Spanish School Peru: AMAUTA

Bezoek Tigre in Buenos Aires, Argentinië

4,534 Views
Monday October 19, 2015 - Gepost door in Latin American Travel
EN ES
Tips for visiting Tigre, Buenos Aires.

Tigre is een dorpje in de provincie Buenos Aires. Het bevindt zich ten noorden van de stad Buenos Aires, direct aan de Paraná Delta. Het is een belangrijke toeristische trekpleister. Wanneer je bezig bent met het studeren van Spaans in Buenos Aires, raad ik het zeker aan om een bezoekje te brengen aan Tigre.

Hoe kom je in Tigre?

Het is erg makkelijk om in Tigre te komen vanaf Buenos Aires. Je kunt gaan per bus, trein of per boot.

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

1. Trein

Er vertrekt ongeveer elke 15 minuten een trein naar Tigre. Deze begint bij station Retiro. Wanneer je in het noordelijke deel van Buenos Aires verblijft (zoals Palermo of Belgrano), raad ik het aan om op een later station op te stappen. Een goede optie kan Station Belgrano C zijn, deze is gelegen in el Barrio China (Chinatown). Een ritje met de trein kost ongeveer AR$2 en duurt ongeveer 50 minuten.

2. Bus

Het is ook mogelijk om bus nummer 60 te pakken. Je kunt opstappen vanaf verschillende punten in de stad. Een ritje duurt ongeveer 1,5 uur of langer. Het kost ongeveer AR$3,25.

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

3. Boat

Een minder bekende optie, maar ook een mogelijkheid, is om de boot naar Tigre te nemen. Het is niet erg verassend dat deze optie minder bekend is, als je weet dat deze boot slechts een keer per dag vertrekt, om 6.30 in de morgen. Een ritje kost ongeveer AR$20.

Wat kun je doen in Tigre?

Er is een markt in Tigre, waar ze allerlei verschillende spullen verkopen, zoals. rieten manden, fotolijsten, vazen, kopjes voor mate, etc. Op de markt zijn ook goede tentjes voor een snelle hap. Maar als je op zoek bent naar een goede, stevige maaltijd, bedenk dan dat er in Tigre een hoop goede restaurants aanwezig zijn. Bovendien ook leuke cafés. Ook is er een groot Attractiepark, met waterglijbanen, achtbanen, etc. Tot slot is er een groot casino.

Maar wil je echt een onvergetelijke ervaring in Tigre, dan zou je met een boot de delte op moeten. Er zijn verschillende opties wanneer je een tripje over de delta wilt maken. Een van die opties is om te gaan per boottaxi, een vorm van openbaar vervoer in de delta. Dit kost ongeveer AR$80. Dit is de optie die ik gekozen had. Er zijn verschillende locaties waar je naartoe kunt gaan. Ik had ervoor gekozen om naar Tres Bocas te gaan, een rustige, vredige plaats met enkele cafés en restaurants. Als je even weg wilt van de stad, raad ik je zeker aan om hierheen te gaan.

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

Een andere optie is om met een georganiseerde tour te gaan. Hierin zijn weer verschillende opties, maar de meeste organisaties hebben geen website. Wil je toch het aanbod bekijken voor je gaat, probeer dan eens op Tripadvisor te kijken. De meeste tours zijn toch wel te vinden op deze website. Er is ook een hoop informatie te vinden over tours in Tigre zelf.
De laatste optie is om zelf een kajak te huren en de rivier op te gaan. Een leuke optie, maar pas op dat je niet verdwaalt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*