Spanish School Peru: AMAUTA

Buenos Aires: De hoofdstad van het ijs!

3,361 Views
Wednesday October 26, 2016 - Gepost door in Spanish Schools in Latin America
EN
Buenos Aires: The Capital of Ice Cream

Buenos Aires: De hoofdstad van het ijs!

Al onze Spaanse studenten weten het al van hun eerste dag in de Argentijnse hoofdstad: Buenos Aires is de hoofdstad van het ijs en een haven voor zoetekauwen.

In het algemeen staat Buenos Aires bekend om zijn goede gastronomie, en dan vooral om zijn toetjes, zoetigheden en ijsjes. Daarom zal je heel veel cafés, gebakswinkels en ijssalons (heladerías) tegenkomen in deze stad. Bij de meesten kun je de heerlijkste smaken proeven. Buenos Aires staat bekend om zijn hoge kwaliteit ijs. Ijs vormt een belangrijk aspect van de Argentijnse cultuur, eigenlijk al vanaf de Italiaanse immigratie in de 19de eeuw. Eén van de favoriete smaken van de Argentijnen en onze studenten is “Dulce de Leche”! Dit typische, (hele) zoete ingrediënt wordt gebruikt in heel veel taarten, cakes, koekjes en welk zoet gerecht maar ook die je kunt vinden in Argentinië.

In dit artikel, kan je een overzicht terugvinden van de beste plekken om jouw suikerige behoeftes te beantwoorden terwijl je Spaans in Buenos Aires leert.

 

Buenos Aires: The Capital of Ice Cream

 

Niccolo

Deze kleine maar populaire spot is gelegen in het midden van Palermo Soho. Ze hebben een simpel menu maar alle smaken zijn uitzonderlijk goed. De twee bekendste smaken zijn chocola en Dulce de Leche. Wanneer je Dulce de Leche bestelt, kan je uit drie verschillende varianten kiezen: standaard, met stukjes chocola (mijn favoriet) of met stukken échte Dulce de Leche erdoorheen. Je kunt het ijs bestellen in 500 gram, 250 gram of 125 gram. Het wordt aangeraden om 250 gram te nemen omdat je het dan met een vriend kan delen.

 

Buenos Aires: The Capital of Ice Cream

 

Freddo

Deze naam staat het meest bekend onder Spaanse studenten. Deze keten heeft ijssalons door heel Buenos Aires en is populair omdat het goedkoop is en het ook gluten vrij ijs verkoopt.

 

Buenos Aires: The Capital of Ice Cream

 

Persicco

Net zoals Freddo is Persicco ook een hele bekende ijssalon in Buenos Aires. Persicco biedt hoge kwaliteit ijs aan en eindeloos aanbod aan smaken. Deze salon heeft zelfs een bezorgdienst tot 4 uur in de ochtend, altijd klaar om jouw zoete behoeftes te beantwoorden na een nacht stappen.
 

Cadore

Dit is de perfecte plek om ijs te halen nadat je naar de bioscoop bent geweest in Avenida Corrientes. Het is een authentieke plek waar je meer dan 50 maken kunt kopen. Deze traditionele Italiaanse spot is begonnen in 1957 maar is ontstaan in 1881 in Italië.
Locatie: Corrientes 1695
 

AM Scannapieco

AM Scannapieco is populair door zijn traditionele en historische karakter (het is gesticht in Palermo in 1938). Het is niet dichtbij het centrum maar is het ritje ernaartoe absoluut waard door hun unieke ijs machines en recepten.
Locatie: Nazca 5274
 

Furchi

Gesticht in 1959, Furchi bidet ijs met weinig vet aan en een gevarieerd aanbod aan smaken (meer dan 60). Dit is de meest bekende spot voor een ijsje in Belgrano.
Locatie: Cabildo 1508

 

Buenos Aires: The Capital of Ice Cream

 

Fratello
Dit schattige plekje heeft een binnentuin en je kunt hier allerlei rijke soorten smaken uitproberen.
Locatie: Coronel Díaz 1521
 

Vaak het Parijs van Latijns-Amerika genoemd, de Argentijnse hoofdstad stimuleert de Europese cultuur met een Latijns-Amerikaanse charme, dat maakt Buenos Aires een stad met wereldklasse. Een unieke bestemming voor een Spaanse immersie cursus in het buitenland! Met ontelbare cafés, restaurants, bars, prachtige wijken en een geweldig nachtleven, Buenos Aires biedt gezelligheid voor een lange tijd aan, terwijl je Spaans studeert in Argentinië

Sommige typische Argentijnse zoetigheden zijn “afajores” (gebakjes of biscuitjes die gevuld zijn met Dulce de Leche, en met suiker bestrooide noten en amandelen. IJs is fundamenteel voor Argentijnse cultuur al sinds de Italiaanse immigratie in de 19de eeuw.)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*