Spanish School Peru: AMAUTA

Mijn eerste week Spaanse les in Buenos Aires

2,546 Views
Monday June 01, 2015 - Gepost door in Spanish Schools in Latin America
EN ES
Mijn eerste week Spaans studeren in Buenos Aires

Mijn eerste week Spaanse les in Buenos Aires

Als je net als ik uit een klein stadje komt waar de gebouwen niet hoger zijn dan 5 verdiepingen en geen bussen of metro’s zijn, dan is de gedachte om naar een stad zo groot als Buenos Aires te gaan een beetje intimiderend. Maar toen ik hier kwam, was iedereen zo aardig en uitnodigend, dat ik me meteen verwelkomd voelde. Doordat ik nooit in een stad heb gewoond, was ik een beetje geïntimideerd door de gedachte dat ik moest uitvogelen hoe ik met de subte (metro) moest reizen en mijn weg te vinden. Gelukkig ondervond ik al snel dat het erg gemakkelijk navigeren is in en rond Buenos Aires. Als ik niet weet hoe ik ergens moet komen, is er altijd wel iemand die bereid is om te luisteren hoe ik met mijn beste Spaans probeer uit te leggen waar ik naartoe moet, en zo me de weg te wijzen. Of zelfs iets vragen aan een van de medewerkers van AMAUTA, iedereen is bereid me te helpen om me op de de juiste plek te krijgen en het is leuk om te doen.


My first week studying Spanish in Buenos Aires

Mijn eerste week vloog voorbij. Er is zóveel te doen hier in Buenos Aires, dat ik denk dat ik hier nooit stop met nieuwe dingen te ontdekken. Sinds ik hier aan kwam vrijdag, had ik het hele weekend om dingen te doen voordat ik zou starten met mijn Spaanse lessen bij AMAUTA. Ik heb Casa Rosada bezocht, wat geweldig was! Ik heb bijna twee uur bij Calle Florida op en neer gelopen om te kijken naar de verschillende straat artiesten en de winkeletalages.

My first week studying Spanish in Buenos Aires

Mee doen met alle activiteiten van AMAUTA, is ook een goede manier om de weg te leren kennen in de stad. Gisteravond ging ik naar La Viruta, waar je Salsa, Milonga en Tango kunt leren dansen. Ik zal mezelf nooit een danser noemen maar het was zó leuk om daar met iedereen te zijn en het leren van de stappen, dat ik helemaal mijn slechte gevoel voor dansen vergat en gewoon plezier had! Het was leuk om alle verschillende niveau’s te zien en op een zeker moment gingen de Argentijnse docenten een klein showtje voor ons opvoeren en het was zo indrukwekkend om de dansen te zien wanneer deze goed worden uitgevoerd.

My first week studying Spanish in Buenos Aires

Vrienden maken is ook heel gemakkelijk. Omdat iedereen nieuw is en ook de stad probeert uit te vogelen, hebben jullie dit allemaal gemeen. Ik heb mijn vrienden ontmoet door gewoon op ze af te stappen en te vragen “Hoi, heb jij de subte al gebruikt?” en als ze nee zeiden vroeg ik of ze het misschien wilde uit proberen met mij. Hetzelfde ging op met het vragen aan verschillende studenten wat ze na de Spaanse lessen gingen doen, of vragen of ze samen een koffie wilde halen. Toen we eenmaal samen de stad van Buenos Aires gingen ontdekken, volgden de gesprekken vanzelf. Spaans leren in Argentinië is een levenservaring en tot nu toe heb ik het echt ontzettend naar mijn zin hier in Buenos Aires!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*