Spanish School Peru: AMAUTA

Engelse les geven in Peru: Ideale Ervaring voor Vrijwilligers

2,359 Views
Tuesday September 20, 2016 - Gepost door in Spanish Language Tips, Volunteer Work
Peru cusco volunteer teaching english
Engelse les geven in Peru: Ideale Ervaring voor Vrijwilligers

Wil jij graag weten hoe je een verschil kunt maken als vrijwilliger in Peru? Wij hebben het antwoord voor jou! Engels lesgeven in Peru is een geweldige manier om een impact te hebben op de levens van Peruanen, vooral van Peruaanse kinderen.

De banen die het best verdienen in Peru zitten vooral in het toerisme, en het is belangrijk om Engels te spreken om te kunnen werken in het toerisme. Daarom geeft het lesgeven van Engels aan Peruanen ze een kans op een betere baan en uiteindelijk op een beter leven.

Engelse docenten gezocht

Engelse leraren zijn hard nodig in verschillende programma’s in de omgeving van Cuzco. Dit houdt in: kleuterschool, basisschool, middelbare school en na schoolse projecten. Of je voorkeur nu ligt bij het werken met jonge kinderen, met oudere kinderen of dat je liever lesgeeft in een formeel klaslokaal of in een meer informele omgeving, er is altijd een plek voor jou om Engelse les te geven als een vrijwilliger in Peru.

 

Download Volunteer Project List in Peru

 

Lesuren

Het aantal lesuren dat je les zult geven, is afhankelijk van de specifieke school of programma waarin je bent geplaatst wordt. De meeste scholen werken in de ochtend maar de na-schoolse projecten zijn vooral ’s middags open. De meeste vrijwilligers werken zo’n vier uur per dag, maar meer of minder kan ook.

Als vrijwilliger aan de slag gaan in Peru betekent overigens niet, dat je alleen maar, uren lang, Engelse les aan het geven bent. De meeste leraren vragen vrijwilligers om mee te helpen met het management van de les, met het voorbereiden van lesmateriaal, met het begeleiden van specifieke studenten die wat extra begeleiding kunnen gebruiken enzovoorts.

 

Teaching English in Peru

 

Leuke activiteiten

De duur van de Engelse les is afhankelijk van de vrijwilliger en hun ervaring met het geven van Engelse les. Het is altijd een goed idee om je maar op een onderwerp tegelijkertijd te focussen, en vrijwilligers zijn welkom om worksheets mee te brengen om zo hun dagelijkse thema aan te vullen.

Houd in gedachten dat de meeste vrijwilligers Engelse les aan kinderen geven, wat betekent dat het belangrijk is om de jonge studenten betrokken en in beweging te houden. Door leuke activiteiten te gebruiken houden we de lessen interessant, zoals “Hokey Pokey” om lichaamsdelen te leren en “Simon Says” om bevelen te leren.

 

Teaching English in Peru

 

Maak het verschil

Engelse les geven aan Peruaanse kinderen als vrijwilligerswerk is een unieke ervaring. Vanzelfsprekend, is het onmogelijk om de gehele Engelse taal aan te leren aan klas vol met kinderen in maar een paar weken of maanden, maar beetje bij beetje, zul je, samen met de anderen vrijwilligers, een verschil maken in het leven van deze kinderen.

 

Teaching English in Peru

 

Geef les en….. Leer zelf!

Niet alleen zul je de kinderen een kans op een beter leven geven, jij zult zelf ook van deze kinderen leren. In de eerste plaats natuurlijk de Spaanse taal; maar zij zullen jou ook hun unieke manier van leven en de rijke Peruaanse cultuur laten zien. Leven en werken in Peru zal een ervaring zijn, die je nooit meer zult vergeten.

 


Zou jij wel informatie willen ontvangen over Engelse les geven in Peru?
Twijfel niet en klik op een van onze links! Type alleen “Engels” op ons
contactformulier en wij zullen je de info toesturen om als vrijwilliger Engelse
les te gaan geven.

Onze vrijwilligers in Cusco wonen samen in het AMAUTA Studentenhuis voor
Studenten en vrijwilligers
, in het centrum van Cusco.

Als je nog geen Spaans spreekt, dan raden we je aan om te beginnen
met wat Spaanse lessen in Cusco zodat je kunt communiceren met je collega’s
en met de studenten.
 

Contact   Download

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*