Spanish School Peru: AMAUTA

De beste restaurants in Cusco

3,998 Views
Monday February 10, 2014 - Gepost door in Student life in Cusco
EN ES
restaurants in Cusco

Het stadje Cusco, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde Inca stad Machu Picchu, is enorm in trek bij rondtrekkende toeristen en bovendien is het een perfecte plaats om Spaans te leren in Peru.
Er zijn hier ontelbaar veel restaurant, voor elk wat wils: internationale keuken (Italiaans, Japans, Mexicaans etc.), Peruanase keuken, eten voor de echte carnivoren onder ons en voor de vegetariërs.
Tijdens de eerste week dat ik Spaanse les volgde bij AMAUTA Spanish School , heb ik een lijst opgesteld van de drie beste restaurants in Cusco. Allen liggen ze op nog geen steenworp van Calle Suecia, de straat waar je AMAUTA kan vinden, en Plaza de Armas, het hart van de stad.

Kushka...fe Cusco

Het eerste restaurant dat ik uitprobeerde is het 100% veganistische restaurant Green Point dat te vinden is in Calle Carmen Bajo 235 in San Blas. Het algemene gevoel dat men hier krijgt is dat het allemaal heel groen en natuurlijk is. Dit gevoel wordt nog eens versterkt door de muurschilderingen op de muren en in de toiletten die de natuur en de dierenwereld afbeelden en die het gevoel opwekken dat je buiten bent. Het eten hier kan omschreven worden als vers, licht en uniek, het compleet tegenovergestelde van het ongezonde eten dat we tegenwoordig dikwijls voorgeschoteld krijgen. Green Point is duidelijk de gezonde optie. Dit in combinatie met de fantastische bediening zorgt ervoor dat de prijs-kwaliteitsverhouding hier goed is. De prijzen variëren tussen de 15 en 20 soles. Het restaurant is een beetje meer verscholen dan andere restaurants maar dat is juist aangenaam. Desondanks raad ik toch aan om op voorhand even te bellen (51)84 227669.

Kushka...fe restaurant in Cusco

De vleesliefhebbers zou ik aanraden om de hamburgers en grill van El Fuego uit te proberen. Je kan dit restaurant vinden in Calle Plateros 358A op de tweede verdieping, op een halve blok van Plaza de Armas. Dit chique BBQ restaurant is iets duurder dan andere restaurants met prijzen van rond de 25 soles maar ik garandeer je dat je krijgt waar je voor betaalt: deze peruaans-westerse keuken is hemels! Ook strookt de bediening volledig met het fantastische eten en is er altijd Engelstalig personeel aanwezig. Bovendien bieden ze ook gratis en goede WIFI aan. Het restaurant is gezellig warm en dat komt goed uit op de frisse avonden in Cusco. Voor de vegetariërs onder ons: ze hebben ook een heerlijke gezonde, vegetarische hamburger ! Je kan El Fuego bereiken via telefoon (51)84 226196; het kan hier heel druk zijn dus ik raad je aan om even te reserveren.

Kushka...fe Cusco

Indien je op zoek bent naar een snelle hap en van gratis WIFI wilt genieten, raad ik je aan om naar Kushka…fe te gaan. Dit eethuis is, net zoals AMAUTA, gelegen in Calle Suecia op nummer 368. Met het perfcte licht en de comfortabele kussens zorgt het voor een ontspannende omgeving, ideaal ook om even je Spaanse huiswerk te doen. Hoewel er ook heerlijke gerechten zijn, is Kushka…fe onder de AMAUTA studenten toch voornamelijk bekend voor zijn hemelse desserts. Wij hebben enorm genoten van hun romige chocolade cake en hun frozen lemonade. Met een eerlijke prijs, is Kushka…fe de ideale plek om even te ontspannen. Buiten hun bistro in Calle Suecia, zijn ze op nog twee locaties in Cusco te vinden. Deze informatie kan je vinden op hun website of je kan ze bereiken op het nummer (51)84 257007.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*