Spanish School Peru: AMAUTA

Lynn’s ervaring als vrijwilliger in Peru

2,208 Views
Friday September 23, 2016 - Gepost door in Volunteer Work
EN
Volunteering in Peru

Vrijwilligerswerk doen in Peru is een gewéldige ervaring. Eén van onze vele vrijwilligers, Lynn, deed vrijwilligerswerk in Peru, op één van onze na-schoolse projecten in Cusco. Lynn heeft het fantastisch naar haar zin gehad en ze heeft zelfs een “Luxemburg Dag” voorbereid om de Peruaanse kinderen wat te leren over haar geboorteland. Ee kinderen vonden het geweldig! We hebben haar een paar vragen over haar tijd hier in Cuzco en over vrijwilligerswerk in Peru.

 • Waar ging je naartoe om vrijwilligerswerk te doen en wat deed je daar?

  Nadat ik mijn Spaanse lessen had afgerond, ging ik aan de slag als vrijwilliger bij een na-schoolse opvang in de stad Cusco, gedurende de middagen. De activiteiten die ik deed varieerden; ik speelde met de kinderen, zowel buiten en binnen, ik leerde ze Engels, ik hielp ze met hun huiswerk, en soms kookten we samen.
 •  

 • Wat vond je het leukste aan vrijwilliger zijn in Peru bij dit specifieke project?

  Er zijn eigenlijk 2 dingen. Allereerst vond ik het team heel erg leuk. Zij komen vanuit de hele wereld- niet alleen uit Peru dus – en ze zijn allemaal super aardig. Maar waar ik het meest van genoot was om tijd te besteden met de Peruaanse kinderen en om ze dan gelukkig en vrolijk te zien.
 •  

  Volunteering in Peru

   

 • Wat viel jou het meeste op aan het leven in Cusco?

  Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat er – en dan met name in het centrum – zo veel reizigers zouden zijn. Het is eigenlijk heel cosmopolitiet. Maar eigenlijk vond ik dat tegelijkertijd juist ook heel leuk, omdat er toch ook een hele authentieke sfeer is. En zodra je het centrum uit bent en, zoals ik, als vrijwilliger aan het werken bent, dan merk je daar niks meer van. De sfeer in Cusco is eigenlijk moeilijk te beschrijven, je moet het echt komen ervaren!

 

 

 • Merk je een verschil tussen de kinderen in Peru en die in Luxemburg?

  Ja, zeker weten. Aan de ene kant, houden beide kinderen natuurlijk van spelen en lol maken, of ze nou uit Peru of uit Luxemburg komen. Maar ik vond dat de kinderen in Peru wel wat meer discipline nodig. Althans, déze kinderen.
  Een ding dat voor mij in Peru veel beter is, is dat ze altijd graag willen helpen, en heel veel contact met je zoeken. Wanneer je iets aan het klaarmaken bent, of als je aan het opruimen bent, proberen ze je altijd te helpen. Dat is iets wat je niet zal zien in Luxemburg.
 •  

  Volunteering in Peru

   

 • Wat vond je het leukste aan het leven in het AMAUTA Studentenhuis?

  De gezelligheid! Ik vond het leuk dat er mensen vanuit de hele wereld verbleven en dat iedereen heel erg open is. We kenden elkaar heel snel. Ik vond het ook heel erg leuk om gratis salsa lessen te volgen op vrijdag avonden, en de andere gratis aktiviteiten.
 •  

 • Wat was het beste Peruaanse gerecht dat je hebt uitgeprobeerd?

  Voor mij was alpaca a la plancha het beste. Het was heel lekker, ik heb het voor het eerst in Aguas Calientes gegeten, toen ik Machu Picchu bezocht. Heerlijk!
 •  

 • Heb je enige aanbevelingen voor onze komende vrijwilligers in Cusco?

  Ik zou iedereen aanraden om echt even serieus Spaans te studeren! Het is zo veel leuker als je goed kunt communiceren met de kinderen! Zelfs een basis van een aantal weken, maakt een heel groot verschil.
 •  

 • Zou je AMAUTA Spanish School aanbevelen aan degene die willen studeren en vrijwilligerswerk willen doen in Cusco? Zo ja, waarom?

  Oh Ja, dat zou ik zeker doen. De AMAUTA locatie is heel erg goed. Het is erg dichtbij alles, binnen het centrum van Cusco en de kamers zijn fijn. Daarnaast is de communicatie tussen de scholen en de projecten heel goed, waardoor ze je kunnen helpen wanneer je een probleem hebt in jouw vrijwilligers project. Sarah levert super goed werk als vrijwilligers coördinator van AMAUTA. Plus, ik heb genoten van de Spaanse lessen. In het begin was het moeilijk omdat het heel erg intensief was, maar het was erg leuk. Een perfecte manier om mijn vrijwilligerswerk te beginnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*