Een unieke ervaring: vrijwilligerswerk in Peru

2,949 Views
Monday February 10, 2014 - Gepost door in Uncategorized
Volunteering in Cusco Peru

De chilleense dichter Pablo Neruda zei ooit dat vrijwilligerswerk ertoe leidt dat mensen broederlijk gaan samenwerken. Wat de dichter met deze uitspraak bedoelde, konden we duidelijk zien bij een groep van negen jonge studenten die meewerkten in drie verschillende vrijwilligersprojecten van AMAUTA Spanish School in Cusco.

De eerste organisatie die deze jonge mensen mocht ontvangen was een ziekenhuis dat medische- en revalidatiehulp verleent. De AMAUTA vrijwilligers hielpen hier bij verschillende taken door ondermeer de kinderen eten te geven, ze te helpen bij hun persoonlijke hygiene, hen bij te staan bij creatieve activiteiten zoals tekenen en schilderen en door met hen te gaan wandelen.

Volunteers in Amauta

Het tweede project waar de jonge studenten meehielpen was een organisatie die als doel heeft de ontwikkeling van deze plattelandsgemeenschap in Peru te verbeteren en, in het bijzonder, die van de hun kinderen. Dit project concentreert zich voornamelijk op de gezondheids-, de onderwijs- en de gemeenschapsontwikkeling. Onze jonge vrijwilligers spraken hier over het sociale leven in hun eigen land – de Verenigde Staten – , organiseerden spelletjes en deden mee aan de dagelijkse activiteiten van het project zoals onder andere koken en handwerk.

Volunteering in Cusco, Peru

De derde organisatie waar de studenten meewerkten was in een tehuis dat kinderen opvangt die verwaarloosd worden. Dit project valt onder de verantwoordelijkheid van een groep nonnen die met een volledige belangenloosheid voor deze kinderen zorgen. De vrijwilligers hebben hier de infrastructuur van het gebouw verbeterd door ondermeer de muren te schilderen en de muren van de binnenplaats te poetsen.

Volunteering in Cusco Peru

Door hun hulp aan te bieden aan deze drie projecten, kregen ze tegelijkertijd de kans om hun persoonlijke levenservaring te verrijken en het geleerde Spaans in de praktijk te brengen.

Life experience trough volunteering in Cusco

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*