Spanish School Peru: AMAUTA

5 typisch Argentijnse zoete lekkernijen die je moet proeven

19,444 Views
Thursday February 27, 2014 - Gepost door in Latin American Culture & Food
EN ES
5 typical argentinian sweet treats

Zoals je misschien wel gemerkt hebt, heeft Argentinië een enorm groot aanbod van koekjes, snoepjes, cake en desserts. Als je dit nog niet had opgemerkt, schaam je dan! Om je een overzicht te geven van de beste zoete lekkernijen hebben we een top 5 voor je samengesteld.

 1. Dulce de Leche
  Dulce de leche betekent letterlijk zoetheid van melk. Deze zoete, bruine pasta is gemaakt van gecondenseerde melk, suiker en bakpoeder, wat samen langzaam wordt gekookt tot een karamel pasta. Deze hemelszoete pasta wordt meestal gebruikt als broodbeleg of verwerkt in cake, koekjes, ijs, pannekoeken en andere nagerechten. Ik raad iedereen aan om Dulce de Leche ijs te proberen in één van de velen heladerias (ijstentjes). Als je een echte zoetekauw bent kun je ook voor de Dulce de Leche Tentación gaan, die is nog een tikkeltje zoeter. Wees gewaarschuwd: veel studenten zijn al verslaafd geraakt aan deze pasta.

 2. Alfajores
  Deze koekjes zijn simpelweg heerlijk! Tegenwoordig bestaan er veel verschillende maten en soorten, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Daarbij geeft dit mij alleen maar meer reden om ze allemaal uit te proberen. (niet goed voor mijn buikje) Deze sandwich koekjes zijn gevuld met dulce de leche, jam of chocolade mousse. Ze zijn vaak in poedersuiker gedoopt of omhuld in chocola of merengue. Degene op de foto is een Alfajor de Maicena en deze kun je bij de meeste panaderías (bakkerijen) vinden. De andere bekende Alfajor is de Marplatense, die omhuld is in chocolade. Je kunt deze zoete galletitas(koekjes) kopen in elke bakkerij, supermarkt of kiosk en er zijn zelfs speciale Alfajores winkels, zoals Havanna.

 3. Alfajores de Maicena - Maicena

 4. Postre Vigilante
  Dit is een simpel maar typisch Argentijns dessert. Het wordt beiden Postre del Vigilante en Queso y Dulce genoemd. Dit dessert bestaat uit een dike plak kaas, vaak Pategrás, met een dikke plak Quince pasta (dulce de membrillo) erop. Een andere variant is met ee plak zoete aardappel pasta (dulce de batata) er boven op. De naam van dit dessert is ontstaan door een groepje politieagenten die Vigilantes werden genoemd. Zij bestelden altijd hetzelfde: een plak kaas met een plak Dulce de membrillo. Vanaf die period werd het een normale combinatie genoemd: postre del vigilante. Iets wat je zeker moet proberen
 5. Queso Membrillo Argentina

 6. Flan Mixto
  Dit is waarschijnlijk het meest populaire dessert in Argentinië en je zult het misschien ook al kennen, aangezien het ook wel internationale invloeden in Argentinië. Flan bestaat in verschillende combinaties, bijvoorbeeld met slagroom of met dulce de leche. Desondanks is de Flan Mixto de beste optie, want deze wordt met allebei geserveerd. In Buenos Aires zijn er maar weinig restaurants waar dit “postre” (dessert) niet op het menu staat, dus als je het nog niet hebt geproefd moet je dat zeker doen!
 7. Chocotorta
  Dit is ook een aardig simpel en klassiek dessert, maar het is alsnog erg populair onder alle Argentijnen. Je kunt het in de meeste cafés en restaurants bestellen, maar het is ook zeker een gerecht om zelf eens te maken. Het is namelijk heel makkelijk en je hebt maar alleen deze 4 ingrediënten nodig: chocolade koekjes, cream cheese, melk en natuurlijk dulce de leche (verassend hè?!). De combinatie van dulce de leche en deze chocolade koekjes is onweerstaanbaar lekker!
 8. Chocotorta Sweet Argentina

Dit zijn maar 5 van de velen Argentijnse zoete lekkernijen, dus als je nog niks hebt geproefd wordt het tijd dat je hiermee gaat beginnen!


Een gedachte op “5 typisch Argentijnse zoete lekkernijen die je moet proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*