Spanish School Peru: AMAUTA

AMAUTA Vrijwilliger in Cusco doneert spelletjes en puzzels aan Peruaanse kinderen in een kliniek!

3,514 Views
Tuesday April 01, 2014 - Gepost door in Volunteer Work
EN
AMAUTA Volunteer in Cusco donates games and puzzles to Peruvian kids in a clinic

Een van onze vrijwilligers in Peru, William T. Mautz, nam een pauze van zijn drukke leven om mee te doen aan het vrijwilligersprogramma van AMAUTA in Cusco. Mautz heeft een Ph.D. in Child Clinical Psychology en heeft een centrum opgericht voor neuropsychologische evaluaties voor kinderen in Boston. Hij kwam naar Peru met zijn dochter Grace, 15 jaar oud, om een week vrijwilligerswerk te doen in een kliniek voor gehandicapte kinderen in Cusco.

Voor Grace was dit een goede kans om haar Spaans te verbeteren en vrijwilligerswerk te doen in maar slehcts een weekje tijd. Dit is eigenlijk de enige optie voor een middelbare scholier. William wilde graag dat zijn dochter deze ervaring zou hebben, om belangeloos iets goeds doen voor anderen. AMAUTA Spanish school in Peru was de enige organisatie die deze mogelijkheid in slechts een week tijd bood.

Amauta Volunteer Program in Cusco

Dankzij deze ervaring zal ze hopelijk haar vrienden bewust kunnen maken en warm kunnen doen lopen voor sociale acties zoals vrijwilligerswerk of inzamelingsacties. Volgens William zouden meerdere organisaties vrijwilligersprojecten aan moeten bieden voor een korte tijd zoals AMAUTA doet. Het is een goede leerervaring voor jongeren. Ze leren veel als ze andere mensen helpen en heeft invloed op hun gedrag en handelen als volwassene.

Voor Grace was het haar eerste grote ervaring: de eerste keer in een ontwikkelingsland en voor het eerst werken met gehandicapte kinderen. Volgens Grace was Peru precies wat ze verwachtte en ze vond het geweldig. In het project werd ze wel verrast, vooral wanneer ze zag wat de behoeftes van de kinderen in de kliniek waren en hoe deze uiteen liepen: sommigen kunnen lopen, sommigen niet, sommigen kunnen praten, sommigen niet. Na een paar dagen vrijwilligerswerk in Cusco, voelde ze al een band met de kinderen en op de derde dag zei ze tegen William dat ze ze heel erg ging missen. Grace zei dat ze wat geleerd heeft van ze, ook al is het moeilijk voor haar om uit te leggen wat.

William Mautz Volunteers of Amauta

William zag hoe weinig middelen de kliniek had. Daarom besloot hij om wat materialen en spelletjes te kopen. Hij doneerde spullen aan het project, zoals puzzels en bouwblokken, belangrijk om de fijne motoriek te stimuleren. William en Grace hebben goede spullen gedoneerd om mee te spelen en natuurlijk veel hulp en aandacht!

Ben je geinteresseerd in vrijwilligerswerk in Cusco? Veel projecten hebben jouw hulp nodig!
Bekijk de algemene informatie over vrijwilligerswerk in Peru of neem direct contact met ons op.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*