Spanish School Peru: AMAUTA

AMAUTA vrijwilliger doneert aan het Gerontological Centrum van Cusco

2,930 Views
Friday October 03, 2014 - Gepost door in Volunteer Work
EN
Interesting donation for the gerontological center of Cusco by AMAUTA Volunteer

Onze vrijwilliger Judith Eigeman heeft een donatie gedaan aan het Gerontological Centrum ‘’San Francisco de Asis’’ in Cusco. Eerder dit jaar was Judith vrijwilliger voor dit project. Ze doneerde een bedrag van 100 euro. De AMAUTA vrijwilligers coördinator, verantwoordelijk voor de coordinatie van hulp die AMAUTA en de AMAUTA vrijwilligers aan de projecten in Peru geven, is samen met de directeur van het centrum op pad gegaan om een bloeddrukmonitor te kopen. Met het beetje extra geld dat over was kon de directeur ook nog ‘’mazamorra’’ kopen voor alle mensen die het centrum bezoeken. Mazamorra is een van Peru’s favoriete toetjes.

Amauta Volunteer in the Gerontological Center in CuscoHet Gerontological Centrum in Cusco is een organisatie onder leiding van het zusterschap van de Zusters voor Verlaten Ouderen, die ondanks een klein budget de organisatie helpt. Dankzij de bijdragen en hulp van donateuren en gulle gevers, zoals Judith Eigeman, zijn zij in staat het centrum te helpen. Judith was in Peru in april 2013. Nadat ze Spaanse lessen heeft gevolgd bij AMAUTA Spanish School, deed ze mee aan het vrijwilligersprogramma. Vier weken lang heeft ze geholpen aan een project in Cusco.

 Congregation of Sisters in the Gerontological Center in CuscoHet centrum helpt ongeveer 240 ouderen (volwassen ouder dan 60, zowel mannen als vrouwen). Het Gerontologisch instituut biedt diensten aan zoals sociaal werk, fysiotherapie, psychologie, tandheelkunde, medische hulp en rehabilitatie. De ouderen zijn in de meeste gevallen verlaten door hun families in Cusco toen zij afhankelijk werden en de familie niet meer in staat was om hen financieel te steunen.

AMAUTA and Gerontological Center in Cusco


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*