Spanish School Peru: AMAUTA

Een geweldige trip voor studenten: bezoek de Perito Moreno Glacier in El Calafate

2,766 Views
Sunday June 07, 2015 - Gepost door in Latin American Travel
EN ES
Een geweldige trip voor studenten: bezoek de Perito Moreno Glacier in El Calafate

Een geweldige trip voor studenten: bezoek de Perito Moreno Glacier in El Calafate.

Tijdens onze stage bij AMAUTA Spanish School in Buenos Aires hoorden we vele enthousiaste verhalen over het buitengewone natuurwonder Perito Moreno en besloten we daarom af te reizen naar het zuiden van Argentinië: El Calafate. In dit schattige, kleine dorpje bevindt zich een van de meest indrukwekkende gletsjers ter wereld: El Perito Moreno. Door de opening van het internationale vliegveld is El Calafate een populaire bestemming in Argentinië geworden. Niet alleen voor jonge backpackers en reizigers, maar ook voor Argentijnen en reizigers van andere Zuid-Amerikaanse landen. Geen wonder, aangezien je dit niet snel zal vinden op andere plekken in de wereld, en al helemaal niet met de klimaatsveranderingen van nu. Dit maakt Perito Moreno een van de meest adembenemende plekken in Zuid-Amerika!

El Calafate: trip for students of Amauta

Na een lange dag wandelen en klimmen in het kleine, bergachtige dorpje El Chalten, was eindelijk de dag aangebroken dat we de beroemde Perito Moreno gingen bezoeken. Naast de gletsjer van dichtbij bekijken zouden we ook een trekking van 1,5 uur op de gletsjer gaan doen. Dit zat bij de excursie die we hadden geboekt inbegrepen net zoals een boottocht en een mini-trekking zodat we ons de hele dag zouden vermaken. Helaas werd ons sprookje verstoord toen ze ons vertelden dat het te gevaarlijk was om de haven te betreden vanwege het vele ijs op de weg. Erg jammer! Als alternatief kregen we een huisgemaakt biertje in de gezellig Libro bar. Boeken bar? Inderdaad! Een bar vol met boeken waar je kan lezen terwijl je geniet van een drankje.

Natural phenomenon of perito moreno - Argetina

Gelukkig hadden we de volgende dag tot 2 uur de tijd om de Perito Moreno Glacier te bezoeken en we hadden ook nog de optie om de Safari Nautico tour te doen, die ons heel dichtbij de opening van de Glacier zou brengen. Prachtig. Bizar. Overweldigend. Integerend. Onrealistisch. Gigantisch. Krachtig. Woorden komen tekort om dit phenomeen te beschrijven. Je moet het echt met eigen ogen zien! Na de boottocht volgden we een speciale route en bij elk uitkijkpunt stonden we met onze mond vol tanden. De grote wit/blauwe ijsbergen waren prachtig in het zachtblauwe water van Lago Argentino, het grootste meer van Argentinië. Het ziet er niet alleen weerzinwekkend uit, maar het maakt ook nog eens een mysterieus geluid vanwege de stukken ijs die langzaamaan afbrokkelen en met grote kracht in het water vallen. Wat een lawaai! Je kan enorme stukken van de Glacier in het water zien drijven. Perito Moreno is een van de weinige gletsjers waar je zo dichtbij kan komen. Daarnaast is deze gletsjer anders dan andere aangezien het ijs nog steeds aan het groeien is (hoewel het tegelijkertijd ook enorm veel verliest) in tegenstelling tot andere gletsjers in de wereld waar de omvang alleen maar afneemt.

El Calafate has become a very popular tourist destination in Argentina

Vanuit Buenos Aires kan je een directe vlucht naar El Calafate pakken en van het vliegveld is het nog maar een uur met de auto/bus naar Parque Nacional Los Glaciers. Als je wilt reizen na je Spaanse cursus bij AMAUTA Spanish School, zal ons personeel in Buenos Aires je met alle plezier advies geven en de trip voor je boeken. Je kan zelf ook gemakkelijk een tour boeken als je bent aangekomen in El Calafate. Het is ook erg makkelijk om een accommodatie in El Calafate te vinden en het kleine dorpje zit vol met restaurants, cafe’s en bars. Een bezoek aan de Perito Moreno is a must-do!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*