Spanish School Peru: AMAUTA

Hoe ontdek je Buenos Aires met low-budget: 6 beste tips

2,859 Views
Monday April 03, 2017 - Gepost door in Latin American Travel
EN
How to Explore Buenos Aires on a Low-Budget: 6 Best Tips

Hoe ontdek je Buenos Aires met low-budget: 6 beste tips

 
We weten allemaal dat Buenos Aires niet de goedkoopste bestemming is in Zuid-Amerika om Spaans te leren. Dus mocht je je ingeschreven hebben voor Spaanse lessen in Buenos Aires – of wil je dat gaan doen- kan het zijn dat je je zorgen maakt over je budget en je mogelijkheden om van de Argentijnse hoofdstad te genieten.

Maar een klein budget hoeft je echt niet tegen te houden! Buenos Aires is voor iedereen! Als een student met wat minder te besteden, zal je dezelfde ervaringen hebben in deze mooie stad als reizigers of studenten met een hoger budget dan jij. Of misschien zelfs wel betere! De hoofdstad van Argentinië biedt veel mogelijkheden om van de stad te genieten en de stad te ontdekken met een low-budget.

Tip 1 – Hoe duur is het eten in Buenos Aires
 
De belangrijkste dingen eerst: eten! Je weet misschien al dat Buenos Aires wel ”de hoofdstad van het vlees” genoemd wordt. In Europa en andere westerse landen, staat een goed stuk biefstuk meestal niet op het menu van mensen die met een low-budget leven. Maar gelukkig, de Argentijnse steaks worden veel goedkoper verkocht én klaargemaakt. In veel exclusieve restaurants in Buenos Aires kan je eten van een goede kwaliteit vinden, voor een relatief lage prijs.

De prijzen verschillende ook per wijk. Als je een goedkope plek probeert te vinden in de fancy Recoleta wijk, dan zal je teleurgesteld worden. Maar als je daarentegen andere wijken bezoekt, zoals het authentieke San Telmo, het trendy Palermo of andere minder exclusieve wijken, kan je gemakkelijk goedkopere restaurants vinden.

 

How to Explore Buenos Aires on a Low-Budget: 6 Best Tips

 

Hier zijn wat voorbeelden waar je goedkoop kan eten in Buenos Aires:

 • Las Cabras: Fitz Roy 1795, C1414CHY CABA, Argentinië
 • Don Niceto: Av. Cnel. Niceto Vega 5255
 • Chan Chan: Av. Hipólito Yrigoyen 1390
 • La Poesia: Chile 502, C1098AAL CABA
 • Casa Munay: C1425DBO, Av. Raúl Scalabrini Ortiz 2018
 • Güerrin Pizza: Av. Corrientes 1368, C1043ABN CABA

Tip 2 – Is Argentinië duur om naar toe te gaan? Wij zouden zeggen: NEE
 
Ondanks dat Buenos Aires een grote stad is, kunnen de meeste mooie dingen lopend bezocht worden. (veel lopen!). En AMAUTA Spanish School in Buenos Aires, ligt vlak bij veel beroemde plekken. Daarbij komt dat veel van deze plekken gratis zijn of korting geven aan studenten. Onthoud dat je niet de enige backpacker/student/reiziger bent, met weinig pesos. Er zijn dus heel veel goedkope plaatsen om te genieten. Hierdoor krijg je zeker de volle Buenos Aires ervaring, zonder de hoofdprijs te betalen.

In Buenos Aires zul je zeker veel met het openbaar vervoer reizen. Het is dan ook goed om alvast te weten dat Buenos Aires goed openbaar vervoer heeft! (metro en bus).
 

Tip 3 – Kosten van wonen in Buenos Aires
 
Volgende punt: accommodatie! Wonen in Buenos Aires kan zeker een grote kostenpost zijn. Als je er voor hebt gekozen om bij een Argentijnse familie te verblijven, om je Spaans goed te kunnen oefenen, hoef je je geen zorgen te maken over je accommodatie.

 

How to Explore Buenos Aires on a Low-Budget: 6 Best Tips

 

Maar als je je alleen ingeschreven hebt voor Spaanse lessen in Buenos Aires, zonder accommodatie, dan moet je zelf zorgen voor je eigen onderdak in Buenos Aires. Met verschillende websites, zoals Airbnb, Couchsurfing en Hostelword, is een goedkoop verblijf in Buenos Aires redelijk goed te vinden. In de hele stad, zijn vele low-budget hostels en hotels.

Hier zijn wat voorbeelden van goedkope accommodaties in Buenos Aires:

 • Play Hostel: Guatemala 4636, Palermo, 1425 Buenos Aires, Argentinië
 • Hostel de Granados: Chile 374, 1098AAH CABA
 • Milhouse: Av. Hipólito Yrigoyen 959, 1086 Buenos Aires
 • Hostel Art Factory: Piedras 545, C1070AAK CABA
 • Hostel Mantenegase: Carlos Calvo 651
 • Hostel sol: Lima 1169

Tip 4 – Gratis activiteiten in Buenos Aires
 
Hoe kan je toch de volle Buenos Aires ervaring hebben, met alles erop en eraan, zonder te veel geld uit te geven? Je hebt geluk, want er zijn veel gratis tours in Buenos Aires. Het doel van deze tochten is om buitenlanders te laten zien hoe mooi hun stad is! En ze zijn echt gratis. Wel is de kans groot dat aan het eind van de tour, de gids zal vragen om hem een kleine bijdrage te geven, maar dat bedrag is helemaal aan jou. Veel gidsen zijn erg jong en enthousiast om je hun stad te laten zien, terwijl zij je al de ins en outs en de grappige feiten van de stad vertellen.

 

How to Explore Buenos Aires on a Low-Budget: 6 Best Tips

 

Kijk op de volgende sites voor praktische informatie over tours in Buenos Aires:
www.buenosairesfreewalks.com
www.bafreetour.com
 

Tip 5 – Museum bezoeken in Buenos Aires
 
Als je musea wilt bezoeken in de Argentijnse hoofdstad, vergeet dan niet je studentenkaart mee te nemen. Met deze kaart kan je in veel musea korting krijgen. Gelukkig zijn er ook veel musea die zelfs helemaal gratis zijn voor studenten (en soms voor iedereen).

Hieronder vindt je wat gratis musea in Buenos Aires:

 • Museum of Fine Arts
 • Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires
 • Museo Casa Carlos Garde: Alleen gratis op woensdag.

 

How to Explore Buenos Aires on a Low-Budget: 6 Best Tips

 

Tip 6 – Leuke gratis dingen om te doen in Buenos Aires
 
Andere mooie, GRATIS, plekken in Buenos Aires die je kan bezoeken zijn:

 • De begraafplaats van Recoleta
 • Teatro Colon (Zondag morgen, kijk op de website),
 • De San Telmo markt,
 • Chinatown in Belgrano,
 • El Obelisco,
 • La Reserva Ecológica
 • De Botanische tuinen,
 • De Parken van Palermo,
 • El Ateneo boekenwinkel,
 • Avenida Corrientes & Calle Florida
 • De moderne wijk Puerto Madero
 • El Caminito and de beroemde La Boca wijk

Maar onthoud: hoewel de architectuur van Buenos Aires heel indrukwekkend is en er heel veel te doen is, ligt de ware magie van Buenos Aires toch gewoon (gratis)“ op straat”. De hele stad licht ’s avonds op, en geeft een prachtig (en goedkoop) uitzicht. Loop door de mooie, traditionele wijken! Er zijn veel mooie wijken om te ontdekken, elk met haar eigen unieke atmosfeer. De beste zijn: La Boca, San Telmo, Recoleta, Palermo, Belgrano en Retiro!

 


Heb je interesse in een cursus Spaans in Buenos Aires?
App, schrijf, chat of bel!
 

Contact

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*