Spanish School Peru: AMAUTA

5 tips om je voor te bereiden op je reis naar Argentinië

4,501 Views
Monday February 10, 2014 - Gepost door in Latin American Travel
EN ES
Argentina Travel

Argentinië is een fascinerende bestemming om een Spaans cursus te volgen. Het is een enorm groot en mooi land; uniek in vele opzichten. Wij hebben een checklist in elkaar gezet voor degenen die op het punt staan om te beginnen aan een cursus Spaans in Argentinië. Hiermee kun je hopelijk goed voorbereiden en inpakken zodat je het meest uit je cursus Spaans in Buenos Aires kunt halen.

Wanneer zal ik gaan: klimaat in Argentinië

Argentinië is een groot, langwerpig land waardoor het weer in het noorden compleet anders is dan het weer in het zuiden. Je kunt alle verschillende klimaten in Argentinië vinden: van broeierig regenwoud klimaat tot dorre woestijnen en van milde klimaten tot de perfecte locatie en het perfecte klimaat om te skiën!

Buenos Aires heeft een prettig klimaat met een milde herfst (April) en lente (Oktober) en een relatief warme, vochtige zomer (January and February). Het zuiden van Argentinië is een stuk kouder dan het noorden. Over het algemeen is de periode van November tot Maart het beste om naar Argentinië te komen. Dit is wel hoogseizoen, dus de prijzen voor excursies en hotels kunnen wat hoger zijn dan tijdens laag seizoen; de prijzen voor Spaanse cursussen in Buenos Aires blijven het zelfde gedurende een kalender jaar.

Students of Argentina

Visum voor Argentinië

De meeste mensen die naar Argentinië reizen hoeven van te voren geen visum te regelen om het land binnen te kunnen komen. Als je een inwoner bent van een van de landen waar je geen visa nodig hebt om Argentinië binnen te komen kun je gewoon arriveren met een geldig paspoort. De immigratiedienst zal je stempel in je paspoort geven waarmee je 90 dagen als een toerist in het land kunt blijven. Soms is het nodig om een retour ticket te hebben zodat je kunt laten zien dat je op tijd weer terug gaat, maar hier wordt zelden naar gevraagd bij vertrek of aankomst. Als je toch langer dan 90 dagen in Argentinië zou willen blijven heb je de volgende 3 opties om je visum te verlengen.

  1. Verblijf langer dan de officiële 90 dagen zonder verder iets te doen. Er zal niks ergs gebeuren, maar als ze erachter komen krijg je vaak wel een boete. Daarbij is het niet erg verstandig, omdat je dan wel illegaal in het land bent.
  2. Je kunt naar de immigratiedienst gaan om verlenging van je visum aan te vragen. Hier moet je wel bereid zijn om erg lang in de rij te staan en vele bureaucratische moeilijkheden te overwinnen, dus dit wordt ook niet aangeraden.
  3. De derde en tevens makkelijkste optie is om je toeristen visum te vernieuwen door het land te verlaten en weer terug te keren. Dit kan vanuit Buenos Aires heel gemakkelijk door een dagtripje naar Uruguay te maken. De meeste mensen pakken de boot naar Colonia of Montevideo omdat het vanaf Buenos Aires het meest dichtbij is. Ben je in een andere deel van Argentinie (het Noorden, het Westen) dan kun je ook de grens over bij Bolivia of Chili.

Iguazu Argentina

Vaccinaties

Als je op reis gaat naar Argentinië, maar niet van plan bent om Buenos Aires te verlaten heb je geen bijzondere vaccinaties nodig. Voor andere delen van het land, zoals de Iguazu Falls, is het handig om gevaccineerd te zijn tegen Hepatitis A en B. Daarbij is het soms nodig om van te voren, tijdens en na je verblijf in Argentinië Malaria pillen te slikken, voor het geval dat.

Gele koorts is ook een ziekte waar je risico op loopt in sommige delen van Argentinië, maar het hangt er helemaal van af waar je precies naartoe gaat en voor hoe lang. Daarom is het verstandig om langs een vaccinatie centrum, GGD of huisarts te gaan om te informeren over welke vaccinaties bij jou van toepassing zijn.

Kleding

Zoals al eerder genoemd is Argentinië een groot en lang land, (zelfs het 8e grootste land ter wereld) hierdoor kent het verschillende klimaten. Reizen door Argentinië is als reizen door vier verschillende landen en klimaten, daarom raden wij aan om verschillende soorten kleren in te pakken zodat je diverse lagen over elkaar kunt dragen. In het noorden van Argentinië (de woestijn), kan het ongelofelijk heet worden, maar als je van plan bent om ook naar het zuiden te gaan moet je heel anders voorbereid zijn en zorg dan voor warme (fleece of termo) kleding. Zorg ook voor veel kleding die je in laagjes kunt dragen, zo dat zo licht mogelijk inpakt kunt pakken.

Geld in Argentinië

Vroeger was Argentinië een stuk goedkoper dan dat het nu is. Er is momenteel sprake van enorm hoge inflatie die bijna wekelijks verhoogt. De officiële koers is in verhouding nog steeds laag (hoewel veel hoger dan een paar maanden geleden): 1 US dollar = 8,01 pesos. Als je dollars op de black market ruilt voor de zo genaamde “blue rate”, zul je veel meer pesos voor je dollar krijgen. Op dit moment staat deze “blue rate” op 1US dollar = 12,6 pesos, maar dit verandert bijna dagelijks tegenwoordig. Deze blue rate zou de echte waarde van de Argentijnse peso in relatie tot de dollar moeten weergeven. Let op: als je wil profiteren van deze zwarte geld markt zul je zelf dollars of euro’s moeten meebrengen uit je eigen land. Binnen Argentinië is het onmogelijk of heel ongunstig om dollars te krijgen. Uit pinautomaten kun je alleen pesos halen. Wel is er de optie om een dagje naar Uruguay te gaan om dollars te pinnen, dit is iets wat veel Argentijnen en toeristen doen. Het enige risico is dat je pinpas niet werkt in de pinautomaten, en het gebeurt dan ook regelmatig dat mensen met een Maestro of Mastercard met lege handen terug komen.

Official money of Argentina

Heb je een Spaans cursus bij AMAUTA geboekt en heb je nog een specifieke of persoonlijke vraag over de voorbereidingen op je trip naar Argentinië? Twijfel dan nooit om contact met ons op te nemen!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*