Spanish School Peru: AMAUTA

Annabels ervaring als vrijwilliger in Buenos Aires

2,388 Views
Friday May 22, 2015 - Gepost door in Volunteer Work
EN ES
Annabel’s ervaring als vrijwilliger in Buenos Aires

Annabels ervaring als vrijwilliger in Buenos Aires.

Annabel – een van onze Duitse deelnemers aan ons Spanish & Vrijwilligerswerk programma in Argentinie – heeft als vrijwilliger in een revalidatiecentrum in Buenos Aires gewerkt. Dit is een huis waar ongeveer 25 meiden verblijven die niet meer bij hun ouders kunnen wonen om verschillende redenen. Annabel is in het begin van September aangekomen in Buenos Aires. Ze verbleef bij een gastgezin en daarnaast volgde ze ook een Spaanse cursus voor zes weken. Voordat vrijwilligers beginnen bij hun project hebben ze een kenningsmakingsgesprek met onze vrijwilligerscoordinator waarin ze algemene informatie over Buenos Aires ontvangen, maar ook hoe ze bij hun project moeten komen en hoe is het is om in een ander land te werken met een hele andere cultuur. Tijdens het eerste gesprek bij Annabel’s project werd ze begeleid door onze vrijwilligerscoordinator. Hier kreeg Annabel de kans om wat tijd met de meiden door te brengen, maar ook om een algemene indruk te krijgen van het project werken waar zij zou starten in Oktober.


Annabel´s experiences as a volunteer in Buenos Aires

Hoewel Annabel’s Spaans al enorm verbeterd was tijdens haar 6-weken durende Spaanse cursus in Buenos Aires, voelde ze zich in het begin nog af en toe onzeker door het communiceren in een vreemde taal. De meiden praten snel en snappen soms niet dat vrijwilligers niet alles verstaan. Annabel heeft echter een leuke tijd gehad met de meiden en ze had gedurende haar project goed contact met haar vrijwilligerscoordinator. Wanneer je ervoor kiest om in een andere cultuur te werken waarin je in een andere taal moet communiceren, zul je snel voor verrassingen komen te staan. Annabel gaf ons een goed voorbeeld: “Ik had niet verwacht dat kleine dingen meebrengen van huis, zoals potloden en papier, de meiden zo blij zouden maken.” Annabel geeft ook toe dat ze het in het begin lastig vond om tegen de meiden op te treden en ze te motiveren om dingen met haar te doen. Vooral omdat ze vaak moe thuiskwamen van school. Na een tijdje lukte het haar toch om dit wel door te zetten.

Annabel´s experiences as a volunteer in Buenos Aires

Een leuke activititeit die Annabel had bedacht was het schrijven persoonlijke wensen en doelen voor het aankomende jaar. Samen met de meiden stopte ze deze in een wensbox die ze begroeven in de tuin. Het jaar daarna zouden ze dan kijken of hun dromen waren uitgekomen. Annabel vertelde ons dat de meiden haar vaak kleine kadootjes gaven zoals tekeningen, maar ook werd ze veel geknuffeld waarbij ze geregeld de woorden “Te quiero” (Ik hou van je) hoorde. Annabel: “Vooral dat maakte me erg blij omdat ik kon zien dat mijn werk echt nodig was en werd gewaardeerd!”

Annabel´s experiences as a volunteer in Buenos Aires

Annabel wil graag het volgende meegeven aan andere AMAUTA vrijwilligers in Buenos Aires: “Blijf jezelf. Je hoeft je niet onzeker te voelen. Zolang je de meiden laat zien dat je geinteresseerd in ze bent, zullen ze zeker blij zijn dat je tijd met ze wilt doorbrengen.” AMAUTA is erg blij en trots op Annabel voor al het werk wat ze heeft gedaan. Ze was een geweldige vrijwilliger: creatief en vooral erg open naar de meiden toe. Ze organiseerde veel leuke activiteiten om ze te laten lachen. Bedankt voor alles Annabel!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*