Type the Verification Code below
Amauta Capcha
Refresh code
Spanish Classes Online

Study Spanish with a Private Tutor Online

More Info

 

Tessa Koelewijn's diary a spanish student at Amauta Spanish school

About Me
Tessa Koelewijn, Amauta Student
Tessa Koelewijn
Nationality:Niederlande
Age:23
Occupation:Teacher
Stay:2004-08-03
It's my Diary of travel

Mijn eerste weekje op Amauta Spanish School...

Date: 2004-08-03

Even denken, wanneer ben ik ook alweer aangekomen? Het lijkt allemaal lang geleden, maar dat is dus echt niet zo. Je voelt je hier snel thuis en je hebt al snel geen flauw benul meer van tijd. Mijn aankomst in Lima weet ik nog precies. Het was al nacht, ik was helemaal kapot van de reis (ik vind vliegen maar niks) en kwam meteen in de drukte van Lima terecht. Precies wat je niet nodig hebt op dat moment! Gelukkig werd ik opgehaald en was mijn onderdak allemaal al geregeld.

Toen kwam het moment van helemaal alleen op een kamertje proberen te slapen in een heel ver land… Eigenlijk ben je heel moe, maar je gedachten zitten helemaal vol. Wat staat je allemaal te wachten? Best wel spannend! Aangezien ik zo laat was aangekomen, had ik ook het idée dat ik helemaal alleen was in het hotel, maar ´s morgens bij het ontbijt zaten er opeens allemaal mensen, toch niet alleen!

De vlucht naar Cusco was echt geweldig! Het was een mooie, heldere ochtend en het uitzicht uit het kleine raampje was onvoorstelbaar: een berglandschap met zon en sneeuw, super! Ik zat helaas niet bij het raam, probeer op de heenweg links te gaan zitten, vroeg inchecken dus…!

Op het vliegveld van Cusco was de ontvangst een stuk aangenamer dan in Lima. Het was er minder druk, het zonnetje scheen en bij de lopende band vol met backpacks, stond een groepje “indianen” muziek te maken. De rillingen gingen over mijn lijf en eindelijk wist ik weer waarom ik voor Peru gekozen had.

De eerste dagen in Cusco heb ik niet als erg prettig ervaren…Niet zozeer Cusco of de mensen, maar meer hoe ik me voelde. Alleen, ik heb nog nooit zo´n lange reis alleen gedaan, beetje sip dus en dan ook nog eens dat hoogteverschil. Moe, duizelig, snelle hartslag, lusteloos en hoofdpijn…tja, daar had ik me wel op voorbereid, maar toch…

Al snel kwam er verandering in. Nadat ik mijn ritme had gevonden, me weer lekker voelde en al wat mensen had leren kennen, kon mijn grote avontuur hier beginnen!

Op zondagavond kregen we van de school een rondleiding door Cusco. Ik had zelf al wat rondgedwaald, maar bij deze rondleiding kreeg je toch wel aardige tips. En ook meteen wat leuke medestudenten ontmoet. Ik had helemaal zin gekregen in mijn eerste week op de school.

Het begon uiteraard op maandagmorgen. Alle nieuwe studenten moesten een test maken, om te kijken in welke groep ze les zouden krijgen. Ik wist ongeveer drie van de 20 vragen, dus voor mij was het wel duidelijk!!

Ik zat met nog drie andere studenten in een beginnersgroep en het leuke was, dat er veel verschillende soorten mensen waren. Allemaal met een eigen doel; de een voor vrijwilligers werk, de ander op reis door zuid-amerika en weer de ander voor een stageperiode.

De lessen waren echt erg leuk. In het begin is het even wennen dat je docent alleen maar spaans praat, maar dat went al snel en is alleen maar goed voor je spaans. Er wordt aandacht besteed aan allerlei theorie, maar er wordt ook erg veel gesproken. Het is erg veel informatie die je te verwerken krijgt, maar als je het een beetje bijhoudt, is het goed te doen. Praten, praten, oefenen, oefenen…

Tussendoor zijn er altijd allerlei dingen te doen. Zo heb ik al film gekeken in het spaans, heb ik de salsa proberen te dansen, ben ik een weekendje naar Urubamba geweest, waar ze ook een school hebben, heb ik een voetbalwedstrijd van de Copa America mee mogen maken, ben ik op visite geweest in een kinderziekenhuis en heb ik al het een en ander van Cusco en zijn mooie omgeving gezien.

Ik ben nu ik dit schrijf, al weer drie weken hier in Cusco en de tijd lijkt steeds sneller te gaan. Het spaans praten gaat me al beter af dan in de eerste week, gelukkig maar, want als je totaal niks van de taal weet, voel je je behoorlijk eenzaam hier! Het is nog steeds best moeilijk, maar al steeds meer weet ik me uit te drukken en dat geeft je een supergevoel!

Tijdens de lessen versta je ook steeds meer van wat de docent je vertelt. Elke week heb je een andere docent en dat werkt wel prettig, ieder heeft zo zijn eigen methode. Ik merk wel dat het van belang is dat je de cursus voor een langere periode volgt, wil je er echt veel aan hebben. Gelukkig heb ik nog wel even de tijd en het lijkt me helemaal geweldig om echt te kunnen praten met de mensen hier in Cusco, Peru.

Het is echt een unieke ervaring om hier spaans te leren, vooral als je bij een familie verblijft. Je hebt een eigen plekje, leert spaans, ontmoet veel mensen en dat je dit allemaal kan doen in een land zo mooi als deze, is al helemaal super.

Zo ben ik gisteren gaan paardrijden in de bergen…samen met een local op weg naar een oude Inca-stad midden in het berglandschap. De hele dag geen toerist gezien…heerlijk. (want die zie je nogal in cusco..) En bovendien is het goed voor het oefenen van je spaans. Want om nou de hele dag niets tegen de man te zeggen, die je naar zulke mooie plekjes neemt, doe je natuurlijk ook niet...


 

Verslag Urubamba

Date: 2004-03-15

Dag 1

Rond een uur of tien zijn we vertrokken met een wel heel internationaal gezelschap. Een gezellige groep, die de afgelopen week ook veel met elkaar heeft opgetrokken. Met de bus zijn we naar Chincheros gereden; een dorpje waar op zondag altijd een kleurijke markt is. Peruanen uit de omliggende kleine dorpen komen er om van alles te verkopen: tropisch fruit, verse kip en anturlijk heel veel kleden, truien en tasjes…Je kan er uren rondlopen, kijken en onderhandelen.

Vanaf daar zijn we aan onze eerste wandeling begonnen door de Heilige Vallei. De Heilige Vallei ligt wat lager dan Cusco, dus lekker in het zonnetje en omringd door Bergen, met in de verte zelfs een paar besneeuwde bergtoppen!

Aan het eind van de middag kwamen we aan bij het AMAUTA huis. Wanneer je door de poort loopt, word je gelijk overvallen door de heerlijke sfeer van ontspanning en stilte. Het ziet er een beetje uit als een oude Spaanse hacienda; een groot huis met een grote huiskamer en openhaard, waar je lekker een boekje kan lezen of een spelletje kan spleen. Een grote mooie tuin met de rivier Urubamba en de bergen op de achtergrond. Na de wandeling hebben we met zijn allen een welverdiende pizza gegeten in het dorp.

Dag 2

De Spaanse lessen hier zijn heel relaxed, omdat het mooi weer is, hebben we gewoon lessen in de buitenlucht! Een helft van de groep heft ´s morgens les en de andere helft ´s middags. Daarnaast heeft dus iedereen genoeg tijd om dingen te ondernemen. Ik zat in de ochtendgroep en vandaag gingen we naar de ruines van Ollantaytambo. Dit is een van de weinige plekken waar de Incas de Spanjaarden ooit hebben verslagen. Na een hele middag wandelen, hebben we op het terras in het dorp even nagenoten met “pisco sour”, een typisch peruaans drankje. In de avond stond er een heerlijke maaltijd voor ons klaar en daarna werd het openhaardje aangestoken en vermaakte iedereen zich prima met allerlei activiteiten.

Dag 3

Vandaag zijn we na onze les met iedereen naar de zoutterrassen van Salinas gegaan. Het eerste stuk liepen we langs de rivier en daarna ging het even flink omhoog de bergen in! Bij Salinas is een warmwaterbron waaruit zout water naar beneden stroomt over de onderliggende terrasssen, waardoor er een wit landschap ontstaat. We konden er zelfs over de smalle schotjes tussen de terrassen lopen.

Dag 4

De school bevindt zich op loopafstand van het stadje Urubamba. Na de les zijn we Urubamba ingegaan en hebben daar over de markt gestruind. Een hele leuke markt, aangezien hij helemaal niet is gericht op toeristen, maar op de lokale bevolking. Hier meteen maar de ingredienten voor een pisco sour gekocht voor in de avond! Het was eigenlijk de bedoeling dat we ook nog een demonstratie van een locale pottenbakker zouden krijgen, maar die scheen een en of ander ongeluk te hebben gehad..?

Dag 5

We hadden vandaag wel een hele speciale lunch. We gingen naar een forelkwekerij waar we het volledige proces van zwemmende vis tot het eten op ons bord konden meemaken. Verser kon dus niet! Binnen een half uur lag het op ons bord.

Na het eten zijn we via allerlei beekjes terug gewandeld naar het huis. ´s Avonds hadden we na het eten een kampvuur. Het was helemaal complete: een biertje, gitaarmuziek en volop leuke gesprekken!

Dag 6

Na de lunch hadden we vandaag toch nog de uitleg van de pottenbakker! Alles wordt handgemaakt en beschilderd met de meest mooie ontwerpen. We konden het natuurlijk ook kopen, maar dat heb ik maar niet gedaan, aangezien ik niet graag rondreis met allerlei potjes in mijn backpack!

Daarna zijn we nog voor 1 keer Urubamba ingegaan en ´s avonds hebben we zelf gekookt. Met zijn allen stonden we in de keuken met onze Peruaanse kok Jeanette. Uiteindelijk kwam er “Gallina con aji” op tafel: een op zijn Peruaans klaargemaakte kip met heeeeel veel knoflook!!

Dag 7

Na het intbijt weer vertrokken naar Cusco. De week was alweer voorbij. Het was vooral een heel relaxte week, waarin we toch ook weer heel veel hebben gedaan. Het was leuk om met allerlei verschillende mensen een weekje intensief om te gaan. Ik be weer helemaal uitgerust en klaar om Peru verder te gaan ontdekken!!


 
add chat to your website