Spanish School Peru: AMAUTA

10 beste Spaanse liedjes om je Spaans een boost te geven!

8,813 Views
Wednesday December 02, 2020 - Gepost door in Spanish Language Tips
EN ES
Spanish songs to boost your Spanish!

10 beste Spaanse liedjes om je Spaans een boost te geven!

Zit je thuis vast, niet in staat om de leuke dingen te doen die je had gepland? Maak je geen zorgen, er zijn andere dingen die je nu kan doen! Zoals een nieuwe taal leren, zoals Spaans, of je Spaans verbeteren! Als je op zoek bent naar nieuwe manieren om je Spaans een boost te geven, hebben we een afspeellijst met pakkende Spaanse liedjes met een goede vibe en hoge meezingkwaliteit verzameld om je op te vrolijken. (Op deze lijst vind je geen populaire en bekende songs zoals Despacito, Con Calma of La Tortura, noch golden oldies). Dus pak je speaker, koptelefoon of gebruik gewoon je telefoon en geniet van onze 10 beste Spaanse liedjes om je Spaans een boost te geven!

10 beste Spaanse liedjes om je Spaans een boost te geven!


Deze playlist is voor iedereen handig. Spreek je al Spaans? Deze liedjes zullen je zeker in de juiste brengen. Ben je momenteel Spaans aan het leren? Berg je boeken op en leer nieuwe woorden en uitdrukkingen door middel van onconventionele maar leukere methoden, zoals songteksten of series / films, Spaans met YouTube-kanalen of volg online Spaanse lessen. Als je een beginner bent in deze prachtige taal, zullen deze liedjes je ongetwijfeld motiveren om meer te leren!

Bekijk onze “10 Spaanse liedjes om je Spaans een boost te geven” playlist en voeg de liedjes toe aan je Spotify of YouTube playlist. Lees de songteksten terwijl je zingt, zoek woorden op die je nog niet kent en je leert de songtekst en hun betekenis binnen de kortste keren!

1. Siguelo bailando – Ozuna

Juan Carlos Ozuna Rosado, bekend onder de achternaam Ozuna van zijn vader, is een Puerto Ricaanse reggaeton- en Latin trap-zanger. In dit nummer zingt hij ‘Síguelo bailando, que la música no pare, como a mí me gusta que la noche no se acabe’ wat zich vertaalt naar ‘blijf dansen, laat de muziek niet stoppen, ik zou graag willen dat de nacht nooit eindigt ‘. Een perfect nummer om het gevoel van een gezellig avondje uit te omschrijven!

2. Soltera – Lunay, Daddy Yankee, Bad Bunny

Alle artiesten van dit nummer zijn Puerto Ricaans. Lunay is misschien een nieuwe naam voor je, want het is een artiest in opkomst. Hij heeft verklaard dat ‘zijn liedjes geen geweld aanmoedigen of vrouwen kleineren.’ Hij is een christen die gelooft dat hij geweld niet hoeft te steunen alleen omdat hij urban-muziek maakt. Dit nummer is het bewijs van deze uitspraak, aangezien het gaat over een vrouw die ‘soltera’ is, wat ‘vrijgezel’ betekent. Ze is niet klaar voor een verbintenis of een bruiloft en toch is ze in haar eentje prima!

3. Alocao – Bad Gyal en Omar Montes

Deze Spaanse artiesten zingen over iemand die hen gek maakt. Ze zingen: ‘Pero me tienes aloca, intentando pero no consigo’ wat betekent: ‘Maar je maakt me gek, ik probeer het maar ik snap het niet’. Dit refrein is zo pakkend!

4. Muevelo – Nicky Jam & Daddy Yankee

Deze samenwerking moest automatisch resulteren in een nummer met een aanstekelijke vibe. De teksten gaan letterlijk over het bewegen van je lichaam. Als je dit nummer ooit in een nachtclub hoort, steek dan je handen in de lucht wanneer je dit deel hoort: ‘Toda’ la’ mano’ pa’ arriba (Muévelo)’!

5. Me rehuso – Danny Ocean

‘Me Rehúso’ (I refuse) is een lied van de Venezolaanse zanger Danny Ocean, over een voormalige valentijns crush van hem. De teksten zijn zo lief, hij zingt: ‘Solo dame tu mano y confía en mí, si te pierdes solo sigue mi voz’ wat betekent: ‘geef me gewoon je hand en vertrouw me, als je verdwaalt, volg dan gewoon mijn stem. ‘

6. Ella quiere beber (Remix) – Annuel AA & Romeo Santos

Annuel AA is ook Puerto Ricaans en maakte dit nummer met de beroemde Amerikaanse singer-songwriter Romeo Santos. ‘Ella quiere beber’ klinkt leuker dan het in werkelijkheid is, want het gaat over een meisje dat drinkt omdat haar vriend haar heeft verlaten en ze hem wil vergeten. ‘Y por eso se va a rumbear’ betekent, ‘en daarom gaat ze feesten’.

7. Que pena – Maluma & J Balvin

Twee Colombiaanse jongens werkten samen om dit interessante nummer te maken. Misschien heb je wel eens gehoord van de uitdrukking ‘que pena’, wat ‘zo jammer’ betekent. Dit nummer gaat over een meisje dat hem vraagt of hij haar naam herinnert, en ondanks dat hij zich tot haar aangetrokken voelt, kan hij zich haar naam niet herinneren en voelt hij zich beschaamd.

8. Yo porreo sola – Bad Bunny

Deze videoclip is een must om te zien! Bad Bunny verkleedt zich als een meisje en gedraagt zich als een meisje dat ‘yo porreo sola’ zegt. Porreo is afgeleid van het werkwoord “perrear”, zoals de Puerto Ricanen dansen op reggaeton (heel dicht bij elkaar) beschrijven. Het is ook een lied over empowerment van vrouwen: ze kan alleen dansen en heeft niemand anders nodig.

9. Dutty love – Don Omar & Natti Natasha

Je hebt waarschijnlijk wel eens van Don Omar gehoord? Hij is een Puerto Ricaanse reggaetonzanger en acteur. Hij wordt soms aangeduid met zijn bijnamen El Rey en King of Kings of Reggaeton Music. Hij vormde een duo met de Dominicaanse zangeres Natti Natasha, bekend van Sin Pijama, Criminal en meer. Samen maakten ze een nummer over verliefd worden maar vertrouwensproblemen hebben. Natti zingt: ‘Me gustas pero tengo miedo de fallar en el amor’ wat zich vertaalt naar ‘Ik vind je leuk, maar ik ben bang dat de liefde fout gaat’.

10. Matando – Tei Shi

Deze Colombiaans-Canadese zangeres, songwriter en platenproducent zingt over giftige liefde. Dit nummer is wat meer ‘tranquilo’ in vergelijking met de rest van deze afspeellijst, waardoor het gemakkelijker voor je is om de tekst te begrijpen en mee te zingen. ‘Me esta matando’ betekent: ‘Het maakt me kapot’. (De tegenwoordige tijd in het Spaans is gemaakt met het werkwoord estar + gerundio (onvoltooid deelwoord).

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige en pakkende Spaanse liedjes. Lees de teksten, zing mee, herhaal en je zingt veel sneller dan je denkt vloeiend in het Spaans 🙂

Leer Spaans online!

Meer weten?
Neem deel aan onze leuke en toffe Spaanse cursussen online..

Individuele Spaanse lessen online
met een live tutor
nu met 20% korting!

Spaanse conversatie online in kleine groepen!
100% online over interessante onderwerpen!

Meer info?
info@amautaspanish.com
of typ “online” op ons formulier.

Contact

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*