Spanish School Peru: AMAUTA

Mini Gids voor Cusco´s Toeristen Ticket

2,639 Views
Monday September 21, 2015 - Gepost door in Travel in Peru
EN
Quick Guide to Cusco´s Tourist Ticket

Mini Gids voor Cusco´s Toeristen Ticket

Er zijn heel veel indrukwekkende dingen te zien en te doen in (de buurt van) Cusco – dit maakt Cusco ook zo’n geweldige bestemming voor Spaanse lessen in Peru.

De oude hoofdstad van het Inca Rijk biedt mooie opties voor trekkingen en andere avontuurlijke sporten, zoals rafting, hiking, mountain biking, enzovoorts. Maar de meest belangrijke zijn waarschijnljk wel de vele Inca ruines en traditionele cultuur.

Terwijl niet iedereen de tijd en neiging heeft om ze allemaal aan te doen, zullen andere mensen proberen er zoveel mogelijk te bezoeken als mogelijk. Het Toeristen Ticket of Boleto Turistico zul je nodig nodig hebben, omdat bij een heel aantal van de plaatsen het niet mogelijk is om een los ticket te kopen. Daarnaast is het ook de goedkoopste manier, als je erop uit bent om ze allemaal te bezoeken tijdens je Spaanse cursus in Cusco.

Het volledige ticket of Boleto Turistico is 10 dagen geldig vanaf de dag van aankoop. Dit ticket kost S/.130 (US$45) en inclusief is: Saqsayhuman, Qenko, Pucapucara, Tambomachay, Museum Sitio de Korikancha, Museum Histórico Regional, Museum Arte Popular, Centro Qosqo de Arte Nativo, Museum Municipal de Arte Contemporáneo, Pachacutec Monument, Tipon, Pikillacta, Pisac, Chinchero, Moray & Ollantaytambo.

Alhoewel het jammer is dat de entree voor de Korikancha niet bij de ticket is inbegrepen, zijn dit bijna allemaal highlights zonder uitzondering die je niet wilt missen als je de stad Cusco bezoekt.

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

Voor degenen die een goedkopere optie zoeken of iets wat meer op maat gemaakt willen, zijn er 3 verschilllende deel tickets beschikbaar. Deze kosten S/.70 (US$ 25) per stuk en zijn geldig voor 1-2 dagen en je kunt je eigen optie kiezen:

Optie 1

De 4 plaatsen die in deze optie inclusief zijn, zijn Saqsayhuman, Qenko, Pucapucara & Tambomachay en bevinden zich net buiten Cusco. Deze optie is geldig voor 1 dag vanaf de dag dat je het ticket koopt.

Optie 2

Bij deze optie zijn er 8 plaatsen inclusief in en buiten de stad, die over het algemeen wat minder bezocht dan andere sites. Dat is jammer, want zeker het Museo Histórico Regional en de ruine Tipón (Tipon Archeological Site) zijn de moeite waard. Dit ticket is geldig voor 2 dagen. De plekken die inclusief zijn: Museo de Arte Popular, Museo Histórico Regional, Museo Municipal de Arte Contemporáneo, Museo de Sitio de Korikancha, Centro Qosqo de Arte Nativo, Monumento de Pachacutec, Tipon & Pikillacta.

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

Optie 3

Dit is een hele populaire optie omdat het meerdere van de indrukwekkende plaatsen in de Heilige Vallei bevat: Pisac, Ollantaytambo, Chinchero & Moray. Het ticket is geldig voor 2 dagen.

Je kunt de tickets kopen in Cusco bij het Comite de Servicios Integrados Turistico Culturales Cusco (COSITUC) op de Avenida El Sol 103, Cusco. Een andere optie is om de tickets te kopen op de te bezoeken plaatsen, zonder meerkosten.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*