Spanish School Peru: AMAUTA

Mijn Candelaria ervaring tijdens mijn cursus Spaans in Cusco

2,206 Views
Wednesday February 17, 2016 - Gepost door in Spanish Language Tips
EN
My Candelaria Experience as a Spanish Student in Peru

Mijn Candelaria ervaring tijdens mijn cursus Spaans in Cusco

Het Candelaria festival in Puno is het derde grootste festival in Zuid-Amerika. Het vindt elk jaar in februari plaats vlak bij het Titicaca meer in het zuiden van Peru op een hoogte van 3,810 meter. Duizenden dansers met hun ongelooflijke outfits komen naar dit festival om op te treden en duizenden toeristen komen om te kijken. Als je in Peru bent in februari voor een cursus Spaans in Peru, of gewoon om te reizen, dan moet je zeker een kijkje nemen bij het festival in Puno.

Ik ging samen met een groep mede studenten van de Amauta Spanish School naar Puno. We konden niet wachten om de Candelaria te vieren met de mensen in Puno. Dit is wat onze ervaring compleet en onvergetelijk maakte:

My Candelaria Experience as a Spanish Student in Peru

  1. We reisden van Cusco naar Puno met de bus. De rit duurt normaal gesproken 8 uur en de kaartjes zijn gelukkig erg goedkoop. We hebben maar heel even kunnen slapen, de weg was erg hobbelig en we gingen steeds verder omhoog, nog hoger dan Cusco. Gelukkig was ik al meer dan een week in Cusco en was ik inmiddels aardig gewend aan de hoogte. Hoewel ik in Puno toch een aantal keer naar zuurstof snakte!
  2. Omdat Puno direct aan het meer ligt is het er een stuk kouder dan in Cusco. Het was grappig hoe wij met z’n allen stonden te bibberen in onze winterjassen, warme mutsen en zelfs met handschoenen aan. Terwijl we naar de festiviteiten aan het kijken waren begon het te regenen, gelukkig waren er genoeg plekken om te schuilen. Het regende behoorlijk hard, maar de dansers en de muzikanten gingen onverstoorbaar door. Wat een toewijding!

My Candelaria Experience as a Spanish Student in Peru

  1. Peruanen weten hoe ze moeten feesten. Overal waar we kwamen stonden mensen bier en mix drankjes uit te delen. De straten stonden vol met mensen en iedereen deed gezellig mee, zelfs de dansers deden mee met de shotjes.
  2. 4. Ook al is Puno niet zo’n mooie stad als Cusco, het was erg leuk om hier het Candelaria festival mee te maken. Het was geweldig om alle dansers met hun verschillende kostuums te zien optreden, allemaal traditionele dansen. Ik had nog nooit zo’n kleurrijke optocht gezien. De Peruanen zijn ongelooflijk toegewijd aan de evenementen om zo hun cultuur en geschiedenis te eren.

Als je in Peru bent in februari is het Candelaria festival een echte “must-see”! Het was een onvergetelijke ervaring en ik ben blij dat ik dit speciale festival mee heb mogen maken tijdens mijn verblijf in Peru.

Cusco, February 2015, Suus Pierik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*