Spanish School Peru: AMAUTA

7 Redenen om dit Jaar Spaans te Leren

4,217 Views
Wednesday February 07, 2018 - Gepost door in Spanish Language Tips
EN ES
7 Reasons to Learn Spanish in 2018

7 Redenen om Dit Jaar Spaans te Leren

Ben jij ook altijd een beetje jaloers op mensen die andere talen spreken alsof het ze helemaal geen moeite kost?

Soms is een nieuwe taal leren namelijk best lastig en soms zelfs frustrerend. Vooral het beginkan moeilijk zijn… zijn. Maar geloof me: het is het allemaal waard. Vooral Spaans leren kan je echt een andere kijk laten geven op de wereld! Een nieuwe taal leren geeft veel voordelen en dit is het beste moment om te beginnen!

7 Redenen om dit Jaar Spaans te Leren

Als je de nieuwe taal dan ook nog in het land leert waar het gesproken wordt, zoals Spaans leren in Peru, dan kan het echt een gamechanger zijn – en niet alleen voor je talenkennis! Tweetalig zijn zorgt namelijk voor geweldige mogelijkheden die mensen die maar één taal spreken vaak niet hebben.  En nu reizen nog even lastig is kun je alvast beginnen met Online lessen Spaans!

Wij hebben 7 redenen om dit jaar Spaans te leren voor jou op een rijtje gezet in deze blog!

Zullen ze jou ervan overtuigen om Spaans leren een prioriteit te maken dit jaar?

 

7 Redenen om Dit Jaar Spaans te Leren

1. Spaans zal je helpen in je carrière

Een tweede taal spreken, zoals Spaans, kan je echt vooruithelpen met de kansen op de arbeidsmarkt! Meerdere talen speken zegt iets over jouw mentale kwaliteiten en verbetert je cv. Tweetalig of meertalig zijn zorgt dat je opvalt tussen alle andere mensen tegen wie je concurreert voor jouw droombaan!

Soms is het zeker goed om vocabulaire van jouw werkvlak te kennen.  Er zijn speciale cursussen Business Spaans, Medisch Spaans etc.

Werkgevers houden van mensen die meer dan 1 taal spreken. Het is zelfs bewezen dat een taal spreken je brein niet genoeg stof geeft om fit te blijven!

 

7 Reasons to Learn Spanish in 2018

 

2. Je zult je algemene taal kwaliteiten verbeteren

Spaans leren helpt je jezelf uit te drukken. Ja, (zelfs) in je moedertaal! Wanneer je leert hoe een andere taal werkt en hoe je dat gebruiken moet, leer je automatisch je eigen moedertaal beter kennen. Vooral Spaans heeft een aantal fijne voordelen: veel Engelse woorden hebben een Latijnse achtergrond, dus, zonder dat je het door hebt, zal Spaans ook je Engelse vocabulaire vergroten!

Mensen die meerdere talen spreken die kunnen vaak:

  • Sneller tussen taken wisselen. Het verbetert flexibiliteit en multitasking.
  • Beter focussen: ze hebben geleerd om talen die ze op dat moment niet gebruiken weg te filteren die ze op dat moment niet gebruiken; daarom zijn meertaligen beter in het focussen op 1 ding terwijl ze dingen die ze niet nodig hebben wegfilteren.
  • Dingen anders zien. Zoals het gezegde: Een andere taal is een andere kijk op het leven.
7 Reasons to Learn Spanish in 2018

 

3. Mogelijkheden: Reizen, Studeren en Werken in het Buitenland

Als je Spaans leert in Peru of een ander Zuid-Amerikaans land, kan je reizen naar geweldige bestemmingen die Spaans hebben als hun voertaal: Ecuador, Argentinië, Chili, Bolivia, Costa Rica, Mexico, Guatemala… Aangezien niet iedereen in Zuid-Amerika Engels spreekt, zal je een betere ervaring hebben als jij wel Spaans spreekt!

Dus, zeg maar doei tegen altijd iemand moeten vinden om te vertalen of constant een woordenboek met je mee moeten slepen. Als jij Spaans spreekt, zal je een veel fijnere en relaxte reis hebben!

En als je Spaans in een land studeert op welke je verliefd wordt, waarom zou je dan niet wat langer blijven, in Peru wonen en werken als een expat? Spaans kunnen zal zoveel mogelijkheden om werkervaring op te doen in Peru of ergens anders geven.

Er zijn ook veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk in Peru te doen

 

4. Je wordt meer open-minded, flexibel en toleranter

Een taal zal nieuwe perspectieven laten zien, en laat je je omgeving op een hele andere manier ervaren. Wanneer je een nieuwe taal leert, leer je ook de wereld anders te zien. Dat is zeker waar wanneer je een Spaans immersie programma in Peru of een ander Spaans sprekend land doet.

Spaans zal je laten openstellen voor verschillende manieren van leven, bijvoorbeeld in Zuid-Amerikaanse landen. Het zal je ook een ander perspectief geven op andere geloven en waarden en normen.

Het is bewezen dat een nieuwe taal leren je ook toleranter maakt. Wanneer we een andere taal leren ontwikkelen we een nieuwe manier van begrijpen en andere manieren om te denken. Hogere tolerantie laat ons minder bezorgd zijn in verschillende situaties.

 

5. Spaans is een belangrijke taal en relatief makkelijk om te leren

En alsof al deze redenen nog niet genoeg waren… er is nog een die je zeker leuk gaat vinden: Spaans is niet zo heel moeilijk om te leren! Veel woorden lijken op en klinken vrij gelijk als Engelse vocabulaire, en de structuur volgt patronen die prima te onthouden zijn.

Over het algemeen kunnen we stellen dat de Spaanse uitspraak niet heel erg ingewikkeld is. Hoewel het is sommige landen het moeilijker is dan anderen (Spanje, Argentinië, Chili), een land als Peru is een prima plek voor beginners van de Spaanse taal.

> Lees meer: 8x waarom Peru de perfecte plek is is om Spaans te leren

7 Reasons to Learn Spanish in 2018

6. Eindelijk zal je weten waarover al die Spaanse liedjes over gingen.

Salsa, Tango, Romantische ballades… het maakt niet uit wat je favoriete soort muziek is, er zijn zeker wat toffe liedjes in het Spaans. Denk eens aan de wereld bekende zomer-hit “Despacito” van Luis Fonsi! Zou het niet geweldig zijn als jij de volgende keer het hele nummer mee kan zingen? (en ik verzeker je, er zal ZEKER een volgende keer zijn dat dit nummer gedraaid wordt! ) 😉

 

7. Je zult zoveel nieuwe en interessante mensen ontmoeten

Het is zo leuk om mensen te ontmoeten uit andere landen en culturele achtergronden… maar, die taalbarrière is er altijd! Meerdere talen spreken, waaronder Spaans, is een prachtige manier om een gesprek te beginnen en een goede indruk achter te laten. Waarom altijd naar het Engels wisselen als je iemand ontmoet die een andere moeder taal heeft? Doe eens een grote stap vooruit en laat maar eens zien hoe goed jouw Spaans is

Just saying… als je op een date bent met iemand die een Zuid-Amerikaanse of Spaanse achtergrond heeft kan wat Spaanse vocabulaire en belangrijke zinnen de hele avond een ommekeer geven. 😉

7 Reasons to Learn Spanish in 2018

Tot slot,

Zoals je kan zien, zijn er een hele boel gekende en minder bekende voordelen aan het spreken van meer dan één taal.

Spaans is de een-na meest gesproken taal in de wereld! En veel super interessante bestemmingen hebben Spaans als hun voertaal. Denk aan al die prachtige landen in Zuid-Amerika zoals Argentinië, Chili of Ecuador

In Peru zijn er op zijn minst 4 prachtige bestemmingen om Spaans te leren, ‘to mix and match’… en denk eens aan al die bekende toeristen highlights in Zuid-Amerika zoals de Machu Picchu, de Iguazú Waterfalls, en de Galapagos Islands in Ecuador, en dat zijn er nog maar een paar!

Got inspired by this blog?

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*