Spanish School Peru: AMAUTA

De beste tips voor je bezoek aan de Watervallen van Iguazu

2,938 Views
Thursday February 04, 2016 - Gepost door in Latin American Travel
EN
The Insider’s Guide to a Exploring Iguazu

Sinds enkele maanden woon ik in Buenos Aires om Spaans te leren en ik doe hier mijn stage. In December had ik eindelijk de kans om de trip te maken die ik ontzettend graag wilde doen en die daarom ook hoog op mijn bucket list staat, namelijk, een bezoek aan de watervallen van Iquazu.

De eerste dag ben ik vroeg opgestaan om al mijn spullen in te pakken en op tijd te vertrekken naar Aeroparque Jorge Newbery , van waar mijn vliegtuig vertrok. Om 13:00 gingen we boarden en binnen twee uur waren we in Iquazu. Aangekomen in het hostel waar ik verbleef hing er meteen een goede sfeer. Er waren mensen aan het chillen bij t zwembad, er stond een leuk muziekje op dus ik had bedacht dat het een goed idee was om ook meteen mn zwembroek aan te trekken en lekker te gaan zwemmen.

The Insider’s Guide to a Exploring Iguazu

In de avond ben ik naar het drielandenpunt gegaan, waar Brazilië, Paraguay en Argentinie samen komen. Er zijn daar een paar winkeltjes en je hebt een waanzinnig uitzicht over de rivier. ‘s Avonds om 8 uur is er een water- en lichtshow . De combinatie van de muziek met het licht en het water bootst de verschillende culturen van de drie landen na.

The Insider’s Guide to a Exploring Iguazu

Op de tweede dag van mij reis zijn we met een taxi naar de Braziliaanse kant van de watervallen gegaan. Tot toen ging het allemaal goed maar toen we aankwamen bij het park stond er een ontzettend lange rij van mensen die een kaartje moesten kopen,. Wij sloten ook aan, om daarna ook nog eens anderhalf uur te wachten voor we het park in konden. Dus na uiteindelijk zo een drie uur aan wachtrijen gingen we eindelijk in een bus die ons verder naar het park bracht. Als jij zelf ook de watervallen gaat bezoeken kan ik je sterk aanraden om heel vroeg te gaan, dit om deze drukte te vermijden.

We hebben ook een boottrip gedaan waarmee we onder aan de watervallen gingen varen, dat was ontzettend cool. Wij zaten voor in de boot, niet alleen super vet, maar we waren ook ontzettend nat toen we uit de boot kwamen.

Na de boot reis zijn we meteen doorgegaan naar de volgende stop: een flinke wandeling naar de Braziliaanse kant van het park. Vanaf deze kant heb je een ontzettend mooi zicht op de watervallen.

The Insider’s Guide to a Exploring Iguazu

Op de derde dag zijn we (eindelijk) naar de Argentijnse kant van het park gegaan. Geen wachtrijen hier. We zijn door de jungle naar watervallen gelopen; onderweg kwamen we nog een nieuwsgierige groep coatis tegen. Zonder dat ik het door had ging er ineens een coati aan mijn plasticzak die gevuld was met eten en drinken. De wandeling was waanzinnig mooi, je komt er van alles tegen; apen, coatis, vlinders en nog veel meer. Daarna hebben we de trein gepakt,naar de zogenaamde Devil’s Throat, of in het Spaans: La garganta del diablo. Ik zou dit zeker aanraden!

The Insider’s Guide to a Exploring Iguazu

De Argentijnse kant en de Braziliaanse kant verschillen erg van elkaar. Naar mijn mening is de Argentijnse kant van de watervallen het beste om te bezoeken. Aan de Braziliaanse kant waren enorme wachtrijen, werden we rond gereden in tourbussen en het zicht op de watervallen was niet zo bijzonder als aan de andere kant, het was er gewoon te toeristisch.

The Insider’s Guide to a Exploring Iguazu

On the Argentine side though, we got into the park immediately, could walk around freely and had amazing views. In my opinion, the best point of view was from the lower circuit on the Argentinian side.Aan de Argentijnse kant konden we meteen het park binnen en tijdens de wandeling had je waanzinnige uitzichten. Dus naar mijn mening is het beste uitzicht vanuit het lager gelegen gedeelte aan de Argentijnse kant.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*