Spanish School Peru: AMAUTA

5 Manieren om het echte Cusco, Peru te ervaren

4,595 Views
Thursday April 17, 2014 - Gepost door in Student life in Cusco
EN ES
5 Ways to Experience the Real Cusco, Peru

Als je op reis bent in Peru of Spaanse lessen volgt in Cusco is het heel makkelijk om alleen naar de toeristische plaatsen, restaurants en winkels te gaan. Maar als je meer als een echte Cusqueño wilt leven en het echte Cusco wilt leren kennen, zijn hier vijf tips om je op weg te helpen:

Neem een bus!

Bus en “combi”, grote minibusjes, zijn de voornaamste vervoersmiddelen voor de Cusqueños. Zo gaan ze naar hun werk, reizen ze naar andere steden en bezoeken ze vrienden. Er is geen andere ervaring die je meer één maakt met de Peruanen dan opgepropt te zitten in een bus. Het vinden van de juiste bus kan soms een beetje moeilijk zijn, maar wees niet bang om anderen om hulp te vragen. Peruanen zijn erg vriendelijk en willen je zeker helpen. Voordat je in een bus stapt, kun je de “cobrador”, de persoon die je geld aanneemt, vragen of de bus naar de plek gaat waar jij naar toe moet. Wanneer je in de bus bent is het belangrijk dat je laat weten wanneer je eruit wilt. Als je niet zeker weet waar je “halte” is, kun je vragen of ze je willen waarschuwen wanneer je moet uitstappen. Bussen zijn erg goedkoop en kosten je 0.70 soles, ongeveer een halve dollar.

Transport in Cusco

Drink Coca, Manzanilla, of Anijs Thee

Warme dranken zijn erg belangrijk in Cusco; veel lokale mensen geloven dat je ziek of verkoude wordt van het drinken van iets kouds. Vaak drinken Peruanen kruidenthee om bepaalde ziektes te verhelpen, zoals: hoodpijn, buikpijn en een zere keel. Ze drinken ook een kop warme thee na een grote maaltijd om te helpen met de vertering. Coca thee wordt het meest aanbevolen aan buitenlanders aangezien het helpt met het aanpassen aan de hoogte in Cusco. Daarnaast wordt er veel anijs en kamille thee gedronken.

Kijk televisie en luister naar de radio

Muziek en televisie programma´s zijn een erg belangrijk onderdeel in het dagelijkse Peruaanse leven. De meeste families hebben thuis de radio of de televisie aanstaan, gewoon, de hele dag. Het zou raar zijn als het helemaal stil is in het huis. Soap operas zijn erg populair, maar ook shows die de laatste roddels over de beroemdheden hebben. De radiostations draaien verschillende soorten muziek: Cumbia, Salsa, Bachata, en populaire popmuziek uit NoordAmerika en Europa.

Mate de Coca de Peru

Kom ook buiten het centrum van Cusco

Als je niet als een toerist behandeld wilt worden, kun je het beste weg gaan uit het centrum van Cusco. Bovendien, hoe verder je weggaat van het centrale plein , de Plaza de Armas, hoe meer kans je hebt op het vinden van Peruviaanse restaurants met goede prijzen. Je zult het dagelijkse leven van Peruanen beleven en een groot voordeel is dat er niet zoveel mensen op de straat zijn die je iets proberen te verkopen.

Eet kip!

Cusqueños houden van hun “pollo a la brasa”, rotisserie chicken. Je vind een Pollo a la Brasa restaurant in bijna elke straat en het zit meestal helemaal vol. De kip wordt in delen verkocht: je kunt een 1/8,een 1/4, een halve of een hele kip bestellen! Meestal krijg je er een salade, friet en soms soep of gefrituurde rijst bij. Als je in je eentje eet, raad ik de “octavo” aan, dit is 1/8 van een kip. Het is meer dan genoeg en het kost je normaal rond de 6 of 7 soles.

Polleria en Cusco Peru


Een gedachte op “5 Manieren om het echte Cusco, Peru te ervaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*