Spanish School Peru: AMAUTA

6 Beste Cafés in Cusco

3,266 Views
Wednesday June 19, 2024 - Gepost door in Student life in Cusco
EN ES
Where to find nicest cafes with the best coffee in Cusco

Peru staat bekend om zijn speciale koffie, en Cusco is geen uitzondering. Wandel door de geplaveide straten van San Blas of rond de Plaza de Armas en je vindt een schat aan super leuke cafés en restaurants met lokaal geproduceerde koffie en vers geroosterde bonen. Welke zijn echt de moeite waard? Hier is een gids voor de zes beste cafés in Cusco.

 

1. Organika Bakery & Coffee

 

Dichtbij de Plaza de Armas biedt Organika de beste speciale koffie in de stad, met Peruaanse bonen die wekelijks ter plaatse worden geroosterd. Je kunt er ook verse sapjes bestelen, zelfgebakken (zuurdesem)broden en allerlei lekkkere en gezonde gezonde brunch- en lunchgerechten, waaronder vegetarische en glutenvrije opties.

Openingstijden: Maandag – Zondag 8am – 10pm

Locatie: Calle San Juan de Dios 214 – Plaza Regocijo

 

Organika best cafes in Cusco

 

2. Florencia & Fortunata

 

Opgericht in 2021, in een gerenoveerd koloniaal pad vlakbij de Plaza de Armas is dit dit prachtige café en branderij een sociaal project dat de zichtbaarheid van Peruaanse vrouwen in de koffie-industrie bevordert. Het menu bevat verschillende koffiebereidingsmethoden en huisgemaakte producten.

Openingstijden: Niet gespecificeerd

Locatie: Niet gespecificeerd

 

Florencia and Fortunata best cafes

 

3. Xapiri Ground

 

Onderdeel van een centrum voor Amazonekunst en -cultuur, dit café ligt op een paar minuten van onze Spaanse school in San Blas. Ze bieden koffie, warme cacao, infusies en zoetigheden, waaronder hun beroemde Amazone-brownie.

Openingstijden: Niet gespecificeerd

Locatie: Niet gespecificeerd

 

Xapiri ground best cafes Cusco

 

4. L’Atelier Concept

 
Dit kleine café/boutique in het hart van San Blas werd opgericht door een Franse ontwerper. Het menu richt zich op lokale ambachtelijke producten, biologische koffie, thee, verse sappen, Peruaanse bier en wijn, en veganistische opties.

Openingstijden: Maandag tot Zaterdag 8am – 7pm

Locatie: Atoqsayk’uchi 695A Cusco

 

5. Café D’Wasi Peruvian Coffee

 

Opgericht door de zoon van een lokale koffieboer, Café D’Wasi promoot koffie die wordt geteeld en geproduceerd in de regio Cusco. Ze bieden verschillende extractiemethoden en een uitgebreid ontbijt- en lunchmenu.

Openingstijden en locaties:

Original Cafe D´Wasi
Maandag – Zondag 7am – 10:30pm
C. Heladeros 135

Cafe D´Wasi 2.0
Maandag – Zondag 7am – 11pm
Sta. Catalina Angosta 175

Café D´wasi Magisterio
Maandag – Zondag 7am – 11pm
Av. Jose Gabriel Cosio 204

 

Peruvian coffee D'wasi

 

6. Onírica Tostaduria & Brew Bar

 

Deze kleine branderij en café is perfect voor echte koffieliefhebbers, met een verscheidenheid aan extractiemethoden van traditioneel tot experimenteel. Ze bieden ook zakken koffiebonen en gemalen koffie om mee te nemen, evenals een selectie van zoetigheden.

Openingstijden: Niet gespecificeerd
Locatie: Calle Choquechaka 152 – San Blas

 

Onirica Tostaduria

 
Ontdek deze geweldige cafés in Cusco om te genieten van uitstekende koffie en een goede sfeer terwijl je de stad verkent.
 

Caroline van Linden


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*