Spanish School Peru: AMAUTA

Een tocht door de geschiedenis van Palacio Barolo

2,765 Views
Tuesday September 20, 2016 - Gepost door in Latin American Culture & Food
EN
Journey through the History of Palacio Barolo

Een tocht door de geschiedenis van Palacio Barolo

Wist je…. …dat je Spaans aan het leren bent in Buenos Aires, in wat eens het hoogste gebouw in Zuid-Amerika was? Ga omhoog naar de lighthouse en je zult prachtige uitzichten van Buenos Aires en omgeving aantreffen. En heb je jezelf ooit afgevraagd waarom dit gebouw een dergelijk speciale architectuur heeft? Palacio Barolo is in werkelijkheid één van de grootse monumenten in de wereld geïnspireerd door de populaire Italiaanse poëet Dante Alighieri. Achter elk stukje architectuur hier schuilt een historisch en mythisch verhaal. Nadat je dit artikel hebt gelezen, zal je nooit meer op dezelfde manier naar de Spaanse lessen gaan. Wij nodigen je uit om deze: tocht door de geschiedenis van Palacio Barolo, te lezen.

Dante’s The Divine Comedy

Meneer Barolo en de Italiaanse architect Mario Palanti waren beiden grote fans van Dante’s werk. Daarom besloten ze om een heel gebouw aan hem te weiden dat het Barolo Palacio werd in 1980, met Dante als hun grootste inspiratiebron.

Palacio Barolo is ontworpen naar aanleiding van één van de meest bekende gedichten van Dante: The Divine Comedy. In dit gedicht verdeelt Dante de wereld in, in 3 delen: de hel, het vagevuur en natuurlijk, de hemel! Verrassend genoeg is dit precies hoe het gebouw opgebouwd is. De grote hal beneden stelt de divisie van het vagevuur voor en de 9 ingangen zijn de poorten naar de hel.

 

Journey through the History of Palacio Barolo
© Leandro’s World Tour/flickr

 

De weg naar buiten…

Porteños gebruiken vaak deze uitdrukking: : de hel is open voor iedereen, ten minst gedurende kantooruren”. Daarnaast, dienen de zeven elegante liften als de zeven zonden. Dus neem de volgende keer de trap…. Gelukkig, is er een uitweg. Als je omhoog gaat naar de lighthouse, dat alleen bereikbaar is via één lift, zul je binnentreden in de hemel. Deze plek wordt beschreven als het goddelijke licht van God.

Palanti heeft goed werk geleverd aangezien elk detail perfect gemaakt is. Het gebouw is 100 meter hoog: hetzelfde als de 100 hoofdtukken in The Divine Comedy. Barolo Palacio heeft 22 verdiepingen, die zijn gebaseerd op dezelfde 22 stanza’s in Dante’s bekende boek. Palanti heeft zelf gedacht aan de Argentijnse dag van de onafhankelijkheid op 9 juli. Hij heeft een Zuidelijke Kruis Constellatie gebouwd in de lighthouse, dat precies op diezelfde dag valt.

Historisch monument
Tegenwoordig is Barolo Palacio een national historisch monument (vanaf 1977). Nog een interessante detail: wist je dat Barolo Palacio dezelfde bouwstijl heeft als het Palco Salvo in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay, ook ontworpen door Palanti?

 

Journey through the History of Palacio Barolo

 

Stadscentrum

Palacio Barolo ligt precies in het midden van het centrum van Buenos Aires, op Avenida de Mayo. Op het eerste gezicht vinden de meeste mensen dat het gebouw meer op een boeddhistische tempel lijkt dan op een paleis. Of dan op een Spaanse school. Onthoud dat wij op de 3rde verdieping zitten.

Dus als je op een episch avontuur wilt gaan en als je het hemelse paradijs van nabij wilt zien, registreer je dan voor Spaanse lessen in Argentinië nu en maak de reis door de geschiedenis van het Barolo Palacio.

 


Je kunt ook een tour boeken door Barolo Palace; dit kan in het Engels of in het Spaans.

  • Dag tours zijn er op maandag en donderdag, elk uur tussen 16.00 and 19.00 en op zaterdag om 17.00
  • Middag tours (inclusief een glas wijn in de lighthouse): maandag, woensdag, zaterdag om 20.00; donderdag om 20.30.

Voor meer informatie over de Tours in Barolo Palace: www.palaciobarolotours.com.ar .

Voor meer informatie over Spaanse lessen in Barolo Palace in Buenos Aires, contact us


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*