Spanish School Peru: AMAUTA

Alles wat je moet weten over de Argentijnse Cultuur en Tradities

13,707 Views
Friday May 06, 2016 - Gepost door in Latin American Culture & Food
EN ES
traditions-and-customs-in-argentina

Alles wat je moet weten over de Argentijnse Cultuur en Tradities

Verschillende landen hebben verschillende tradities en gewoonten. Als je helemaal klaar bent om te beginnen aan je Spaanse cursus in Argentinië en je wilt niet overkomen als de onwetende buitenstaander die niets over de Argentijnse cultuur kent, dan is het aan te raden om verder te lezen!

Als je gaat wonen bij een Argentijns gastgezin, dan zullen ze zeker onder de indruk zijn als je bekend bent met de volgende Argentijnse gewoontes en tradities. En wie wil er nou niet een geweldige eerste indruk te maken?

Gewoonten die je moet weten voor je sociale leven in Argentinië

Bij je gastgezin

 • De standaard begroeting in Argentinië is een kus op de wang. Merk op dat iedereen dit doet; vrouwen zoenen mannen, mannen zoenen mannen en vrouwen zoenen vrouwen. Ook is het gebruikelijk om mensen te begroeten met een kus op de wang wanneer je ze voor de eerste keer ontmoet.
   
 • Direct oogcontact wordt gewaardeerd en is belangrijk. Elkaar direct aankijken in de ogen is belangrijk in Buenos Aires.
   
 • Als je ergens weggaat dan neem je afscheid van iedereen afzonderlijk (dit betekent: het geven van een kus op de wang aan iedereen).
   
 • Als je bent uitgenodigd voor een diner in een Argentijns huis, breng dan altijd een klein cadeautje mee voor de gastheer, zoals een fles rode wijn. Iets typisch uit je eigen land wordt ook altijd gewaardeerd.
   
 • Cadeautjes worden meteen geopend. Goed om te weten! 🙂
   
 • Geef nooit een schaar of mes als cadeau, omdat dit symbool staat voor het verlangen om de relatie te verbreken.
   
 • Kom ten minste 30 tot 45 minuten te laat voor een etentje. Op tijd arriveren is niet de norm.
   
 • Verwacht om te dineren rond 21:00 uur of later.
   
 • Het inschenken van wijn houd verband met vele rituelen en culturele taboes. Indien mogelijk, vermijd het inschenken van wijn.
   

 

The nicest restaurants in the famous Barrio Chino of Buenos Aires

 

Bij het uitgaansleven

 • Als je in Buenos Aires bent, ga dan niet naar een disco voor 01.00 of 02.00 ´s nachts, doe je dit wel dan zal het helemaal leeg zijn. Maar als je het leuk vind om in je eentje te dansen, dan is het een geweldig idee.
 • Als het gaat om fooien geven, dan kun je de regel van 10% aanhouden van het bedrag van de rekening. Portiers en plaatsaanwijzers in de bioscoop ontvangen ook een fooi.
 • De Argentijnen – en vooral de Argentijnse mannen – zijn gepassioneerd en sentimenteel. Daarbij is de communicatie vrij fysiek, en is het niet ongebruikelijk om elkaar aan te raken tijdens het praten. Goed om te weten wanneer je gaat daten 🙂
 • Vermijd confrontatie. Argentijnen geven niet graag publiekelijk toe dat ze het bij het verkeerde eind hebben. Nogmaals: vooral mannen.

 

The nicest restaurants in the famous Barrio Chino of Buenos Aires

 

Argentijnse gewoonten

 • Argentijns Spaans is sterk beïnvloed door de Italiaanse taal als gevolg van de immigranten die zich in Argentinië hebben gevestigd. Je zult veel woorden horen uit de Italiaanse taal, maar ook mensen die “klinken” alsof ze Italiaans spreken omwille van de intonatie. Deze zogenaamde Lunfardo is de straattaal van Argentinië en het bevat ongeveer 5000 woorden. Het is afgeleid van het tijdperk van de tango.
 • Voetbal is de populairste sport in Argentinië en de twee favoriete teams zijn de aartsvijanden: Boca Juniors en River Plate. Als je gastgezin in Buenos Aires voorstander is van een bepaalde voetbalclub, dan je is het aan te raden om te overwegen om dat team ook te supporten. Argentijnse mensen zijn fanatici als het gaat om voetbal en je wilt niet de persoon zijn die een familieruzie ontketent.
 • De traditionele dans van Argentinië is de tango. Je zult mensen dit zien dansen in de straten, bijvoorbeeld in La Boca, Buenos Aires.
 • Vlees is het belangrijkste Argentijnse gerecht, rundvlees in het bijzonder. De Argentijnse barbecue heet “asado”, dat is vlees gegrild op een open vuur. Het is heerlijk en tegen de tijd dat je terug bent in Nederland, zul je een aantal kilos zijn aangekomen, maar hey, in ieder geval heb je een geweldige tijd gehad!
 • Mate is de traditionele drank van Argentinië. Het is een kruidenthee die vaak wordt gedeeld met familie en vrienden. Wanneer iemand je mate aangebied, moet je het accepteren. Mensen uiten hun vertrouwen namelijk in je als ze jou hun mate aanbieden. Het weigeren ervan wordt daarom als onbeleefd beschouwd. Als je echt goed voorbereid wil zijn voor je reis naar Argentinië, kijk dan deze tutorial “How to Mate bereiden” van een van de Spaanse docenten op onze school.

Zonder twijfel, met al deze tips, bent je klaar om indruk te maken op je nieuwe Argentijnse vrienden en ben je al een Argentijnse cultuur expert nog vóór aankomst in Buenos Aires.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*