Spanish School Peru: AMAUTA

5 dingen die je moet weten voordat je naar Buenos Aires komt

3,039 Views
Thursday April 30, 2015 - Gepost door in Latin American Travel
EN
5 dingen die je moet weten voordat je naar Buenos Aires komt

Als je je hebt geregistreerd voor een Spaanse cursus bij AMAUTA Buenos Aires, ben je je misschien nu wel aan het voorbereiden voor je reis naar Argentinië. Deze lijst met 5 dingen die je moet weten voordat je naar Buenos Aires komt kan je daarbij helpen!

  • Breng veel geld mee

Ik kan me voorstellen dat veel reizigers niet te veel geld op zak willen hebben. Ik dacht precies hetzelfde voordat ik naar Buenos Aires kwam maar ik kan met zekerheid zeggen dat ik meer had mee moeten nemen. Probeer genoeg mee te nemen voor je hele verblijf! Het maakt niet uit welke munteenheid, maar dollars zijn het beste. Euro’s zijn ook goed!

Five things you must know before arriving to Buenos Aires

 

Waarom met zoveel geld naar Argentinië reizen? Het komt hierop neer: als je gewoon naar een bank gaat krijg je ongeveer 8 Argentijnse pesos for 1 dollar. Echter, er zijn sommige plekken op de ‘blauwe markt’ waar je veel meer voor je geld kan krijgen. Calle Florida (een straat in het centrum) is een populaire plek om geld te wisselen, maar het kan ook bij sommige winkels. Vraag een beetje rond! Je kan zo ongeveer 13 Argentijnse pesos voor 1 dollar krijgen. Kijk wel uit voor nep geld! Er zijn verschillende websites waar je het verschil kan kijken tussen de oficiële dollar en de ‘blauwe’ dollar.

  • Leer wat Spaanse woordjes

Five things you must know before arriving to Buenos Aires

 

Je hoeft natuurlijk nog geen pro te zijn aangezien je waarschijnlijk Spaans komt leren hier in Buenos Aires, maar een kleine basis is wel erg handig! Hoewel sommige Argentijnen misschien een beetje Engels spreken, kan de rest vrijwel alleen in het Spaans communiceren. Leer een paar makkelijke woordjes en zinnetje in het Spaans. Het is natuurlijk ook leuk om jezelf een beetje voor te bereiden!

  • Wees voorbereid om vlees te eten

Five things you must know before arriving to Buenos Aires

 

Argentijnen zijn gek op vlees, heel veel vlees. Het land is vooral bekend om zijn goede kwaliteit biefstuk. Probeer de heerlijke “Bife de Chorizo” (Chorizo biefstuk) of een typische “asado” (BBQ). De perfecte plek voor dit is Don Julio, een restaurant in de wijk Palermo (Guatemala 4691). Wees echt niet bang als je vegetarisch bent. Er zijn genoeg vegetarische opties hier in Buenos Aires!

  • Wees niet verrast als je de weg kwijt raakt

observing Spanish Students in Cusco

 

Heel veel mensen dromen ervan om te wonen en studeren in Buenos Aires, maar wees er wel op voorbereid dat het een gigantische stad is! Buenos Aires heeft ongeveer 3 miljoen inwoners en je kan zelfs in de metro zitten voor meer dan 45 minuten zonder dat je de stad nog uit bent (kijk op www.comollego.com.ar als je wil weten hoe het openbaar vervoer werkt). Haal een kaart zodra je bent aangekomen! Het huis uit en vergeten? Geen probleem. Argentijnen staan bekend om hun vriendelijkheid dus wanneer je de weg kwijt bent kan je het gewoon vragen! Soms vragen ze zelfs of ze je kunnen helpen als ze je zien zoeken. Tot slot: kijk op How to Use Public Transportation in Buenos Aires – blog en leer alle ins en outs van reizen in Buenos Aires.

  • Alles begint laat

observing Spanish Students in Cusco

 

Wees niet verrast als iemand je vraagt om uit eten te gaan rond 11 uur ’s avonds. Argentijnen doen alles laat, heel erg laat. Ga je naar een discotheek? De meeste zijn nog helemaal leeg voor half 2 ’s nachts. Het is een kwestie van aanpassen aan de Argentijnse cultuur en je raakt er snel aan gewend. Laat je meeslepen door deze geweldige stad!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*