6 redenen waarom Peru de beste keuze is voor jouw tussenjaar

3,111 Views
Wednesday June 22, 2016 - Gepost door in Peru Travel
22Jun
6 reasons to consider Peru for your Gap year

6 redenen waarom Peru de beste keuze is voor jouw tussenjaar

Ben je net klaar met de middelbare school en je weet nog niet zeker wat je nu wilt gaan doen? Wil je even niet studeren en en wat van de wereld zien? Of ben je in een andere levensfase en wil je graag even iets heel anders? Een tussen jaar of breekjaar is voor iedereen!

Als je aan het orienteren bent op een tussen jaar, lees dan verder waarom Peru de perfecte bestemming is voor jouw tussenjaar!

 

  1. Peru heeft gewoon alles!

Peru is een enorm divers divers land met zo veel verschillende klimaten en omgevingen.

Ga op trekking in het Andes gebergte of ga raften, of quad rijden; ga surfen en zwemmen aan de Peruaanse kust, ga zandboarden in de woestijn bij Ica of ga voor een ritje in een zand buggy en ontdek Peru’s wilde dieren in het regenwoud.  En dan hebben we Machu Picchu nog niet eens genoemd!  Peru heeft het allemaal!

 

Contact

6 reasons to consider Peru for your Gap year

 

  1. Leer een wereldtaal: Spaans!

Naast Engels, Chinees en Arabisch is Spaans de meest gesproken taal in de wereld, met ongeveer 560 miljoen Spaans sprekende mensen in de wereld. Spaans is de officiële taal in meer dan 20 verschillende landen, in Centraal- en Zuid-Amerika en in Europa. Door Spaans te leren kun je met miljoenen mensen communiceren.

Daarnaast is het gewoon een hele mooie taal en het is helemaal niet zo moeilijk om te leren. Zeker niet wanneer je in een land bent waar de taal gesproken wordt! Beheersing van de Spaanse taal staat heel goed op je Curriculum Vitae. Je zult ook je spreekvaardigheid heel snel verbeteren, zeker wanneer je bij een lokaal Peruaans gastgezin woont tijdens jouw Spaanse cursus in Peru.

 

  1. Doe vrijwilligerswerk en help lokale projecten

Er zijn vele opties om als vrijwilliger te werken in Peru en om de lokale communities te helpen, vooral in de omgeving van Cusco. Er zijn vele projecten met kinderen die jouw hulp nodig hebben. Je kunt met de kinderen te spelen, hen Engels te leren of  helpen met het schoonmaken en het verven van een locatie. Er zijn ook mogelijkheid bij lokale scholen, ziekenhuizen en weeshuizen (alleen voor langere tijd). Vrijwilligerswerk in Peru is de perfecte manier om jouw Spaans te verbeteren en iets te kunnen doen voor een lokale gemeenschap.

Als vrijwilliger in Cusco kun je bij een lokale Peruaanse familie wonen of in het studenten huis, gelegen in het centrum van Cusco waar je samen met andere studenten en vrijwilligers woont.

 

6 reasons to consider Peru for your Gap year

 

Contact

 

  1. Cusco is een geweldige stad!

Cusco was de vroegere hoofdstad van het Inca rijk, en daarom is het de perfecte plek om de vele Inca ruines en muren te ontdekken in en rondom Cusco. Ook zijn er vele koloniale invloeden te vinden in de stad, zoals de vele kerken en musea. De stad is klein; je kunt het meeste te voet doen, aangezien alles dicht bij elkaar ligt. Er zijn vele goede en goedkope restaurants, bars en cafés te vinden in de typische keien straatjes. Cusco biedt zelfs een superleuk nachtleven.

 

6 reasons to consider Peru for your Gap year

 

  1. Geniet van de Peruaanse cultuur & cuisine

Leer over de geschiedenis van de Inca’s. Probeer de lekkere Peruaanse gerechten; Lomo Saltado (roergebakken rundveel met ui, tomaat en aardappel) en Aji de Gallina (kip met rijst en een speciale gele saus). Of hele speciale gerechten zoals Cuy (Cavia) of Alpaca steak.

>> lees: When in Peru, eat like the Peruvians

 

6 reasons to consider Peru for your Gap year

 

Geniet van Peru’s mooie traditionele festivals en de vele kleurrijke parades in de straten; bekijk traditionele dansen op Peruaanse muziek en probeer het lokale eten. Wanneer je door de straten loopt, zul je vrouwen in kleurrijke traditionele kleding met lama’s en alpaca’s tegen komen, ze willen allemaal op de foto met jou!

 

Contact

 

  1. Maak nieuwe vrienden!

Peru is zeker niet te dichtbevolkt, maar het is het hele jaar door een populaire bestemming voor backpackers. De stad zit vol met leuke restaurants en barretjes en het is heel gemakkelijk om nieuwe vrienden te maken! Maar, je zult niet alleen internationale vrienden maken! Peruanen zijn erg vriendelijk en houden ervan om nieuwe mensen te ontmoeten. Vooral wanneer je bij een gastgezin gewoond hebt, willen ze je graag voorstellen aan meer mensen en zullen ze vaak je vrienden voor het leven zijn.

 

Dit waren de zes redenen 6 redenen waarom Peru de beste keuze is voor jouw tussenjaar!

 

Schrijf “Tussenjaar”, op ons contact formulier en ontvang onze brochure
“Tussenjaar in Peru” mét de speciale aanbieding.

Contact

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*