Spanish School Peru: AMAUTA

Ben je bang om Spaans te spreken?

937 Views
Tuesday November 08, 2022 - Gepost door in Spanish Language Tips
EN
Are you afraid of speaking Spanish?

We weten allemaal heel goed dat we niet kunnen zeggen dat we Spaans beheersen of een ‘gemiddeld’ of zelfs ‘gevorderd niveau’ Spaans hebben, zonder het te spreken. Maar praten met andere mensen, vooral moedertaalsprekers, maakt de meeste studenten nerveus, en soms proberen studenten zelfs het spreken te ‘vermijden’. Maar taal heeft alles te maken met communicatie, en spreken is essentieel om met anderen te communiceren. Dus om te voorkomen dat onze leerlingen ‘soepel’ van niveau naar niveau gaan, oefeningen en onregelmatige werkwoorden invullen, confronteren onze docenten hen met een leuke en goed ontworpen reeks spreekoefeningen. Dus, ben je bang om Spaans te spreken? We staan voor je klaar met onze lijst met tips om je te helpen je angst om Spaans te spreken te overwinnen.

Ben je bang om Spaans te spreken? Voel je alsjeblieft niet slecht; Het gebeurt veel. En wij begrijpen het. Je bent bang om jezelf voor de gek te houden, of je bent bang om niet te begrijpen wat je wordt verteld, om het te verknoeien… Veel van onze studenten weten wanneer ze voor het eerst aankomen en aan de cursus Spaans in Cusco beginnen. Een goede leraar zal je helpen hiermee om te gaan, zodat je je eindelijk op je gemak voelt om vrijuit Spaans te spreken.

Je angst zal misschien nooit helemaal verdwijnen, maar er zijn methoden om je te helpen je angsten te overwinnen en te beginnen met praten! Ten eerste is het natuurlijk een van de beste manieren om in een onderdompelingsomgeving te zijn – vooral in een land waar de taal wordt gesproken – een van de beste manieren. Ondergedompeld (en overweldigd) door de taal, word je ‘gedwongen’ Spaans te spreken om te overleven. Wanneer communicatie zo belangrijk wordt, ‘vergeet’ je automatisch je angsten te negeren en vergeet je dat je bang bent om Spaans te spreken.

Om deze situatie te creëren, is een intensieve onderdompelingscursus Spaans in een land waar de taal wordt gesproken, zoals we die aanbieden op onze Spaanse school in Peru, een van de beste manieren. Daarnaast is het wonen bij een gastgezin en het volgen van vier, vijf of meer Spaanse lessen per dag een van de beste manieren om de taal onder de knie te krijgen.

Maar als het voor u niet mogelijk is om naar een Spaanssprekend land te reizen, zijn er nog veel dingen die u kunt doen. En ook, als je in een Spaanssprekend land bent – misschien volg je een van onze cursussen Spaans in Cusco – en je hebt nog steeds het gevoel dat je meer moet spreken, dan hebben we deze lijst gemaakt met belangrijke stappen om je angst om Spaans te spreken.

Is Speaking Spanish Difficult

Ben jij bang om Spaans te spreken?

1. Waar ben je bang voor als je Spaans spreekt?

Het is essentieel om te weten waar je precies bang voor bent. Neem de tijd en analyseer wat je bang maakt aan het idee om Spaans te spreken. De bron van angst verschilt van persoon tot persoon; hoewel de gedachte om niet begrepen te worden misschien het engste voor je is, kan het te veel fouten maken voor iemand anders. Als je eenmaal hebt vastgesteld wat je het meest bang maakt, kun je je concentreren op het oplossen van de bron van je leed.

2. Zie je zelf vloeiend Spaans spreken

Visualisatie kan een grote rol spelen om u te helpen Spaans te spreken; zonder een duidelijk idee te hebben van onze doelen, is het moeilijk om ze te bereiken.

Als het gaat om het leren van Spaans, kan visualisatie ongelooflijk nuttig zijn bij het ontwikkelen van het zelfvertrouwen dat nodig is om Spaans te spreken.

Stel je voor dat je een goed gesprek hebt met een moedertaalspreker (in de winkel, je gastmoeder, de aardige vent die je gisteren hebt ontmoet, de vriendelijke buurvrouw, of de surfleraar tijdens je volgende vakanties …). Stel je voor dat je een zelfverzekerde houding hebt en Spaans spreekt, en je krijgt positieve reacties van deze persoon.

En tot slot, onthoud waarom je in de eerste plaats hebt besloten om Spaans te leren. Neem hier elke dag een paar minuten de tijd voor, en je zult versteld staan hoe zelfverzekerd en enthousiast je je hierdoor kunt voelen.

3. Vertrouw de native Spanish speakers waar je mee spreekt

Een van de grootste angsten bij het spreken van Spaans is het idee zichzelf voor gek te zetten in het bijzijn van een moedertaalspreker. Wanneer deze angst begint binnen te sluipen, herinner jezelf er dan aan om te vertrouwen op de goede aard van de moedertaalspreker. De lokale bevolking wil je niet pakken. De overgrote meerderheid is meestal blij dat je tijd en moeite besteedt aan het leren over hun cultuur en de Spaanse taal. Vooral in Peru zijn de mensen erg vriendelijk en behulpzaam en zullen ze je inspanningen om Spaans te leren bewonderen.

Niemand zal proberen je met opzet in verlegenheid te brengen. Als iemand uit een ander land naar je toe zou komen en zou proberen je taal te spreken, zou je hem dan uitlachen? Nee! Je zou waarschijnlijk meer dan blij zijn om wat tijd te nemen om ze te proberen te begrijpen.

Learn to Speak Spanish

4. Wat vind je het moeilijkste?

Studenten worstelen met de verschillende aspecten van de Spaanse taal, en het identificeren van waar je een probleem tegenkomt is essentieel als je verder wilt komen.

Pas deze analyse toe op uw toespraak. Wanneer u een gesprek voert, op welk punt in het gesprek vindt u het moeilijk om uw gesprekspartner te volgen? Het geven van een goed antwoord of commentaar kan uw probleem zijn – of het kan zijn dat u begrijpt wat de persoon in de eerste plaats tegen u zegt.

Zoek uit wat je moeilijkheid is, en je kunt manieren vinden om het aan te pakken, waardoor je algehele gespreksniveau stijgt! Als je individuele Spaanse lessen of online (individuele) lessen kunt volgen, zal dat een grote hulp zijn, omdat je je problemen kunt bespreken met je leraar, die je kan helpen je angst om Spaans te spreken te overwinnen.

5. Stap voor Stap

Eén-op-één gesprekken zijn veel gemakkelijker te beheren dan Spaans te moeten spreken in een groep. Met een groep sprekers versnelt het gesprek, spreken meer mensen tegelijkertijd en wordt het ingewikkelder, en heb je misschien het gevoel dat je bent achtergelaten.

Zoek iemand die één-op-één Spaans met je wil oefenen en probeer het eens! Het maakt niet uit of ze elk woord begrijpen; de sleutel is om te blijven oefenen totdat je je comfortabel en zelfverzekerd genoeg voelt om een gesprek met een vreemde aan te gaan.

6. Neem jezelf op als je Spaans spreekt

Neem jezelf op terwijl je Spaans spreekt met je mobiel wanneer niemand luistert. Of u kunt zelfs hardop voorlezen als u niet weet wat u moet zeggen. Je zult versteld staan hoe anders je klinkt als je jezelf hoort spreken en hoe geweldig het klinkt! Als u uzelf hoort, kunt u ook uitspraakfouten herkennen waarvan u niet wist dat u ze maakte.

Overcome fear to Speak Spanish

7. Je ultieme doel: je verstaanbaar maken.

Om de angst om in het Spaans te spreken los te laten, moet je uitgaan van het volgende uitgangspunt. Het belangrijkste is dat er communicatie is en niet de kwaliteit ervan. In veel gevallen zal de ontvanger je begrijpen, zelfs als je het woord verkeerd uitspreekt of de grammatica niet helemaal correct is.

8: Out with perfectionism

Om vloeiend Spaans te spreken, moet je de fase waarin je brabbelt doorlopen. Dus hoe eerder je begint te praten (brabbelen), hoe eerder je vloeiend spreekt.

In het begin kan het maken van fouten je afschrikken, maar na verloop van tijd zul je zien hoeveel je bent verbeterd en dat het maken van fouten op de lange termijn de moeite waard is. Dus geen perfectionisme!

Je kunt niet doen alsof je perfect Spaans spreekt. Daarom is het noodzakelijk om te rommelen en fouten te maken. Op deze manier zullen we op lange termijn in staat zijn om onze techniek te perfectioneren, de aanvankelijke taalkundige blokkade te overwinnen en niet blanco te gaan.

Zelfvraag is een element dat we moeten vermijden. We moeten ons ervan bewust zijn dat we in eerste instantie niet naar het maximale moeten streven. Het verdient de voorkeur om het best mogelijke te doen in overeenstemming met de context waarin we ons bevinden.

Ben je bang om Spaans te spreken?
We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om je angst om Spaans te spreken te overwinnen. Voel je vrij en ga er gewoon voor!

Wanneer je Spaans leert bij AMAUTA in Peru, heb je de keuze om een intensieve groepscursus Spaans, een gecombineerde cursus (groeps- en individueel), of een individuele cursus Spaans te volgen.

We bieden ook een superintensieve cursus Spaans (totale onderdompeling, 8 uur per dag) als je snel Spaans moet spreken. Als je het gevoel hebt dat je spreekvaardigheid achterloopt, raden we je aan je niet alleen te concentreren op het leren van meer Spaanse grammatica, maar in plaats daarvan je spreekproblemen aan te pakken met extra individuele lessen. Niets geeft je meer zelfvertrouwen en een gevoel van geluk als je Spaans spreekt..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*