Spanish School Peru: AMAUTA

Een levenservaring rijker door vrijwilligerswerk in Peru

3,135 Views
Wednesday September 24, 2014 - Gepost door in Volunteer Work
EN ES
Volunteering in Cusco Peru

De dichter Pablo Neruda zei eens dat ‘’het doen van vrijwilligerswerk mensen samen brengt in broederlijk en coöperatief werk’’. Deze broederlijke en coöperatieve vorm van werk, waar de Chileense dichter naar refereert, zagen wij in een groep van 9 jonge studenten (3 jongens, 6 meiden) die 3 januari in Cusco zijn aangekomen. Hier ondersteunden ze verschillende vrijwilligers projecten van AMAUTA Spanish School.

De eerste organisatie die ondersteuning kreeg van deze jonge mensen was een kliniek die voorziet in medische diensten en rehabilitatie. De kliniek staat onder begeleiding van een religieuze orde. De vrijwilligers hielpen met verschillende activiteiten zoals het voeden van kinderen, ze assisteren in persoonlijke hygiëne, ze helpen met schilder- en tekenactiviteiten, een wandeling maken en tenslotte deel uitmaken van recreatie en vrijetijdsactiviteiten.

De vrijwilligers hielpen met verschillende activiteiten zoals het voeden van kinderen

De tweede instantie waar de vrijwilligers hebben gewerkt, richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van een landelijke gemeenschap en in het speciaal de kinderen (ongeveer 50 kinderen tussen 3 en 14 jaar oud). Dit project ligt in de nabije omgeving van Cusco. De organisatie richt zich vooral op gezondheid, educatie en de ontwikkeling van de gemeenschap. Hier maakten onze jonge werkers een zelfpresentatie en spraken zij over het sociale leven in hun eigen land, organiseerden ze spelletjes en deden ze mee aan dagelijkse project activiteiten zoals koken, wetenschapsdag en handvaardigheid.

Dit project ligt in de nabije omgeving van Cusco

De derde organisatie is een huis dat onderdak biedt aan kinderen en jong volwassenen die het risico van verwaarlozing lopen. Deze organisatie valt onder de verantwoordelijkheid van een zusterschap van nonnen, die zich met een onbaatzuchtige toewijding bekommeren over de behoeften van deze kinderen. De AMAUTA vrijwilligers maakten verbeteringen in de infrastructuur van het huis van de organisatie. Zo schilderden zij bijvoorbeeld de studeer hal waar de kinderen hun huiswerk maken en studeren . Verder hielden zij zich bezig met het schoonmaken van de tuinmuur en het repareren van kleine, kapotte spullen.

De AMAUTA vrijwilligers maakten verbeteringen in de infrastructuur van het huis van de organisatie

De hulp die deze vrijwilligers hebben gegeven aan deze drie Peruaanse organisaties, de tijd en moeite die zij erin staken en tegelijkertijd hun persoonlijke levenservaringen verrijkten met het doen van vrijwilligerswerk in Peru en het leren van de Spaanse taal, kwam tot een einde op 10 januari toen we helaas afscheid hebben moeten nemen van deze fantastische groep vrijwilligers.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*