Spanish School Peru: AMAUTA

6 redenen waarom Peru de beste keuze is voor jouw tussenjaar

5,140 Views
Tuesday December 22, 2020 - Gepost door in Travel in Peru
EN ES
6 reasons to consider Peru for your Gap year

6 redenen waarom Peru de beste keuze is voor jouw tussenjaar

Ben je straks klaar met de middelbare school en je weet nog niet zeker wat je daarna wilt gaan doen? Wil je even niet studeren en en wat van de wereld zien? Ben je toe aan iets heel nieuws? Lees waarom Peru voor jouw tussenjaar de beste keuze is!

Of misschien zit je in een andere levensfase en wil je graag even iets heel anders, na zo’n lang periode zonder reizen? Een tussenjaar of breekjaar is voor iedereen!

Een tussenjaar of gap year programma geeft je tijd en ruimte om zonder keuzestress na te denken over jouw toekomstplannen.

En dit is het perfecte moment om met de voorbereidingen te beginnen!  Je kunt meerdere bestemmingen (Cusco, Lima, de Sacred Valley) combineren, of mee doen met de Travelling Classroom.  Als je aan het orienteren bent op een tussenjaar, lees dan verder: 6 redenen waarom Peru voor jouw tussenjaar!

 

  1. Waarom Peru voor jouw tussenjaar? Peru heeft gewoon alles!

Waarom naar Peru voor je tussen jaar? Peru heeft gewoon alles! Peru is een enorm divers divers land met  veel verschillende klimaten en omgevingen.  Buiten de grote steden om, zijn er eindeloze mogelijkheden voor tours in de prachtige natuur.

Ga op trekking in het Andes gebergte of ga raften, of quad rijden. Aan de Peruaanse kust kun je surfen en zwemmen of, ga zandboarden in de woestijn bij Ica of ga voor een ritje in een zand buggy.

In het regenwoud zijn geweldige mogelijkheden voor ontdekkingstochten met wilde dieren in het Amazonegebied.

En dan hebben we Machu Picchu nog niet eens genoemd!   Juist in deze periode heb je de gelegenheid om Peru en Machu Picchu te bezoeken in een rustige tijd voor het toerisme! Peru is een geweldige bestemming voor een tussenjaar!

Peru heeft het allemaal!

 

Contact

6 reasons to consider Peru for your Gap year

  1. Leer een wereldtaal: Spaans!

 

Naast Engels, Chinees en Arabisch is Spaans de meest gesproken taal in de wereld, met ongeveer 560 miljoen Spaans sprekende mensen in de wereld. Spaans is de officiële taal in meer dan 20 verschillende landen, in Centraal- en Zuid-Amerika en in Europa.

Door Spaans te leren  tijdens je tussen jaar in Peru je straks met miljoenen mensen communiceren.

Daarnaast is het gewoon een hele mooie taal en het is helemaal niet zo moeilijk om te leren. Zeker niet wanneer je in een land bent waar de taal gesproken wordt, zoals in Peru! Bovendien staat een taalcursus Spaanse taal heel goed op je Curriculum Vitae.

Je zult ook je spreekvaardigheid heel snel verbeteren, zeker wanneer je bij een lokaal Peruaans gastgezin woont tijdens jouw Spaanse cursus in Peru.  Wist je dat je Spaans kunt leren op verschillende locaties? Boek een taalcursus in Cusco, Lima, de Heilige Vallei óf in de jungle.  Of, doe mee aan de Travelling Classroom, waarbij je samen door Peru reist en Spaans leert!

 

  1. Doe vrijwilligerswerk en help lokale projecten

Waarom Peru voor Jouw Tussenjaar?

Er zijn vele opties om als vrijwilliger te werken in Peru en om de lokale communities te helpen tijdens je tussenjaar in Peru, vooral in de omgeving van Cusco.

Er zijn vele projecten met kinderen die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt met de kinderen te spelen, hen Engels te leren of  helpen met het schoonmaken en het verven van een locatie. Er zijn ook mogelijkheid bij lokale scholen en ziekenhuizen.

Vrijwilligers werk in Peru is de perfecte manier om je Spaans te verbeteren en iets te doen voor de lokale bevoling.

Als vrijwilliger woon je in Cusco bij een lokaal gastgezin, of het het studentenhuis, centraal in Cusco gelegen.

6 reasons to consider Peru for your Gap year

Contact
  1. Cusco is een geweldige stad!

Cusco was de vroegere hoofdstad van het Inca rijk. Alleen al daarom is het de perfecte plek om de vele Inca ruines en muren te ontdekken in en rondom Cusco. Ook zijn er vele koloniale invloeden te vinden in de stad, zoals de vele kerken en musea.

Maar de stad biedt veel meer dan dat: het is een gezellige, bruisende stad vol leven, ideaal voor een tussenjaar. Cusco is klein; je kunt het meeste te voet doen, aangezien alles dicht bij elkaar ligt.

Er zijn vele goede en goedkope restaurants, bars en cafés te vinden in de typische keien straatjes. Cusco biedt zelfs een superleuk nachtleven (pre-corona, en post-corona).

6 reasons to consider Peru for your Gap year

  1. Geniet van de Peruaanse cultuur & cuisine tijdens je tussenjaar

Dit is de leukste plek om nieuwe dingen te leren en te proberen.  Sla zeker deze lekkere Peruaanse gerechten niet over.

Lomo Saltado (roergebakken stukjes rundvlees met ui, tomaat en gebakken aardappels) en Aji de Gallina (stukjes kip met rijst en een speciale gele pikante saus).

Als je nog een stapje verder durft te gaan: wat dacht je van  hele speciale gerechten zoals Cuy (Cavia) of Alpaca steak?

 

6 reasons to consider Peru for your Gap year

Geniet van Peru’s mooie traditionele festivals en de vele kleurrijke parades in de straten.

Wanneer je door de straten loopt, zul je vrouwen in kleurrijke traditionele kleding met lama’s en alpaca’s tegen komen.

En ze willen allemaal op de foto met jou!

Contact
  1. Maak nieuwe vrienden!

Peru is een populaire bestemming voor backpackers. De stad nog vol met leuke restaurants en barretjes en het is heel gemakkelijk om nieuwe vrienden te maken! En, je zult niet alleen internationale vrienden maken! Peruanen zijn erg vriendelijk en houden ervan om nieuwe mensen te ontmoeten.

Vooral wanneer je bij een gastgezin woont tijdens je taalcursus Spaans in je tussenjaar in Peru zullen ze je graag voorstellen aan meer mensen en zullen ze vaak je vrienden voor het leven zijn.

Dit waren de zes redenen 6 redenen waarom Peru de beste keuze is voor jouw tussenjaar!

    Schrijf    “Tussenjaar”

op ons contact formulier en ontvang

onze brochure   “Tussenjaar in Peru”

mét de speciale aanbieding.

Contact

Wil je vast wat Spaans leren als voorbereiding op je reis naar Peru (of elders natuurlijk)?

Neem alvast wat Spaanse lessen online!

Duik met een native Spaanssprekende leraar in de latin culture en zie hoe snel je Spaans zult leren!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*