Spanish School Peru: AMAUTA

Mijn geheime plekje in Cusco

33,699 Views
Monday March 21, 2016 - Gepost door in Student life in Cusco
EN
My Secret Spot in Cusco

Mijn geheime plekje in Cusco
Hoeveel artikelen heb je gelezen met de “Top 10 Spots in Cusco”, toen je jezelf aan het voorbereiden was voor je Peruaanse avontuur en Spaanse cursus in Cusco? De meeste laten een lijst zien met de meest bekende ruines, kerken of musea die je, “zeker niet mag missen!”.En dat is ook zeker waar. Maar heb je al van deze geheime plek gehoord?

Hoewel je voor de meeste ruines het “Boleto Turistico” (toeristen ticket) nodig hebt om naar binnen te mogen gaan, is deze plek gratis en het is ook nog eens heel dichtbij het centrum van Cusco! De Templo de La Luna (Tempel van de maan) is ongeveer op 45 minuten loopafstand verwijderd van het Plaza de Armas, en toch lijkt het heel goed verborgen. Als je zin hebt in wat beweging en wilt genieten van een mooie dag in de omgeving van Cusco dan moet je echt deze tempel bezoeken!

My Secret Spot in Cusco

Vanaf het Plaza de Armas is het, het makkelijkst om de weg Calle Triunfo, naast de Kathedraal van Cusco,omhoog te nemen naar Plaza San Blas. Je kruist de weg Tandapata en blijft omhoog lopen door de kleine mooie straatjes van het gebied San Blas. Hoewel het een klim omhoog is, is het uitzicht over Cusco, gelegen in de vallei tussen het Andes gebergte, meer dan de moeite waard! Als je bij een kleine fontein gearriveerd bent, moet je overstappen naar een iets wat landelijker pad en de trappen omhoog nemen. Na een tijdje kom je bij een groen plateau waar de tempel is gevestigd.

My Secret Spot in Cusco

De mysterieuze Templo de la Luna (Tempel van de Maan) heeft een rotsachtige ingang en symboliseert vruchtbaarheid. Wanneer je de rotsachtige tempel betreedt bij daglicht, zal er een licht te zien zijn, dat door een scheur in het plafond naar binnen schijnt. Dit moeten de vrouwelijke delen voorstellen, de scheur symboliseert de vagina.

Er wordt beweerd dat in vroegere tijden de hele grot bedekt zou zijn geweest met goud, en dit zorgde ervoor dat de hele grot schitterde wanneer er een volle maan was. Stellen die moeite hebben met het krijgen van kinderen worden dan ook geadviseerd om naar de tempel toe te komen, ….

My Secret Spot in Cusco

Als je goed van dichtbij kijkt naar de structuren en vormen in deze ruïne, kun je zelfs de heilige Inca trilogie zien, gesneden in het steen: een slang, een poema en een condor. Misschien ontdek je zelfs wel een nieuw element!

Als je zin hebt om even het stads- of studentenleven te ontvluchten en heerlijke frisse lucht in te ademen terwijl je de Inca cultuur ontdekt, trek dan je wandelschoenen aan en ga op pad naar deze minder bekende, maar zeker indrukwekkende plek, net boven Cusco!

Cusco, Maart 2016, Meike Zimmerman


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*