Spanish School Peru: AMAUTA

8 leuke dingen om te doen in Cusco (en het zijn géén Inca ruïnes)

9,835 Views
Monday June 15, 2015 - Gepost door in Student life in Cusco
EN ES
8 leuke dingen om te doen in Cusco

8 leuke dingen om te doen in Cusco- en het zijn géén Inca ruines! Cusco staat vol met Inca ruïnes – maar er is zo veel meer! En als je een tijdje woont in Cusco om Spaans te leren in Peru of voor je vrijwilligerswerk in Cusco,wil je zeker weten meer.
Ontdek in dit blog 8 leuke dingen om te doen in Cusco. Weet jij er meer? Plaats ze aan het eind van deze blog.

1. Loop eens rond in de typische buurt van San Blas. Er zijn veel interessante winkels, gallerijen, restaurants en cafés. Het is leuk om naar de limbo bar te gaan op Pasnapakana 133. Het is nog een flink aantal trappen omhoog van Plazoleta San Blas maar het is het zeker waard voor het uitzicht over de stad. Als de zon onder gaat kun je lekker ontspannen met wat snacks en een drankje en genieten van het mooie landschap.

2. Relax in het park naast de Ccoricancha, net 10 minuten lopen op Avenida el Sol vanaf Plaza de Armas. Veel van de lokale bevolking nemen een pauze hier op zonnige dagen. Het is een hele mooie plek om wat zon te pakken en te ontspannen, misschien met een ijsje.

Our-students-with-their-certificates

3. Probeer locaal Peruaans (straat) eten – verschillend op het tijdstip van de dag vind je: kraampjes met warme drankjes, anticuchos (barbeque vlees spiesjes), papa rellena (gevulde aardappel), rocoto relleno (gevulde chili), tamales, salchipapa (friet met worst), en geroosterde banaan. Allemaal goed en lekker eten. En goedkoop.

4. Ontdek coole museums zoals het coca museum. Hun missie is het promoten van de positive kanten van het coca blad en het traditionele gebruik ervan. Ze hebben ook een heel groot aantal verschillende producten die gemaakt zijn van coca bladeren. Ook is het goed om het Choco museum te bezichtigen evenals het Heilige, Magische en Medische Planten Museum en het Centrum van Traditionele Textiel.

5. Volg een les chocolade maken in het Choco Museum. Het is een 2 uur durende workshop beginnend bij de cacao boon en neemt je mee door het hele proces van het maken van de heerlijke chocolade. Er is ook een winkel met heel veel chocoladeproducten.

Student-party-at-our-spanish-school

6. Loop naar Cristo Blanco. Om hier te komen, loop omhoog bij San Blas naar Atocsaycuchi en vervolg je weg verder omhoog (wees voorbereid op heel veel trappen), je komt langs een sportveld en uiteindelijk kom je weer op de hoofdweg uit. Ga links en blijf lopen tot je bij het standbeeld bent.

7. Leer salsa dansen – Er zijn heel veel mogelijkheden om salsa te leren in Cusco naast de gratis lessen die AMAUTA aanbiedt. Je kunt prive lessen nemen, groeps lessen of zelfs gebruik maken van alle gratis lessen in de verschillende nachtclubs. Er zijn gratis klassen in Mama Africa, Mythology en Inca Team elke avond om 21.00.

8. Maak een tour naar Tipón en eet cuy – Tipón staat bekend om zijn Inca ruïnes (maar geen inca ruïnes in deze blog), maar staat ook bekend om zijn cuy (cavia, een typisch Peruaans gerecht). Het is ongeveer 45 minuten met de bus van Cusco en er zijn vele restaurants waar je uit kunt kiezen; op hun borden staat “cuy al horno” wat geroosterde cuy betekent. Erbij zitten een groot bord met noodles, aardappels, gevulde paprika en bloedworst. Je kunt vragen of het gesneden wordt, dit maakt het wat makkelijker om te eten.

Spanish-student-in-Cusco-with-a-llama


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*