Spanish School Peru: AMAUTA

7 typische Argentijnse snacks & drankjes die je moet proberen

8,478 Views
Monday October 05, 2015 - Gepost door in Latin American Culture & Food
EN ES
7 Typical Argentine Snacks & Drinks You Must Try

7 typische Argentijnse snacks & drankjes die je moet proberen

Argentinië staat bekend om zijn vlees en zijn steaks, maar dat is niet alles wat Argentinië te bieden heeft. Dat merkte ik al snel nadat ik mijn Spaanse cursus in Buenos Aires begon. Er is veel meer! Hieronder een lijst met typische Argentijnse snacks en drankjes die je moet proberen.

Alfajor

Een alfajor is een heerlijk koekje. Alfajores zijn er in verschillende smaken en stijlen, maar bestaan normaal gesproken uit twee koeklagen met daartussen in een laag van dulce de leche. Sommige hebben aan de buitenkant een laag van chocolade of geglaceerde suiker. Argentinië is ’s werelds grootste consument van alfajores. Je kunt ze kopen in iedere supermarkt of kiosk. Maar eet er niet teveel, ze bevatten veel calorieën!

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

Submarino

Een submarino is een populair drankje. Je maakt het door een stuk chocolade in een kopje met hete melk te doen. Vervolgens flink roeren tot het oplost. Dit wordt meestal gedronken in de winter. Je kunt er een halen bij het bekende Café Tortoni of in ieder willekeurig café/restaurant.

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

Medialuna

Een medialuna is een soort croissant, maar zoeter. Argentijnen eten ze tijdens het ontbijt, de lunch, of gewoon als snack. Je kunt ze krijgen bij iedere bakker of café. Je kunt ze ook halen in de supermarkt, maar die zijn over het algemeen niet zo lekker.

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

Empanada

Een empanada is een gevuld broodje, vaak gebakken of gefrituurd. Veel gebruikte vullingen zijn carne (vlees), pollo (kip), queso y cebolla (kaas en ui) en queso y jamón (kaas en ham). Ze zijn verrukkelijk! Je kunt ze krijgen bij iedere bakkerij, restaurant of chiringuito (kleine fast-food winkel). Argentijnse mensen houden van empannadas en zijn er erg trots op ook (terecht)!

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

Choripan

Choripan is een broodje met chorizo (chori = chorizo, pan = brood). Soms wordt het geserveerd met tomaat, sla en chimichurri. Dan heet het een choripan compleet. Choripan wordt vaak op straat verkocht of in een chiringuito.

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

Sandwich Milanesa

Dit is een sandwich bestaand uit een schnitzel gemaakt van vlees of kip, sla, tomaat en soms een plak ham en/of kaas. Vaak wordt er friet bij geserveerd. Haal er alleen een wanneer je echt veel trek hebt, je krijgt vaak veel!

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

Mate

Tot slot, typische Argentijnse mate is een cafeïne-rijke thee. Je maakt het door theebladeren in een houten kop te doen en vervolgens warm water toe te voegen. Je drinkt het door een metalen rietje. Vaak wordt dit gedeeld met familie, vrienden of collega’s. Wanneer een persoon een paar slokken heeft genomen, wordt er opnieuw warm water toegevoegd en is de volgende persoon aan de beurt. Mate drinken is een typisch Argentijnse gebeurtenis die je niet mag missen!

Typical Argentine Mate

Davey Emmers, Buenos Aires, September 2015


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*