Spanish School Peru: AMAUTA

De mysterieuze weg naar Cerro Fitz Roy

2,605 Views
Wednesday June 17, 2015 - Gepost door in Latin American Travel
EN
De mysterieuze weg naar Cerro Fitz Roy

Ze noemen het een van de meest moeilijke bergen om te beklimmen door zijn mes-vormige vorm, maar het wandelen rondom deze berg in Zuid Argentinië is zeker het geld waard. ‘Cerro Fitz Roy’ (genoemd naar de kapitein van “HMS The Beagle”) of ook wel genaamd ‘Cerro Chaltén’ is maar op 3 uur vliegen en 3 uur met de bus van Buenos Aires. Perfect voor een drie of vier daagse excursie tijdens of na je Spaanse studie bij AMAUTA Spanish Buenos Aires!


The mysterious way to the Cerro Fitz Roy

Op zaterdag ging ik met twee vrienden naar het vliegveld Buenos Aires Ezeiza voor een vlucht met een Aerolineas Argentinas jet naar het vliegveld van El Calafate, in het zuidelijke gedeelte van Santa Cruz, Patagonië, Argentinië. Na een vlucht van drie uur, kwam het vliegtuig op tijd aan in het zonnige El Calafate. We namen een taxi naar het centrum van de kleine stad waar we een bus namen naar El Chaltén.

The mysterious way to the Cerro Fitz Roy

Na een nacht in een fijn hostel genaamt “El Alamo”, gingen we naar de grens van het “Parque Nacional Los Glaciares” waar we begonnen met onze wandeling de volgende dag., heel vroeg in de ochtend. Het was nog donker en mysterieus. Na 4 uur lopen in de kou maar prachtige landschappen, begonnen we met het beklimmen van de berg om ons doel te bereiken: De Cerro Fitz Roy. Normaal gesproken is deze wandeling ongeveer een 1, wij deden het in bijna 2 doordat er veel ijs op het pad lag. Door al het ijs was het pad bijna weg, het was bijna een berg beklimmen zonder enige aanpassingen voor mensen.

The mysterious way to the Cerro Fitz Roy

Toen we de top bereikte, konden we wel huilen… er was alleen maar een dik pak wolken en we konden niks zien! Maar plotseling verdwenen de wolken voor 15 minuten en daardoor kregen we een perfect uitzicht op wat we wilden zien: de “Laguna de los Tres” en de broemde “Cerro Fitz Roy”. Na wat ontspanning met het onweerstaanbare uitzicht voor ons, gingen we terug naar beneden. We moesten opschieten want onze bus terug naar El Calafate vertrok om 17.00. We waren nog 30 minuten te vroeg en konden dus lekker ontspannen in de bus met ons geweldige avontuur in gedachten.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*