Een cultureel vrijwilligerswerk in Buenos Aires

2,014 Views
Tuesday March 31, 2015 - Gepost door in Volunteer Work
EN ES
Een cultureel vrijwilligerswerk in Buenos Aires

Vrijwilligerswerk in Buenos Aires, in een onafhankelijk theater: dat is iets heel anders vergeleken met de rest van de vrijwilligers projecten die AMAUTA aanbiedt aan de deelnemers van het Spaans en Vrijwilligers Programma in Argentinië. Terwijl de meeste projecten gefocust zijn op het helpen van de minder bedeelden, bevindt dit project zich in het “Hollywood van Buenos Aires”: de hippe, trendy buurt Palermo. Je kan hier vrijwilligerswerk in Buenos Aires doen in een klein theater dat zich bezighoudt met onafhankelijke kunstvormen. Het is een cultureel centrum met programma’s als kunstvoorstellingen, theaterstukken en live muziek. Daarnaast zijn er ook acteerlessen voor kinderen in de middagen.

Het gebouw heeft de gezellige sfeer van een woonkamer. De zaal laat een maximum van 80 toeschouwers toe die, onder het genot van een goede Argentijnse wijn, kunnen genieten van een van de vele voorstellingen. De voorstellingen zijn uniek en de acteurs worden aangemoedigd om hun creativiteit te gebruiken en om er een interactieve voorstelling van te maken.

 

Volunteer program in Argentina - Amauta Spanish Schools

 

Een van de vrijwilligers bij dit project was Ine van der Stock uit België. Hieronder zal zij vertellen over haar ervaring bij dit unieke project en het team:

“Een van mijn taken was het assisteren van de man die verantwoordelijk was voor de belichting. Hoewel dit niet makkelijk was, was het wel een hele leuke taak! Terwijl hij zich verplaatste op een grote ladder om de schijnwerpers bij te stellen, wachtte ik bij het zogeheten schakelbord. Op zijn teken, schakelde ik dan de verschillende lichten in of uit.

Tijdens de voorbereiding, maakten we de theater zaal klaar. Dit is een kleine ruimte waar het publiek zit. Er is een aangename en bescheiden sfeer: stoelen, banken, kussens en alles verlicht met kaarslicht. De toeschouwers kunnen tijdens de voorstellingen wat eten en drinken, wat ook weer voor een knusse en fijne sfeer zorgt.

Een andere taak die ik moest uitvoeren was het verwelkomen van de gasten, het controleren van hun kaartjes en ook moest ik ze vragen om hun telefoons uit te schakelen. Aan het einde van elke voorstelling moest ik mensen wel 30 keer uitleggen waar de toilet was. Ook zei ik iedereen gedag en natuurlijk met een typische Argentijnse kus. En daarna: schoonmaaktijd!

 

Volunteer at independent theater - Amauta Spanish Schools

 

Het was een interessant en vermakelijk vrijwilligers project! Ik was erg verbaasd over de hoge kwaliteit van de voorstellingen en ik had geluk dat ik vaak naar voorstellingen kon kijken zonder dat ik hoefde te werken. Zoals de rest van de toeschouwers, onder genot van een glaasje wijn en een empanada. Ik heb daarom veel verschillende shows gezien, bijvoorbeeld een excentrieke clowns show voor volwassenen of een experimenteel jazz musical. Aangezien ik tijdens mijn studie het vak Marketing heb gehad, vroegen ze me ook om promotie tips. Ik gaf ze advies hoe ze sponsors of beurzen in Europa konden krijgen en mijn idee van een klantenkaart introduceren vonden ze ook erg handig!

Mijn collega’s waren allemaal erg sociaal en vooral lieve mensen! Ze wilden me overal mee helpen en ze waren ook erg geïnteresseerd in mijn reizen en ervaringen. De meeste waren mannen (een paar typische Argentijnse Don Juan’s…) en ze hadden allemaal naast dit nog een andere bezigheid overdag. Sommige studeerden, werkten als acteur en een had een eigen muziekstudio. Het leek alsof ze niet veel slaap nodig hadden!

Het is echt een geweldig theater en ik heb genoten van de 4 weken werken daar. Ik zou willen dat er meer van dit soort plekken zijn in mijn eigen land!”

 

Independent theater in Buenos Aires - Amauta Spanish Schools

 

Ben je geïnteresseerd in werken bij dit unieke theater? Voor dit werk moet je een achtergrond hebben in theater producties en interesse hebben in kunst. De werkuren variëren en de meeste voorstellingen vinden plaatsen aan het einde van de week of in de weekenden. Realiseer je dat je voor dit project flexible moet zijn en een gevorderd niveau Spaans moet hebben. Je kunt het vrijwilligerswerk natuurlijk beginnen met een aantal weken Spaanse les in Buenos Aires.

Als je geïnteresseerd bent in dit culturele vrijwilligers project in Buenos Aires laat het ons dan weten en schrijf: info@amautaspanish.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*