Spanish School Peru: AMAUTA

31 Leuke Weetjes over Peru!

2,712 Views
Monday July 25, 2022 - Gepost door in Travel in Peru
EN ES
potatoes-peru-31-fun-facts

31 Leuke Weetjes over Peru!

Peru is een hele populaire bestemming voor een taalcursus Spaans in Latijns-Amerika. Het gesproken Spaans is heel duidelijk, de Peruanen zijn heel vriendelijk en er is ontzettend veel te doen in Peru: denk aan Machu Picchu, Rainbow Mountain, de Inca trail of Salkantay Trek, het Titicacameer, de Nazca-lijnen, het strand, de jungle en nog veel meer. Peru is ook een van de meest betaalbare opties om Spaans te studeren in Latijns-Amerika. Bovendien zijn er goede opties voor vrijwilligerswerk in Peru en het Peruaanse eten is geweldig. Tijd dus om je te gaan inlezen voor een reis naar Peru! Hier zijn 31 leuke weetjes over Peru!
31 Leuke Weetjes over Peru

 1. Lima is de hoofdstad van Peru.
  Lima – de voormalige Stad van de (Spaanse) Koningen – heeft 9 miljoen inwoners en is daarmee de 5e grootste stad van Zuid-Amerika.
 2. De oceaan van Peru heeft 33 soorten zeezoogdieren die dichtbij de Peruaanse kust leven
 3. Er zijn meer dan 3.000 verschillende soorten aardappelen in Peru en deze helpen Peru om de klimaatverandering het hoofd te bieden
 4. Machu Picchu: de Inca-citadel Machu Picchu ligt ongeveer vier trein uur vanaf Cusco en wordt een van de 7 wereldwonderen genoemd. Het is een van de meest populaire weekendtrips voor de Spaanse studenten in Cusco.
  machu picchu spanish peru

   

 5. De Nuevo Sol is de officiële munteenheid van Peru. Op het moment van schrijven is de wisselkoers 3,80 soles voor 1 Amerikaanse dollar.
 6. Condors in Peru hebben een lange geschiedenis in Peru. De Inca’s geloofden dat Condors, omdat ze hoger vlogen dan andere vogels, boodschappers van de goden waren. De meest waarschijnlijke plek om deze enorme vogels te spotten is in Arequipa’s Colca Canyon.
 7. De langste rivier ter wereld, de Amazone, begint in Peru.
 8. Godsdienst in Peru: De dominante religie van Peru is het katholicisme. Ongeveer 81,3% van de Peruanen beweren katholicisme. Het katholicisme arriveerde voor het eerst in Peru met de verovering van de Spanjaarden in de jaren 1800.
 9. Pedro Castillo is de huidige president van Peru. Hij werd beëdigd op 28 juli 2022.
 10. Het wapen Peru: Het wapen bestaat uit een vicuña, een cichonaboom en een hoorn des overvloeds. Deze symboliseren de minerale rijkdom, de flora en fauna van Peru.
  coat of arms peru

   

 11. Je kunt in Peru overnachten in de eerste hanging lodges ter wereld. In de Heilige Vallei, van de Inca’s, vlakbij Cusco, is er een transparante luxe hangende lodge waar toeristen kunnen genieten van uitzichten zoals die van een condor.
 12. De Cotahausi-kloof, 235 mijl ten noorden van Arequipa, is de diepste kloof ter wereld! Ga er een weekendje watervallen bezoeken of raften.
 13. Coati Dung Coffee geproduceerd in Peru is de duurste koffie ter wereld. De uitwerpselen van de Coati worden gebruikt om deze unieke koffie te maken. Coati voeden zich met groenten, fruit en koffiebonen. Café Misha-koffie kost $ 1400 per kg. Een kopje mestkoffie kan tussen de $ 20 en $ 65 kosten.
 14. De nationale hond van Peru is de Peruaanse Inca-orchidee, ook bekend als perros floras.
 15. Nobelprijswinnaar voor de Vrede, Mario Vargas Llosa, werd geboren in 1936 in Arequipa, Peru. Hij schreef verschillende werken die de politieke en economische systemen in Peru uitdaagden. Hij organiseerde protesten en liep voor het presidentschap. Hij geloofde in reformisme, democratie, vrije markten en liberaal pluralisme.
 16. Wist je dat zo’n driekwart van de lamapopulatie ter wereld in Peru woont?
  why study spanish peru

   

 17. De Inca’s geloofden dat de wereld werd geschapen aan het Titicacameer door hun god Viracocha. Hij schiep eerst reuzen, dacht toen dat hij een fout had gemaakt en schiep zo de mens. Van daaruit schiep hij de zon, de maan en de sterren.
 18. Het os een traditie in sommige delen van Peru is om elkaar geel ondergoed cadeau te doen voor veel geluk in het Nieuwe Jaar!
 19. De Inca’s ontwikkelden meer dan 18.000 mijl aan wegen, genaamd Qhapaq Ñan. In 2014 werd het wegennet een Unesco-werelderfgoed.
 20. De eerste volkstelling werd gemaakt door de oude Inca’s.
 21. De huidige staatsvlag van Peru werd officieel goedgekeurd op 25 februari 1825.
 22. De regering van Peru is een presidentiële republiek met drie regeringsafdelingen: uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht.
 23. Spaanse tekeningen geven aan dat 5-jarige Inca-kinderen wisten hoe ze bier moesten brouwen en garen moesten spinnen. Toch mochten ze geen bier drinken of bepaalde voedingsmiddelen eten, zoals suikerachtige, vette soorten. Ze moesten zo gezond mogelijk zijn om te kunnen trouwen.
 24. Cusco, een van de meest bezochte steden in Zuid-Amerika, heeft ongeveer 1,5 miljoen toeristen die het elk jaar bezoeken. Met de achteruitgang van het terrorisme nam het toerisme in het midden van de jaren negentig een hoge vlucht in de stad Cusco. Wist je dat Cusco bekend staat als een van de beste steden in latijns Amerika om Spaans te studeren in Peru?
  plaza de armas cusco

   

 25. Een van de beste Zuid-Amerikaanse spelers uit de geschiedenis komt uit Peru. Zijn naam is Teófilo Cubillas. Ook bekend als “Nene”. Zijn positie was aanvallende middenvelder en hij stond bekend om zijn precieze passingcapaciteiten. Hij kon dribbelen en snel van tempo veranderen. Hij had ook een uitstekende reputatie op het gebied van sportiviteit en kreeg zijn hele voetbalcarrière maar één gele kaart. Cubillas werd uitgeroepen tot Zuid-Amerikaanse voetballer van het jaar en werd uitgeroepen tot de beste Peruaanse voetballer van de 20e eeuw.
 26. De kleurvariatie van de beroemde Rainbow Mountain is afhankelijk van het weer. Zonnig weer veroorzaakt lichtere kleuren, terwijl bewolkt, gespannen weer donkerdere kleuren veroorzaakt.
  rainbow mountain tour peru

   

 27. De Amazone-jungle in Peru herbergt meer dan 595 soorten vogels, 300 reptielen, 1200 soorten vlinders, 2000 soorten vissen en meer dan 50.000 planten.
 28. Peru heeft de hoogste zandduin ter wereld! Op 3.600 voet wint de Cerro Blanco-duin qua hoogte. Toeristen kunnen urenlang genieten van duinbuggy’s!
 29. Spaans is niet de enige taal die in Peru wordt gesproken. Er zijn ook veel inheemse talen. Quechua en Aymara de meest bekende. Er wordt ook getheoretiseerd dat er minstens 13 andere inheemse talen zijn in de Amazone-junglegebieden.
 30. Het Titicacameer is het hoogst bereikbare meer. Het ligt op een hoogte van 3700 meter.
 31. De Nazca-lijnen: De Nazca-lijnen hebben archeologen, wetenschappers en gewone mensen voor een raadsel gesteld. Ze zijn te zien in Peru. Ze zijn een verzameling van meer dan 70 gigantische menselijke en dierlijke geogliefen.

 

Meer weten over onze Taalcursusssen Spaans in Peru?
Download onze brochure of neem contact met ons op!

DownloadContact


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*