Spanish School Peru: AMAUTA

11 Ongelooflijke goedkope manieren om Spaans in Peru te studeren

3,435 Views
Wednesday October 25, 2017 - Gepost door in Travel in Peru
EN
11 Incredible Cheap Ways to Study Abroad in Peru

11 Ongelooflijke goedkope manieren om Spaans in Peru te studeren

Al je medestudenten gaan een semester naar het buitenland om Spaans leren. Maar jij denkt dat je dit niet kan veroorloven. Wat jammer! Ze zullen allemaal terug komen met geweldige ervaringen, vloeiend in Spaans, met geweldige nieuwe vrienden en reizen in Peru …..maar jij helaas niet.

Zeggen ze niet dat interculturele ervaringen tijdens het studeren in het buitenland onbetaalbaar zijn? Maar de prijs voor een Intensief programma Spaans in het buitenland lijkt voor jou te hoog.

De waarheid is dat er makkelijke trucs zijn om te voorkomen dat je een groot fortuin moet uitgeven en nog steeds naar Peru kan gaan om Spaans te leren.

Hier zijn 11 goedkope manieren om te studeren in Peru en Spaans te leren in Cusco ook al denk je dat je je dit niet kan veroorloven. Lees verder en ontdek 11 ongelooflijke goedkope manieren om te studeren in Peru.
 

1. Kies de juiste locatie in het buitenland om te studeren

Het kiezen van de juiste locatie voor je studieprogramma in het buitenland dat ervoor zorgt dat je niet teveel geld uitgeeft, is het belangrijkste punt en je eerste stap om in het buitenland te studeren. Er zijn heel veel goede plekken in Latijns-Amerika en Spanje om Spaans te leren.
Maar je moet wel rekening houden met de kosten voor levensonderhoud in de respectieve stad, geldvaluta en de activiteiten die op de locatie worden aangeboden.
Een Intensief programma Spaans in Cusco, Peru biedt verschillende manieren aan om geld te besparen en je zult zeker een goede deal krijgen.

11 Incredible Cheap Ways to Study Abroad in Peru

Cusco, Peru biedt

 • Hoge kwaliteit cursussen Spaans
 • Lage kosten voor levensonderhoud (gastgezinnen of andere accommodatie mogelijkheden)
 • Eindeloze mogelijkheden om je Spaans te verbeteren door:
  • verschillende activiteiten,
  • vrijwilligerswerk in Peru
  • toegankelijke, vriendelijke, ruimdenkende lokale mensen
  • aardige gastgezinnen
 • klein stadscentrum waar je je snel thuis zult voelen
 • een geweldige oude cultuur
 • een unieke natuurlijke setting met vele avontuurlijke tours en mogelijkheden voor trekks en tours in Cusco.

 

In vergelijking met Noord-Europa of Noord-Amerika, kan je in Cusco leven met één derde van het geld dat je zou uitgeven in je eigen land.

 

2. Kies een goede Spaanse school

Als je bestemming vaststaat, zorg ervoor dat je een goede Spaanse school kiest. Vergelijk prijzen, denk aan de kwaliteit en reputatie, lees online de reviews en bekijk de Facebook page. Dit zal je een idee geven met voor school je te maken hebt.

En als laatste: bekijk wat voor services in de prijs voor het programma Spaans inclusief zijn!

Bijvoorbeeld, bij AMAUTA Spanish School, bevatten de cursussen Spaans in Cusco:

 • een gratis pick up van het vliegveld van Cusco(bespaar tussen de $ 7 en $ 25 US!)
 • Studiematerialen, placement test, certificaat
 • Gratis WIFI
 • Gratis dagelijkse culturele activiteiten (salsa, dansen, Peruaans koken…)
 • Een studentenkortingskaart voor tours en activiteiten in Cusco.
 • Speciale deals bij het reisbureau Dos Manos Peru Travel
 • Een doctor in de school, die gratis medische consulten geeft aan onze studenten.
 • Een gratis stadstour en een welkom briefing.
 • Een Royaal Kortingsbeleid!
11 Incredible Cheap Ways to Study Abroad in Peru
 • Tip # 1:

Bekijk de kortingsmogelijkheden bij AMAUTA. Voor de groep cursussen Spaans in Peru is er 10% korting als de cursus voor 8 weken of langer is.

Er is ook korting voor koppels, studenten en ook voor familie als vroege aanmelders. Neem contact met ons op en vraag voor een persoonlijke prijsberekening.

 • Tip #2:

Tijdens het laagseizoen is er zelfs korting op accommodatie in Cusco. Het laag seizoen in Peru is van november tot maart. Als onze school je is aangeraden door een vriend, vergeet dit dan niet te melden want dan heb je recht op de ‘Vriendenkorting’. Kijk hier voor meer informatie over de kortingen op de lessen Spaans.

 

3. Onderzoek opties voor financiële hulp

Er zijn veel opties om financiële hulp te krijgen om in het buitenland te studeren. Zorg ervoor dat je alle mogelijkheden voor een beurs om in het buitenland te studeren en ook andere opties (zoals leningen) uitzoekt.

Informeer bij je universiteit en vraag bij het Bureau Buitenland naar de mogelijkheiden voor financiële hulp, beurzen en leningen.

Sommige van onze studenten zetten een online CrowdFundig op om geld te verzamelen voor een cursus Spaans in Peru of voor Vrijwilligerswerk in Cusco. Al deze opties kunnen je helpen om je droom van het studeren in het buitenland en het leren van Spaans avontuur waar te maken.
 

4. Besteed tijd aan het zoeken van een goedkope vlucht

Neem de tijd en zoek naar een goedkope vlucht naar Peru. Je zult altijd eerst in de hoofdstad Lima landen. Vandaaruit vlieg je naar Cusco.

Als je ervoor kiest om te komen in het laag seizoen van toerisme in Peru (november tot maart) en buiten de internationale vakantie periode (Juni- september), kan je beter geld besparen.

 • Tip # 1

We raden je aan om twee aparte vluchten te boeken: één naar Lima en één van Lima naar Cusco. Deze optie is uiteindelijk goedkoper dan een direct ticket naar Cusco. Waarom? Dat zit zo. Als je een apart ticket koopt voor de binnenlandse vlucht van Lima naar Cusco, heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen de Peruaanse aanbieders terwijl de internationale luchtvaartmaatschappijen alleen de duurste aanbieders (zoals LAN en Avianca) gebruiken. Betaalbare nationale luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden tussen Lima en Cusco zijn bijvoorbeeld Peruaanse luchtvaartmaatschappijen, Viva Air of LCPeru.

 • Tip # 2

Je zou kunnen denken dat het de moeite waard is om te kijken naar betaalbare vluchten naar een andere (dichtbijzijnde) bestemming in Zuid-Amerika zoals La Paz of Quito, om van daaruit dan goedkoper naar Peru te reizen. Zoals het vanuit Nederland of Belgie altijd de moeite is om tarieven van vluchten vanuit Amsterdam, Brussel, Dusseldorf, Parijs te vergelijken…

Maar dit is niet het geval. Zuid-Amerika is een groot gebied en vluchten binnen het gebied zijn best duur. Beter gezegd: je bent beter af als je een directe vlucht naar Lima boekt en vandaaruit eentje naar Cusco.

 • Tip #3

Er is een optie om de bus van Lima naar Cusco te nemen. Het bespaart je ongeveer $30 of meer( afhankelijk van het exacte bus tarief en vliegticketprijs op die dag). Het duurt ongeveer 24 uur om via land te reizen. Een van de meest aan te raden busmaatschappijen is Cruz del Sur maar er zijn ook anderen (iets goedkopere).

11 Incredible Cheap Ways to Study Abroad in Peru

5. Maak gebruik van de Studentenkorting in Peru

In Peru kan je geld besparen met de Internationale studenten identiteitskaart (ISIC)!

De kaart geeft korting aan studenten over de hele wereld en ook in Peru. Het kost $20 per jaar en je hebt korting op reizen, accommodatie, eten en nog meer in het land waarin je reist.

Ook in Peru kan je geld besparen met je ISIC! Bijvoorbeeld $20 op de entree van Machu Picchu of $20 op het Boleto Turistico in Cusco, een entree ticket voor verschillende plekken, museums, ruïnes in Cusco en de Heilige Vallei. (Lees verder onder #11 voor meer informatie over de Boleto Turistico in Cusco)

 • Tip # 1

Bij het boeken van een vlucht, vraag voor studentenkorting met je ISIC, grote kans dat je minder moet betalen als je student bent en in bezit bent van de ISIC!

6. Deel jouw reiservaring: verdien geld

Heb je er ooit aan gedacht om jouw reiservaringen te delen en op die manier geld te verdienen? Er zijn vele manieren om jouw reisblogs, foto’s of reistips te publiceren en er geld door te verdienen.

Are you a good blogger, photographer or are you good at translating?
At AMAUTA we usually are looking for translators from English to German, Dutch or Portuguese in exchange for (partial) scholarships! But also if you want to write a blog for us at AMAUTA or share your travel pictures – we have options to offer you some benefits in exchange!
Contact us! info@amautaspanish.com

7. Geldzaken in Peru: bespaar op wisselkosten

Check met je bank de beste opties voor het opnemen van geld voordat je naar Peru reist. In Cusco heb je bij de pinautomaten de optie om in Peruaanse Soles of in US Dollars te pinnen. Maar het verschilt per bank wat de goedkoopste optie is. Brengt jouw bank jou veel kosten in rekening voor het omwisselen van jouw valuta naar Peruaanse Soles? Dan is het beter als je pint in US Dollars en die dan om wisselt naar Soles in Cusco. Is dit niet het geval dan kan je gewoon in Peruaanse Soles pinnen.

 • Tip # 1

Vermijd betalen met credit card, want bij veel lokale zaken heffen ze administratiekosten omdat ze zelf hoge kosten aan de credit card aanbieders moeten betalen.

Neem altijd wat contant geld mee te nemen naar Peru. Dit kun je dan om wisselen bij een lokale “Casas de Cambio”. Er zijn veel van deze plekken te vinden in de Avenida del Sol vlakbij de Plaza de Armas in Cusco waar je zowel euros als dollars om kan omwisselen voor een goede koers.

 • Tip #2

Zorg ervoor dat je nieuwe dollar biljetten meeneemt en geen oude, gescheurde of gevouwen biljetten. De banken in Cusco zullen je minder geven voor oude en beschadigde biljetten.

 • Tip #3

Lees meer: Hoe ga je met geld om in Peru.

11 Incredible Cheap Ways to Study Abroad in Peru

8. Vermijd dure toeristische services: leef als een lokale bewoner

Er zijn verschillende eenvoudige manieren om je aan te passen aan de Peruaanse manier van leven zodat je geld kunnen besparen.

 • Pak slim in voor je reis naar Peru: Ook al kan je eigenlijk alles in Cusco kopen en zijn de levenskosten laag, zullen sommige dingen goedkoper in Cusco zijn dan in jouw eigen land. Je kan in Cusco voor een goede prijs bijvoorbeeld uitrusting zoals wandelschoenen, regenjassen, zonnebrand, petten, zonnebrillen, muggenspray, sjaals, handschoenen en truien kopen.
 • Koop lokaal: Ga niet naar de duurste supermarketen in Cusco waar ze allemaal geïmporteerde goederen uit Europa en de V.S verkopen. Er zijn vergelijkbare en veel goedkopere producten die zijn geproduceerd in Peru of een ander buurland die goede kwaliteit hebben. Koop bijvoorbeeld niet de geïmporteerde Kellogg’s cornflakes maar in plaats daarvan het merk “Angel” geproduceerd in Peru.
11 Incredible Cheap Ways to Study Abroad in Peru
 • Ga waar de lokale bewoners gaan! Maak gebruik van het openbaar vervoer zoals bussen en koop bij lokale markten zoals de San Pedro markt. Vergeet niet te onderhandelen, meestal kan je 10% van de originele prijs eraf halen.

 

9. Eten en uit eten in Cusco

Met eten in Cusco, zijn er verschillende manieren waarbij je geld kan besparen en alsnog kan genieten van geweldig Peruaans eten. Cusco heeft goede high-class restaurants, die zich meestal in de buurt van de Plaza de Armas bevinden. Hier kan je dezelfde prijzen als in je thuisland verwachten en soms misschien zelfs duurder. Maar als je deze dure restaurants vermijdt en iets verder vanaf de Plaza de Armas gaat, zal je meer traditionelere restaurants vinden die voor goedkopere prijzen goed eten hebben.

 • Tip # 1

In Cusco kan je ook street-food of heerlijke maaltijden in de Peruaanse markten eten. Maar wees voorzichtig met het uitproberen van voedsel in Peru. Als je een gevoelige maag hebt is het misschien beter om meer geld aan eten te besteden en via een andere manier geld te besparen.

 • Tip # 2

Een andere goede optie is koken in de school. Als student bij AMAUTA die in de studentenresidentie woont heb je gratis ontbijt en lunch. Het eten bij AMAUTA is veilig en erg lekker. Probeer dus zoveel mogelijk in de school te eten en verspil geen geld aan snacks. Je kan gebruik maken van de keuken in de AMAUTA residentie en iets simpels koken (met medestudenten) voor het avondeten!

11 Incredible Cheap Ways to Study Abroad in Peru

10. Kies leuke niet te dure activiteiten

Er zijn zoveel dingen om te zien in Cusco!! En ook als je geen geld hebt om heel Peru door te reizen, er zijn echt veel mogelijkheden om gebieden en Inca ruïnes dichtbij te bezoeken. Mis in elk geval de Inca Ruines vlakbij Cusco niet

In plaats van geld te investeren in een tour, kan je vaak ook een lokale bus nemen en de ruïnes bezoeken in je eigen tempo. Cusco ligt dichtbij veel oude Inca plekken (bijvoorbeeld Sacsayhuaman, Tipón, Tambomachay, Pisac, Ollantaytambo, Urubamba, Chincheros). Hier kun je makkelijk op eigen gelegenheid heen. Hetzelde geldt voor de dorpjes in de Heilige Vallei.

11 Incredible Cheap Ways to Study Abroad in Peru

Maar:
Probeer niet te besparen op een goedkope tour met gids! Als je besluit om een tour te boeken in Cusco ga dan niet voor de goedkoopste optie. Goedkope reisbureaus hebben misschien geen licentie, doen niet aan onderhoud van het materiaal, hebben geen professionele gidsen en houden zo hun prijs laag. Dit is vooral met de avontuurlijke tours zoals rafting, zip lining en bergbeklimmen. Hier kan zijn wat tips hoe je kunt voor komen opgelicht te worden door een reisbureau in Cusco.

 • Tip # 2

Er zijn veel geweldige wandeltochten in de buurt van Cusco die je zelf kan doen (met vrienden). Of neem deel aan de gratis activiteiten als een AMAUTA student! Bij AMAUTA zijn gratis Peruaanse kooklessen, danslessen, cocktaillessen!

 

11. Wees slim: Plan vooruit

Als je vooruit plant en de Boleto Turistico voor Cusco koopt, kan je geld besparen op entrée voor verschillende toeristische attracties, ruïnes en museums. Dit ticket geeft je toegang tot verschillende plekken in en dichtbij Cusco en zorgt ervoor dat je niet apart voor elke plek moet betalen.

Maar dit ticket is alleen geldig voor 10 dagen, wees dus slim en plan een beetje vooruit. De Boleto Turistico lijkt misschien duur maar als je geïnteresseerd bent om die plekken te bezoeken, zal je veel duurder uit zijn als je voor elke plek apart entreegeld moet betalen. Je kan hier meer over de Boleto Turistico lezen.

We hopen je geïnspireerd te hebben met deze 11 ongelooflijke goedkope manieren om te studeren in Peru en je kan voorbereiden voor een studieprogramma in het buitenland. En misschien zien we je in Cusco!

If you want to receive the brochure of our Spanish Course and Gap Year Programs in Cusco, just drop as an email (info@amautaspanish.com) or use our contact form to say “11 smart ways”, to get a 10% discount on your Spanish classes if you book before December 15th!

Bonus Tip!
12. Vind comfortabele en goedkope huisvesting!

Bespaar geld door de juiste accommodatie te kiezen voor jouw verblijf in Peru! Een groot gedeelte van je budget kan aan huisvesting opgaan, dus het is belangrijk dat je prijs, locatie en service die geboden wordt goed vergelijkt, zodat je de beste keuze kunt maken. Als je zoveel mogelijk uit je Spaans cursus in Peru wilt halen en Spaans wilt oefenen met lokalen, dan is een gastgezin in Peru een goed idee. Een gastgezin zal twee Peruaanse maaltijden per dag verzorgen en je leert over het Peruaans leven en kunt elke dag Spaans spreken.

Een ander optie voor studenten in Cuzco is het AMAUTA-studentenhuis, dat zich in het historische centrum van de stad bevindt. Er worden twee maaltijden per dag klaargemaakt door de kok van AMAUTA. Omdat het studentenhuis zich in het centrum van Cuzco bevindt, bespaar je op transportkosten: je hoeft geen geld uit te geven aan vervoer aangezien het centrale plein, de markten, de Avenida del sol en de wijk San Blas op loopafstand zijn.

Voor onze studenten in Lima adviseren we Tellanto. Tellanto biedt een veilige, comfortabele en vooral sociale gedeelde huisvesting in Lima. Tellanto heeft uitstekende reviews, vele jaren ervaring en is zeer aanbeloven door vele studenten en universiteiten.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*