Spanish School Peru: AMAUTA

De 5 beste Hiking Avonturen in Peru Voor Jouw Bucket List

1,471 Views
Tuesday October 15, 2019 - Gepost door in Travel in Peru
EN
The 5 Best Peru Hiking Adventures For Your Bucket List

De 5 beste Hiking Avonturen in Peru Voor Jouw Bucket List

Met de bergrug van het Andesgebergte die de lengte van Peru in tweeen splijt, en met 6.000 meter prachtige bergen – genoeg om de ervaren hiker te doen duizelen – is Peru een absoluut walhalla voor trekkers. De beste trektochten in Peru zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Cuzco of met een busreis vanuit Lima. Dus trek je wandelschoenen aan en maak je klaar om op pad te gaan! Dit zijn de 5 beste hiking avonturen in Peru voor jouw bucket list!

1. De Inca Trail Naar Machu Picchu, Cuzco

De beroemdste van alle wandelroutes in Peru is zonder twijfel de Inca Trail, die je rechtstreeks naar Machu Picchu leidt. Het is een klassieker, een prachtige hike die de geschiedenis en sublieme landschappen laat zien en je de kans geeft om je reis te beëindigen op precies dezelfde manier als de Inca: op het voormalige landgoed voor Inca royalty.

Er zijn verschillende Inca-wandelroutes in Peru die naar Machu Picchu leiden. Een van deze is de vier- of vijfdaagse 43 km lange klassieke Inca Trail. Het is een tocht die door de bergen slingert tot voorbij de Heilige Vallei. Na drie hooggelegen bergpassen op een rij te hebben gepasseerd, eindigt de trail bij de ruïnes waar je kan genieten van een prachtige zonsondergang.

Deze trail behoort absoluut tot de beste wandelingen in Peru en laat je in de voetsporen treden van de oude Inca beschaving. Een ervaring die je niet snel zult vergeten.

 

The 5 Best Peru Hiking Adventures For Your Bucket List

 

2. Alternatieve Inca Trail trektochten in Peru: De Salkantay en Lares, Cuzco

Als je zin hebt om een Peruaans wandelpad te nemen dat vol zit met historie, maar nog niet bewandeld is door vele andere voeten, overweeg dan een van de twee andere steeds populairder wordende routes om Machu Picchu te bereiken: de Salkantay en Lares trektochten.

De Salkantay is een uitdagende vijfdaagse wandeling, die bij de Salkantay Pass hoogtes van 4.600 meter bereikt. Onderweg kom je precolumbiaanse ruïnes tegen voordat je afdaalt naar het nevelwoud en uiteindelijk Aguas Calientes bereikt, de toegangspoort tot Machu Picchu.

De Lares-trek biedt een even mooi landschap – een mix van besneeuwde toppen en diepe, begroeide valleien – maar deze zorgt voor een nauwere interactie met de lokale bevolking. De twee of drie dagen durende wandeling leidt je namelijk door traditionele dorpen zoals Huacahuasi en Patacancha. Het eindigt bij Ollantaytambo in de heilige vallei, Vanuit waar de trein naar Aguas Calientes vertrekt, om vervolgens vanuit daar Machu Picchu te beklimmen.

 

The 5 Best Peru Hiking Adventures For Your Bucket List

 

3. De Rainbow Mountain Trektocht, Cuzco

Een andere trail die bij de beste van Peru hoort is de dagtrek naar Rainbow Mountain of Vinicunca leidt, een bergtop in de kleuren van de regenboog op slechte een paar uur rijden en 10 km hiken vanaf Cuzco.

Er moet toegeven worden, in het echt zijn de kleuren van de Rainbow Mountain iets minder helder dan op de gefotoshopte foto’s die je op internet kunt vinden. Desalniettemin blijft het zien van de Rainbow Mountain adembenemend mooi. De kleuren worden gevormd door een mix van water en mineralen in de aarde, maar het lijkt alsof de kleuren rechtstreeks op de berg geschilderd zijn.

 

The 5 Best Peru Hiking Adventures For Your Bucket List

 

4. Het Santa Cruz-pad, Huaraz

Huaraz is een stad op grote hoogte dat verscholen ligt in het Cordillera Blanca-gebergte. Het heeft enkele van de beste wandelpaden in Peru. Elke vorm van activiteit hier is een uitdaging vanwege de hoogte. De stad ligt op 3000 meter boven zeeniveau, dus het is handig om eerst te acclimatiseren voordat je actie gaat ondernemen.

Een van de meest populaire Huaraz-tochten is het Santa Cruz-pad, een avontuur van 50 km dat op het hoogste punt tot 4.760 m reikt, dus het is zeker niet voor angsthazen. Je kunt ervan uit gaan vier dagen op pad te zijn, prachtig uitzicht op ijzige bergen te hebben, turquoise meren te zien en je ver van de bewoonde wereld te voelen.

De regio Huaraz biedt enkele van de beste wandelroutes in de buurt van Lima en is gemakkelijk te bereiken met een busreis van zeven uur of een vlucht van een uur vanuit de hoofdstad.

 

The 5 Best Peru Hiking Adventures For Your Bucket List

 

5. The Choquequirao Trek, Cuzco

Een van de minst bekende hiking trials in Peru is naar het Inca fort Choquequirao, een geruïneerde stad, die bijna drie keer zo groot is als Machu Picchu en bijna compleet verscholen ligt in de jungle.

De moeilijkheidsgraad van de Choquequirao trektocht is een van de redenen dat slecht een hand vol reizigers per dag aan deze 64 km lange, vier dagen durende hike beginnen. Maar de steile hellingen en diepe dalen dat deze trail karakteriseert zijn zeker de moeite waard: je kunt ervan uit gaan dat je de ruïnes in alle rust kunt ontdekken in een van de laatste onaangeraakte uithoeken van het Inca territorium.

 

The 5 Best Peru Hiking Adventures For Your Bucket List

 

Wat interessant is om te weten, er zijn al lang plannen om een kabelbaan te installeren om de reis naar de ruïnes slechts 15 minuten te maken – dus zorg ervoor dat je je avontuur naar Choquequirao zo vroeg mogelijk plant.

 

The 5 Best Peru Hiking Adventures For Your Bucket List

 

Wil je Spaans studeren in Peru en dit combineren met
een van deze unieke hikes door de adembenemende
landschappen van het prachtige land?
Bekijk onze opties voor trekking en Spaanse taalstudie.
En contact ons voor meer informatie.

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*