Spanish School Peru: AMAUTA

Hoe werkt het openbaar vervoer in Buenos Aires?

2,501 Views
Thursday October 01, 2015 - Gepost door in Latin American Culture & Food, Spanish Language Tips
EN
Hoe werkt het openbaar vervoer in Buenos Aires?

Hoe werkt het openbaar vervoer in Buenos Aires?
Toen ik in Buenos Aires arriveerde voor mijn Spaanse lessen in Argentinië, was ik erg onder de indruk van deze grote stad. Ik begreep meteen dat het noodzaak was om te leren hoe ik zo snel mogelijk door de stad kon bewegen, met andere woorden, hoe ik het openbaar vervoer in Buenos Aires moest gebruiken. De Argentijnse hoofdstad heeft veel te bieden en er zijn veel verschillende wijken (barrios). Om geen tijd of geld te verliezen is het belangrijk om te weten hoe je jezelf zo efficiënt mogelijk door de stad kunt bewegen.

Hier zijn vier methodes van vervoer in Buenos Aires en hoe deze te gebruiken.

Allereerst is het belangrijk om een kaart te kopen. Het wordt niet aangeraden om je telefoon op straat te gebruiken. Als je toch besluit je telefoon te gebruiken, wees dan voorzichtig, want voor je het weet is hij weg. Er zijn een hoop zakenrollers en ze zijn je waarschijnlijk te slim af. Je kunt een kaart kopen, of een krijgen in je hostel of verblijfplaats, zo niet, vraag het dan bij de administratie op school.

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

Subte
Het allereerste wat je moet doen wanneer je het openbaar vervoer in Buenos Aires wilt gebruiken is het kopen van een SUBE kaart. Dit zal je een hoop tijd besparen, het is veiliger en erg makkelijk in gebruik. Voordat je het kunt gebruiken, zul je er geld op moeten storten. Je kunt de kaart bij ieder metro station en in bijna iedere kiosk opladen. Je checkt in met je kaart en de kosten van de rit zullen vervolgens worden afgeschreven. Wanneer je met de metro reist, houdt je rugzak dan op je buik. Vooral als het erg druk is, zul je goed op je spullen moeten letten. Onthoudt wel dat de subte maar rijdt tot 23.00, daarna zul je een ander middel van vervoer moeten kiezen.

Colectivo
Een andere populaire vorm van transport in Buenos Aires is de bus, ook wel colectivo genoemd. Het beste aan deze vorm van vervoer is dat ze 24/7 rijden. De SUBE kaart kan ook hier worden gebruikt. Vertel de chauffeur waar je heen wilt, hij zal je vervolgens vertellen hoeveel je moet betalen en dan kun je inchecken. Let wel op, want de bus geeft nergens aan waar de bus zich bevindt of waar jij er uit moet. Kijk dus goed naar de straatnaamborden langs de route.

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

Taxi
Wil je naar huis na een flinke nacht stappen in Buenos Aires? De beste en veiligste optie om thuis te komen is dan de taxi. Neem bij voorkeur een radio taxi (de zwart en gele taxi), deze zijn meer betrouwbaar en het is minder waarschijnlijk dat ze een te hoge prijs vragen.

Train
Als je de stad wilt verlaten en naar een naastgelegen dorp of stad wilt (bijv. Tigre), kun je de trein gebruiken. Ze waren altijd erg oud en vies, maar Buenos Aires heeft recent nieuwe treinen gekregen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*