon lekker genieten van de zon. ´s Ochtends eerst een ontbijtje dat bereid wordt door Jeanet. Er was ons al verteld dat de kokkin Jeanet overheerlijk kon koken en dat hebben we deze week dan ook echt goed gemerkt. Elke middag werd er iets georganiseerd vanuit school, met uitzondering van de woensdag. Zo zijn we vandaag met z´n 4-en naar een pottenbakkerij gegaan waar we uitleg kregen over het maken van klei en het produceren van producten. We mochten zelf ook een inca-tekening maken in de klei, echt super tof! Ik heb een of andere vage vogel geschets, die werkelijk nog leek op het voorbeeld! Hierna de motortaxi´s….geweldig! Het lijken van die super toeristische vervoermiddelen, maar dat is hier helemaal niet zo. Het is zelfs zo dat in Urubamba weinig toeristen komen. De les ´s avonds was erg intensief maar erg leerzaam. Ik kreeg veel stof mee, veelal gramatica, zodat ik me dinsdagmorgen absoluut niet zou vervelen J Wat ik zo heerlijk vind aan de lerares is dat ze een aanstekelijke lach heeft, waardoor de lessen ook zijn gezellige kant hebben. Niet alleen van dat suffe gramaticastampwerk. Aan het einde van de les hadden we altijd een gezellige conversatie waarvan je veel vocabulair leert.
 

Dinsdag 11 Mei 2004

Date: 2004-05-11

´s Ochtends veel geleerd en gezellig gekletst met de overige 3 studenten. Na de lunch zijn we met Walter en Jeanet vertrokken om de zoutmijnen te bekijken. Na ongeveer een uur wandelen zijn we aangekomen bij de zoutmijnen. De zoutmijnen zijn verbazingwekkend. Vanuit de berg komt het zout uit een warm stroompje naar deze plek. Hier wordt in kleine baden het zout gedroogd en op een gegeven moment uitgehakt. Dit is echt een plek die ik iedereen zou willen aanraden om te bezoeken tijdens een verblijf in Peru!
 

Woensdag 12 Mei 2004

Date: 2004-05-12

Vandaag zijn Liduine en ik naar Ollantaytambo gegaan om daar de ruines te bekijken. De ruines liggen op zo´n 20 minuten afstand met een lokale bus, dat kost dan wel 1 sol (oftewel ongeveer 20 eurocent ;) Ondanks dat ik toch al vele ruines heb bezocht, tevens in Guatemala, Honduras en Mexico blijft het toch keer op keer indrukwekkend!!! ´s Avonds hebben we met zn allen gepoolt en getafeltennist.
 

Donderdag 13 Mei 2004

Date: 2004-05-13

Als lunch zijn we met Jeanet en Walter forel gaan eten bij een echte forelkwekerij. Bij de kwekerij hebben 2 mannen onze forellen gevangen uit een van de baden, doodgemaakt en schoongemaakt. Direct hierna heeft Jeanet de forel gekruid en heeft Walter hem gebakken...mmm echt super lekker! Na deze spectaculaire lunch zijn we terug gaan wandelen. ´s Avonds kampvuur! En hebben we wat alcoholische dranken genuttigd en speelde Ken op zijn gitaar. Vervolgens kregen Nienke, Ken en ik het maffe idee om buiten onder de sterrenhemel te gaan slapen. Dit hebben we dan ook gedaan! Jeneat, Walter en Elsa waren al wat eerder naar bed gegaan en hebben onze verhuizing van matrassen niet meegemaakt.
 

Vrijdag 14 Mei 2004

Date: 2004-05-14

Vanmorgen kwam Jeanet ongeloofwaardig vragen of we daadwerkelijk buiten hadden geslapen. Het antwoord: Por su pesto! Het werd weer een mooie dag met veel zon. ´s Middags mijn presentatie over Sinterklaas voorbereid. Dit is altijd een van mijn de favoriete onderwerpen als ik een presentatie in een andere taal moet geven. Na mijn les hadden we kookles van Jeanet, papa rellena! Super lekker gerecht! In de school had ik dit al een keer gemaakt. Maar omdat het zo lekker is vond ik het helemaal niet erg om het nogmaals te maken. Misschien ben ik dan wel aan het einde van mijn verblijf hier een expert in het maken van Papa Rellena! De volgende morgen zijn we weer naar Cusco vertrokken. Waar we het gehele weekend weinig hebben ondernomen, alleen veel gewinkeld. Maandag zal mijn eerste echte werkdag zijn bij AMAUTA Spanish School en ik kijk er echt naar uit!!
 
add chat to your website