Spanish School Peru: AMAUTA

8 Alternatieve Dingen om te doen in Buenos Aires

3,599 Views
Wednesday January 18, 2017 - Gepost door in Latin American Culture & Food
EN
8 Alternative Things to do in Buenos Aires

8 Alternatieve Dingen om te doen in Buenos Aires

Natuurlijk willen we dat al onze studenten de een Spaanse Cursus in Buenos Aires volgen, alle hoogtepunten bezoeken van de deze prachtige stad. Zij moeten alle geweldige plekken bezoeken die staan op top lijsten zoals “Wat te doen en De beste dingen om te doen in Buenos Aires”.
MAAR deze stad heeft zoveel meer te bieden dan alleen de bekende begraafplaats van Recoleta of een oude tango show! Buenos Aires strekt zichzelf uit tot zover als aan het platteland en langs de La Plata rivier, wat betekent dat Buenos Aires veel meer is dan je op het eerste gezicht zult denken. De hoofdstad van Argentinië heeft een uniek karakter in Zuid-Amerika door de sterke Europese invloeden en dan vooral door de Italiaanse immigratie. De stad bestaat uit vele wijken die elk zijn eigen, unieke charme hebben en dit zorgt voor veel diversiteit in geheel de stad. Dit en nog veel meer zorgt ervoor dat deze stad de perfecte bestemming is voor Spaanse lessen in Argentinië.

In dit artikel, zullen we je de alternatieve en geweldige kant van Buenos Airs laten zien in de 8 Alternatieve Dingen om te doen in Buenos Aires.

 

  1. Een diner zonder biefstuk

 

8 Alternative Things to do in Buenos Aires - A dinner without steaks

 

Argentinië is het land van de carnivoren; dat weet iedereen. De kwaliteit van het vlees is super, de porteños (mensen uit Buenos Aires) zijn er dol op en dat zal je terugzien in de passievolle voorbereiding. Maar de gastronomie in Buenos Aires bestaat niet alleen maar uit de grill en een BBQ. Er is een hele wereld aan nieuwe keukens die nog te ontdekken valt voor jou. Neem bijvoorbeeld de Armeense keuken in de wijk Villa Crespo. Ontzettend veel Armeense restaurants serveren heerlijke gerechten zoals humus of falafel. Of kies één van de vele fusion restaurants or vegetarische restaurants die steeds populairder worden.
 

  1. Ontdek de barrios!

 

8 Alternative Things to do in Buenos Aires - Explore the barrios

 

Zoals hiervoor al vernoemd, is de Argentijnse hoofdstad eigenlijk meer een soort verzameling van kleine dorpjes: de barrios! Door de Jaren geen, hebben wijken zoals het charmante San Telmo of trendy Palermo, hun eigen, unieke cultuur en atmosfeer ontwikkelt. Dit maakt dat Buenos Aires één van de meest interessante steden ter wereld is. Kies een weekend of neem een dag waarop je vrij hebt en neem de metro naar één van deze wijken en wandel gewoonweg wat rond. Wie weet wat er nog te ontdekken valt? Wat voor soort mensen je zult ontmoeten, wat voor architectuur verschillen en misschien zal je wel een ander soort eten vinden.
 

  1. Bezoek Plaza de Mayo op een Donderdag om 3 p.m.

 

8 Alternative Things to do in Buenos Aires - Visit Plaza de Mayo

 

Nog een unieke gebeurtenis in Buenos Aires, de vele verschillende en kleine of grote portesten die dagelijks plaatsvinden. Echter, er is één manifestatie die nu nog steeds op hetzelfde punt en op dezelfde tijd plaatsvind voor langer dan 40 jaar: het protest van de moeders van Plaza de Mayo in het midden van het centrum van Buenos Aires. Ongeveer 40 jaar geleden, in de jaren 70, verdwenen er veel jonge mensen door aanwezigheid van de dictatuur. De moeders die hun kinderen hierdoor verloren, protesteren nog steeds voor gerechtigheid elke donderdag om 3 p.m.
 

  1. Maak een uitstapje naar San Antonio de Areco

 

8 Alternative Things to do in Buenos Aires - Make a trip to San Antonio de Areco

 

Soms is het fijn om aan de chaos en drukte van een grote stad te ontsnappen door naar het platteland te gaan! San Antonio de Areco is een prachtig klein stadje op maar 3 uurtjes rijden met de bus vanaf de hoofdstad. Het platteland dat rondom Buenos Aires ligt, wordt El Campo genoemd en staat bekend om zijn cowboys die “gauchos” worden genoemd. Deze mannen doen aan paardrijden en dragen een traditionele outfit zoals een baret, poffende broeken, een riem en leren laarzen. Dit stadje is ideaal om in November te bezoeken omdat in deze periode het jaarlijkse Gaucho Festival plaatsvind, wat een hoog aanbevolen festiviteit is om te bezoeken. Je kunt alle lokale mensen samen zien terwijl ze een “asado” houden waarbij ze veel drinken en waarbij de straten gevuld zijn met gauchos en paarden. Een echte verborgen parel!
 

  1. Pak een oude tram

 

8 Alternative Things to do in Buenos Aires - Catch an old tram

 

Niet veel mensen weten dat de mensen in Buenos Aires ooit met de tram reisden wanneer ze het openbaar vervoer gebruikten. Als je goed om je heen kijkt, kan je hier en daar nog oude tram sporen vinden. Nu heeft de bekende “Subte” het overgenomen, de ondergrondse metro van Buenos Aires, en het oude tram systeem wordt niet meer gebruikt. Behalve één! Als je gebruik maakt van lijn A kan je zien dat er nog steeds oude wagons zijn die terug dateren naar 1913, en ze zijn nog steeds in gebruik! De wagons zijn nog steeds van hout en er is zelfs een conducteur om de deur voor je open te houden!
 

  1. Eet pizza bij Güerrin

 

8 Alternative Things to do in Buenos Aires - Eat pizza at Güerrin

 

Okay, de porteños staan niet bekend om hun geweldige pizza’s, ze lijken meer op een kilo kaas met klein beetje deeg op de bodem. Maar (1) de populaire Italiaanse pizza Güerrin, gelegen op Avenida Corrientes, is al een ervaring op zich. De tent ziet er nog precies hetzelfde uit als 30 jaar geleden, met schattige kleine stoeltjes, TL licht, grote pizza ovens, obers in traditionele kleding en plaatjes en foto’s van de goede oude tijd die overal aan de muren hangen. De sfeer is super gezellig, en de ambiance neemt je terug naar een oud Italiaans restaurant. Bestel een grote pint bier, geserveerd in een grote plastic kan en deel een grote pizza, geloof ons, dat is genoeg.
 

  1. Doe mee aan de BA Traces Wandel tour

 

8 Alternative Things to do in Buenos Aires - Join the BA Traces Walking Tour

 

Argentinië heeft een rijke en interesante geschiedenis die tot vandaag nog steeds effect heeft op het dagelijkse leven van zijn inwoners. Vooral de recente 50 jaar waren erg turbulent. Het is belangrijk Argentinië en Buenos Aires te begrijpen in de context van deze geschiedenis. We raden je daarom aan mee te doen aan de Buenos Aires Traces Wandel Tour. De gidsen geven een goede uitleg, inclusief het peronisme en Evita Perón, de economische crisis in 2001, President Christina en over veel meer!
 

  1. Ga voor Moderne Tango!

 

8 Alternative Things to do in Buenos Aires - Go for Modern Tango

 

De ouderwetse tango is prachtig, en dat moet je hebben gezien of hebben gedaan. Echter, de moderne versie van Tango is net zo elegant en indrukwekkend en minder toeristisch. Moderne tango is een trend geworden onder vele jongeren en tango aanbidders. Omgeef jezelf met lokale en gepassioneerde mensen tijdens een tango show in Buenos Aires. Er is er één elke woensdag in Club Atletico in de Abasto wijk. Het orkest dat speelt, combineert tango met jazz en rock!

 


AMAUTA Spaanse School biedt de unieke kans aan om de Spaanse taal onder de knie te krijgen terwijl je wordt ondergedompeld in de fascinerende Argentijnse cultuur in “het Parijs van Zuid-Amerika”. AMAUTA is gelegen in het prachtige, karakteristieke Barolo Paleis, in het centrum van Buenos Aires, op een paar minute lopen van de bekende Obelisk en het roze huis, het regeringsgebouw. Spaanse lessen in kleine groepjes beginnen elke maandag het gehele jaar door.
 

Contact

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*