Spanish School Peru: AMAUTA

4 Culturele tips die je moet weten wanneer je in Cusco bent

3,697 Views
Friday May 02, 2014 - Gepost door in Student life in Cusco
EN ES
4 Cultural Tips you Need to Know When in Cusco

Hieronder vind je een korte lijst met vier belangrijke culturele tips die handig zijn wanneer je Spaans leert in Peru en als je een tijdje woont in Cusco. Heb je meer tips, dingen die je geleerd hebt tijdens je Spaanse lessen in Cusco of over je verblijf in een Peruaans gastgezin? Laat het ons alstublieft weten.

De weg vragen in Peru

Wanneer je een restaurant, hotel of een bepaalde straat in Cusco probeert te vinden, kun je het beste 4 of 5 mensen vragen. Soms geven Peruanen je een routebeschrijving terwijl ze niet precies weten waar jouw bestemming is. Ze vinden het leuk om mensen te helpen, dus ze geven je liever een antwoord dan dat ze je helemaal niks kunnen vertellen. Ook, als je een Peruaan vraagt hoe ver het nog is naar jouw bestemming, zal hij zeggen dat het nog een beetje verder is. Terwijl het nog een heel stuk verder is. Om de meest nauwkeurige informatie te krijgen, is het beter om meer dan één persoon te vragen.

Streets in Cusco

Op tijd komen in Cusco

De Peruaanse cultuur is veel meer relaxed in heel veel opzichten en de tijd is er een van. Ook al proberen reisbureaus een strak tijdschema aan te houden, toch komen er keren voor dat ze te laat zijn. Geen zorgen als je activiteiten te laat beginnen. Aangezien activiteiten die niet op buitenlanders zijn gericht vaak 30 tot 45 minuten te laat beginnen.

Onderhandelen in Cusco

Als je op een markt in Peru iets gaat kopen waar geen vaste prijzen zijn, is het meestal nodig om te onderhandelen. Veel verkopers proberen hun spullen te verkopen voor een hogere prijs maar als de prijs je niet bevalt, kun je vragen of ze lager gaan. Ook zijn er vast wel andere verkopers in de buurt die hetzelfde product voor een lagere prijs verkopen. Dus het is altijd goed om eerst eens rond te vragen.

Bargaining in Cusco

Taxis in Peru

Bij het nemen van een taxi in Peru wordt altijd onderhandeld over de prijs. Voordat je in de taxi stapt, vraag je de chauffeur hoeveel het je gaat kosten naar jouw bestemming. Hij zal je een prijs geven en dan kun je besluiten of het een eerlijke prijs is en of je wilt instappen of niet. Soms rekenen aardige chauffeurs je 1 sol meer, maar vaak proberen de taxi chauffeurs hogere prijzen te rekeken voor buitenlanders. De meeste taxis in Cusco kosten je tussen de 3 en 5 soles om zowat naar elke plaats te gaan in Cusco. In grotere steden zoals Lima of Arequipa zijn de prijzen hoger.

Avenida Sol del Cusco


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*