Spanish School Peru: AMAUTA

Alles over het nachtleven in Cusco

4,897 Views
Monday February 10, 2014 - Gepost door in Student life in Cusco
EN ES
All about Cusco Nightlife

Tips over het nachtleven in Cusco

Al kort  na aankomst in het mooie Cusco ontdekken de studenten van AMAUTA – die hier zijn voor een cursus Spaans in Cusco – dat er in de stad Cusco elke dag wel een feestdag of een viering van een heilige plaatsvindt. Het lijkt wel elke dag feest! Met het nachtleven is het niet veel anders: er zijn in Cusco  zoveel bars en clubs die elke dag open zijn, dat je welke dag tot in de  vroege uurtjes kunt gaan  stappen.  Dát is wellicht geen aanrader, maar hieronder wat tips voor een leuke avond uit

Indigo: een leuk begin van je avond

Je avond beginnen in Indigo is een aanrader. Deze ontspannende bar is ideaal om even tot rust te komen tussen het verkennen van Cusco en het uitgaan door. Maar dit is niet het enige wat Indigo te bieden heeft: ze serveren hier een combinatie van Thaise en Peruaanse keuken en bovendien heeft de bar verschillende gezelschapspellen en free WIFI. Je kan Indigo vinden in Tecsecona 415.

 

Inka Team in Cusco

 

Mythology: de dansvloer op!

Wanneer je dan zin hebt om te dansen, dan raad ik Mythology aan. Deze club, die al bestaat sinds 1999, is een van de populairste clubs van Cusco. Mythology is elke dag van de week open van 21.00 tot 5.00. In tegenstelling tot andere clubs, mag je hier altijd gratis binnen en dikwijls delen ze zelfs “free drink” bonnetjes uit. En als je tijdens je verblijf in Cusco graag wat salsapassen leert, dan ben je hier aan het juiste adres. Elke avond tussen 21.00 en 23.00 bieden ze gratis salsales aan.

 

Km 0, nightlife Cusco

 

Mama Africa

Een andere plaats waar je terecht kan om uit je bol te gaan is Mama Africa. In deze club, gelegen op Plaza de Armas, wordt een grote variëteit aan genres gedraaid zoals Funk, Reggae, Electronic, Hip Hop, Latin Pop, Salsa en Samba. De entree is hier ook gratis maar alleen voorvoor vrouwen; mannen moeten 10 soles betalen om toegelaten te worden. Happy hour in Mama Africa is van 20.30 tot 23.00 en als je geluk hebt kan je genieten van live vuurdansen.

 

The Temple

En dan ten slotte is er nog The Temple. Deze club is gelegen in dezelfde straat als Indigo maar dan op nummer 282. Deze club, die altijd vol is, is enorm populair bij reizigers van over heel de wereld. Terwijl de mensen aan het dansen zijn, worden ze getrakteerd op een show van acrobaten die hun kunsten al dansend op de bar laten zien. Indien je toch even wilt uitrusten van al het dansen, er is een bovenverdieping waar je even op adem kan komen.

 

Night out in Cusco

 

Geniet van je nacht uit in Cusco maar zorg dat je de dag erna op tijd in de Spaanse les aanwezig bent! 😉

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*