Spanish School Peru: AMAUTA

Hoe ziet een willekeurig dag op onze Sacred Valley Campus er uit?

2,728 Views
Monday February 29, 2016 - Gepost door in Student life in the Sacred Valley
EN
What to do on a typical day at the AMAUTA Sacred Valley Campus?

Hoe ziet een willekeurig dag op onze Sacred Valley Campus er uit?

Net van de weg af, tussen Urubamba en Ollantaytambo en op een uurtje afstand van Cusco, biedt de AMAUTA Campus in Yanahuara studenten de mogelijkheid om een week weg te zijn van de drukte en de wat lagere temperatuur in Cusco. Het klimaat in de Sacred Valley is over het algemeen heel aangenaam en er zijn meerdere bekende en mooie toeristen attracties vlakbij. Tijdens een gezellig week op het Peruaanse platteland leren de studenten en de Spaanse docenten elkaar heel goed te leren kennen, en maken de studenten grote sprongen met hun Spaans! Elke dag is er een andere aktiviteit om aan mee te doen!

De meeste AMAUTA groepen bestaan uit studenten uit de VS, uit Duitsland, Zwitserland, Nederland, Zweden of Canada komen. Maar er zijn ook deelnemers uit Japan, of uit Brazilie, of uit Frankrijk of Turkije…

What to do on AMAUTA Sacred Valley Campus?

Voorbeelden van activiteiten zijn een bezoekje aan een locale chicheria on het typische Peruaanse maisbier te proeven, een bezoekje aan het oude stadje en aan de ruines van Ollantaytambo, een tour naar de zoutmijnen, of een avond rond een kampvuur en hikes door het omringende Andesgebergte.

What to do on AMAUTA Sacred Valley Campus?

Op de eerste dag van mijn 2-daagse bezoek, hadden de studenten ’s ochtends hun Spaanse lessen gehad, heerlijk in de zon met uitzich op de prachtige bergen. ’s Middags gingen we op een field trip om de lokale Chichería te ontdekken… Op de kleine brouwerij zagen we de cavia’s die gefokt worden voor consumptie (de bekende Peruviaanse cuy), veel nieuw fruit en groentes, en natuurlijke de traditionele drankjes en snacks. Nieuwsgierig probeerden we Chica (maisbier) en Frutillada (Chica met fruit)– maar niet voordat we een traditionele offering maakten voor Pacha Mama (de Moeder Aarde): dit hield in dat de eerste slok van elk glas over de aarde of het gras gegoten wordt, als een gebaar van dankbaarheid aan Moeder Aarde.

What to do on AMAUTA Sacred Valley Campus?

Terug op school, stond een heerlijke lunch al klaar! Na het lekker Peruaanse eten, even te genieten van een paar minuten relaxen in de zon met een heerlijk briesje, in de tuin waaide van de campus.

What to do on AMAUTA Sacred Valley Campus?

De volgende dag stond een andere fieldtrip op het programma: het nabijgelegen Ollantaytambo. Na een korte rit, stapten we uit op het plein van het kleine stadje, gebouwd aan de voet van een oud Inca fort. De studenten met een geldig toegangsticket konden de ruines ontdekken, terwijl de anderen besloten om de berg aan de overkant van de ruines te gaan beklimmen, omdat ze geen geld uit wilden geven aan de entree. Vanaf de berg is er een geweldig uitzicht over het fort en de ruines.

What to do on AMAUTA Sacred Valley Campus?

Twee uur later verzamelde de groep zich weer, en degenen die ’s middags nog Spaanse les hadden, begonnen zich al mentaal voor te bereiden. Net als de ochtendlessen, kunnen ook de middaglessen op verschillende lokaties plaatsvinden: in de schaduw van de veranda,in de grote woonkamer in het huis, in de tuin, in een lokaal, of zelfs in de chichería of cafe langs de weg.

What to do on AMAUTA Sacred Valley Campus?

Toen de Spaanse lessen aan hun einde kwamen en het avondeten geserveerd werd, kwam de dag ten einde met een spontane yoga les gegeven door een van de studenten, afgelost met het wekelijkse kampvuur. De dagen in de Sacred Valley zijn nooit hetzelfde, altijd onvoorspelbaar, relaxed en er wordt altijd erg genoten!

What to do on AMAUTA Sacred Valley Campus?


Ben je ook geinteresseerd in dit programma, zou je graag Spaans in de Heilige Vallei willen leren?

Elke keer als we minimaal zes studenten ingeschreven hebben, dan nodigen we een van onze docenten uit om met deze groep op pad te gaan. Een weekje Spaans in de Heilige Vallei is inclusief een Spaanse groepscursus van 20 uur, je onderdak, de maaltijden, en fieldtrips.
Ex-deelnemers raden dit programma van harte aan!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*