Spanish School Peru: AMAUTA

Een gids voor de leukste buurten van Buenos Aires

3,224 Views
Friday May 20, 2016 - Gepost door in Latin American Culture & Food
EN
A Guide to the Nicest Neighborhoods in Buenos Aires

Een gids voor de leukste buurten van Buenos Aires

Als je je reis naar Argentinië aan het plannen bent voor je Spaanse cursus in Buenos Aires, is een van de belangrijkste dingen die je moet regelen: je huisvesting. Natuurlijk heb je de mogelijkheid om bij een gastgezin te gaan wonen dat geregeld wordt door de school, wat uiteraard een geweldige ervaring zal zijn.

Maar als je graag je eigen huisvesting zelf wilt regelen, zal de volgende informatie heel nuttig voor je zijn. Buenos Aires is een grote stad met veel verschillende buurten, en als je nog nooit in deze stad bent geweest, kan het lastig zijn om een bepaalde buurt te kiezen.

Ik heb dit zelf ook ervaren voordat ik naar Buenos Aires kwam om stage te gaan lopen in Argentinië Ik was echt verbaasd over de vele buurten die er zijn en de vele verschillende suggesties die men over de buurten gaf. Met het beschrijven van de best bekende buurten en – in mijn mening – de beste buurten om in te leven, hoop ik dat het je zal helpen met het zoeken naar de perfecte plek om te verblijven in Buenos Aires tijdens je Spaanse lessen!

Palermo

A Guide to the Nicest Neighborhoods in Buenos Aires

Dit is veruit de meest trendy, bekendste en grootste buurt van Buenos Aires. Veel toeristen en buitenlanders kiezen ervoor om te verblijven in Palermo tijdens hun tijd in Buenos Aires, ook omdat het beschouwd wordt als een van de veiligste buurten van de stad. Palermo wordt gekenmerkt door zijn bruisende karakter en jeugdige uitstraling; het is de buurt die nooit slaapt. Het heeft vele clubs, bars, restaurants en het heeft nog veel meer entertainment te bieden. Het is een trendy buurt met een Europees tintje. Als je wilt ontsnappen aan het drukke hart van Palermo, kun je naar een van de prachtige parken gaan die Palermo te bieden heeft, zoals: Bosques de Palermo, de botanische tuinen en de Polo Fields. Wanneer je in een trendy buurt met veel entertainment wilt wonen, dan is Palermo zeker een goede keuze.

Recoleta

Deze buurt is erg bekend door de bekende Recoleta begraafplaats, wat Recoleta een historisch en architectonisch belang geeft. De buurt is het culturele hart van de stad en heeft veel historische gebouwen, zoals: Museo Nacional de Bellas Artes, de Recoleta Cultural Center en het Museo de Arte Latinoamericano. Dus als je van cultuur, architectuur en geschiedenis houdt, dan is deze buurt perfect voor jou!

Belgrano

A Guide to the Nicest Neighborhoods in Buenos Aires

Deze buurt wordt gekarakteriseerd door zijn hoge gebouwen, chique huizen en vele winkels. In Bergrano kun je ook Barrio Chino vinden, de Chinese wijk, welke een must-see is voor liefhebbers van sushi. Wanneer je door Belgrano loopt zal dit je nooit vervelen, de straten zijn namelijk altijd druk en gevuld met mensen. Belgrano is een vrij nieuwe buurt en door de vele hoge gebouwen, heeft het een zakendistrict gevoel. Als je van nieuwe wijken met hoge gebouwen en veel winkels houdt, dan zal Belgrano je thuis laten voelen.

San Telmo

A Guide to the Nicest Neighborhoods in Buenos Aires

San Telmo heeft een echt, lokaal Argentijns gevoel met een ware ziel. Het heeft prachtige, oude straten, getalenteerde tango dansers en lokale bars en restaurants, waar je typisch Argentijns eten en drinken kan proeven. De buurt is oud: het is gevuld met versleten gebouwen en geplaveide straten. Het heeft een ruwe uitstraling als gevolg van politieke graffiti en soms kun je het gevoel hebben een beetje kwetsbaar te zijn in deze buurt vanwege de sketchy straten. In San Telmo kun je de “Feria de San Telmo” vinden, een grote markt met typische Argentijnse souvenirs. Wat een must-see is voor elke reiziger die naar Buenos Aires komt. Als je graag in een echte Argentijnse buurt wilt wonen, dan is San Telmo jouw beste keuze.

Microcentro

A Guide to the Nicest Neighborhoods in Buenos Aires

Deze buurt is gelegen in het stadscentrum van Buenos Aires en omvat het belangrijkste zakelijke district. Microcentro heeft vele winkels en bezienswaardigheden, waaronder de Obelisk, Avenida 9 de Julio, La Casa Rosada en het Congres. Het is een drukke buurt en het kan een beetje gevaarlijk zijn ’s nachts, dus wees voorzichtig. Het stadscentrum van Buenos Aires is niet, zoals de meeste andere steden, de plek waar alles gebeurt. Hoewel Microcentro veel te bieden heeft, worden andere buurten van Buenos Aires ook beschouwd als stadscentrum. Als je van het drukke leven en van de zakelijke sfeer houdt, en makkelijke toegang naar de bezienswaardigheden van de stad wilt hebben, dan is Microcentro een goede optie voor jou.

Waar je ook terecht komt in Buenos Aires, zorg ervoor dat je het naar je zin hebt en veel Spaans leert!
Insiders tip: Als je wilt weten hoe de buurt eruit ziet, kun je altijd street view van Google Maps gebruiken.

Elise de Gier.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*