Spanish School Peru: AMAUTA

DO’s and DONT’s voor het wonen bij een gastgezin tijdens je cursus Spaans

5,577 Views
Wednesday May 29, 2019 - Gepost door in Spanish Language Tips
EN ES
Living with a host family during your spanish course

Wonen bij een gastgezin tijdens je cursus Spaans

Wonen in een gastgezin tijdens je cursus Spaans  in Peru is een geweldige ervaring en een belangrijk onderdeel van je talencursus in Cusco. Bij AMAUTA Spanish School werken we met ervaren gastgezinnen in Peru en Argentinië en we zijn trots om te kunnen zeggen dat 98% van de studenten het verblijf in een gastgezin heel positief heeft ervaren en vond dat het echt iets extra’s aan hun studie Spaans heeft toegevoegd.

Toch kan wonen in het buitenland, in een onbekend land met een nieuwe cultuur waarvan je de taal niet spreekt, erg spannend en zelfs wat eng zijn. Het vraagt ook zeker wel wat flexibiliteit van beiden; van jou en van het gastgezin waar je terecht komt.

Om het meeste uit je gastgezinervaring te kunnen halen, volgt hier een lijst met Do’s en Dont’s gebaseerd op de ervaringen van onze studenten Spaans in Peru en Argentinie.

DO’s

Praat. (in het Spaans). De meeste families zullen het leuk vinden om met je te praten en maakt het niet uit als jouw Spaans nog niet perfect is. In tegendeel, zij zullen het juist waarderen als je moeite doet en zullen altijd bereid zijn om je te helpen met je Spaans.

Deel. Vertel iets over jezelf, je land en je familie thuis. Voor de meeste familieleden is deze culturele uitwisseling heel belangrijk en daarom zullen ze het interessant vinden om naar je te luisteren.

Luister. Praat niet alleen maar over jezelf; wees ook geïnteresseerd in je gastgezin en hun verhalen. Het gastgezin zal blij zijn om je te vertellen over hun land, cultuur, nationale feesten etc. Je zult er veel van leren en het is voordelig als je wat achtergrond informatie hebt over het land waar je verblijft. Niet alleen geeft een gastgezin je “gratis” Spaanse conversatielessen, onthoud ook dat je nergens zo’n goed inzicht in het land en de Spaanse taal krijgt als van de lokale bewoners in Peru en Argentinië.

Wees beleefd. Ook al zijn het “maar” je gastouders, behandel hen alsof het je echte ouders zijn, met respect. In de Latijnse Cultuur en in zowel Peru als Argentinie, wordt beleefdheid erg op prijs gesteld.

 

Your homestay experience

 

Geef een kleinigheidje. Het is heel attent als je een klein cadeautje geeft bij aankomst, iets wat typisch uit jouw land komt vindt men altijd erg leuk en wordt zeer gewaardeerd.

Speel. Als het gastgezin jonge kinderen heeft, wees geïnteresseerd, speel met hen of help ze met hun huiswerk. Je zult merken dat het voor jou ook leuk is en je kunt met kinderen heel goed je Spaans oefenen.  Je kunt spelletjes doen, knutselen, samen sporten, of films kijken.

DONT’s

Maak geen rotzooi van je kamer of de keuken: laat je yoghurt niet op de keukentafel staan met de gedachte “Dat zet mijn host moeder wel terug in de koelkast”. Creëer niet te veel troep en ruim het altijd op.

Blijf geen dagen weg: laat je gastgezin altijd weten als je langer weggaat of als je niet van plan bent om thuis te eten/slapen. Ze waarderen het echt als je even belt om hen te informeren.

Vermijd geluidsoverlast (muziek/luidruchtig praten) na 22.00 uur ’s avonds. Je gastouders hebben waarschijnlijk een baan en zijn bovendien gewend om vroeg naar bed te gaan, m.n. in Peru.

Denk niet dat het verblijf in een gastgezin hetzelfde is als het verblijf in een hostel of hotel. Dat is het niet! De familieleden werken niet voor jou, zij delen hun huis en intimiteit met jou.

Doe je best! Weiger niet om Spaans te spreken en voel je niet schuldig als je nog niet goed of vloeiend Spaans spreekt. Je hoeft je echt niet ongemakkelijk te voelen als je hen niet meteen begrijpt.

 

Amauta in Cusco

 

Nog een laatste opmerking: Deze tips zijn basic, als je nog andere tips en suggesties hebt, twijfel dan niet en plaats deze dan onderaan in een reactie.

Wij geloven dat je aan de hand van deze DO’s en DONT’s een onvergetelijke tijd zult krijgen met je gastgezin en dat je een groter netwerk zult opbouwen in Peru of Argentinië. Niet te vergeten is het een geweldig impuls voor je Spaanse vaardigheden.

Als je een beetje angstig bent geworden en nu denkt dat een gastgezin niet voor jou zal werken, maak je dan niet druk: zowel in Cusco en Buenos Aires biedt AMAUTA verschillende accommodatie opties aan, inclusief een studenten residentie waar je andere studenten kunt ontmoeten en vrij bent om te stad te ontdekken.

 


Een gedachte op “DO’s and DONT’s voor het wonen bij een gastgezin tijdens je cursus Spaans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*