Spanish School Peru: AMAUTA

Naschoolse opvang ontvangt donaties van een vrijwilliger in Cusco

2,725 Views
Tuesday March 31, 2015 - Gepost door in Volunteer Work
EN ES
Naschoolse opvang ontvangt donaties van een vrijwilliger in Cusco

Onze vrijwilligster en ex-studente Debbie Smets verbleef slechts 3 weken in Cusco Peru, met AMAUTA Spaanse School, maar ondanks deze korte tijd heeft ze heel veel kunnen betekenen de mensen op haar project in Cusco, Peru. Debbie nam in de eerste week Spaanse lessen in Cusco, om op deze manier haar Spaans te verbeteren voordat ze als vrijwilliger in Peru aan de gang ging. Daarnaast nam ze muziekles voor een paar uur week. Ook in haar tweede week naam ze naast het vrijwilligerswerk nog privélessen Spaans om haar spreekvaardigheid te verbeteren.

Voordat Debbie uit België naar Peru kwam, heeft ze een grote hoeveelheid geld verzameld via vrienden en familie voor haar project. Hierdoor heeft ze veel belangrijke dingen kunnen kopen die de organisatie graag wilde hebben, zoals boeken, spelletjes (Twister en Jenga etc.), puzzels en houten blokken.

Het vrijwilligersproject in Cusco was ontzettend dankbaar voor de bijdrage die Debbie geleverd heeft. Als dank hiervoor heeft ze een armbandje gekregen en een leuk boek over Peru. Debbie vertelde dat de leraar en de kinderen zoveel dankbaarheid toonden, wat haar uiteraard een erg warm gevoel gaf. “De leraren waren heel dankbaar voor mijn donaties, en ook de kinderen waren erg blij met het feit dat ze nu spelletjes konden spelen.”

The volunteer project was so grateful and they showed their appreciation by giving Debbie a cute bracelet and a very nice book about Peru

Debbie heeft ontzettend genoten van haar vrijwilligers project maar ze gaf ook aan dat ze te maken heeft gehad met enkele cultuur verschillen. Het grootste verschil zat hem in punctualiteit. Zo moest ze de eerste paar dagen 30 min. wachten totdat de leraar er was. “Ik dacht zelfs even dat ze niet meer zou komen, maar gelukkig kwam ze wel. Ik heb het maar gewoon geaccepteerd, dit is tenslotte Peru.”

Ondanks dit, zijn er een heleboel fantastische dingen die je er als vrijwilliger in Peru voor terug krijgt. Zo gaf ze aan dat de kinderen ontzettend lief en vriendelijk waren en zoveel inzet toonden in de activiteiten die ze organiseerden.
Debbie: “De kinderen waren zo enthousiast en wilde maar al te graag nieuwe dingen leren. Origami was een van de favoriete spellen onder de kinderen; ze bleven maar om me heen springen om te vragen of ze mochten helpen zodat ze het later zelf nog een keer konden spelen. Ze wilden maar al te graag horen dat ze iets goed gedaan hadden en ze waren dan ook erg trots als ze zelf iets gemaakt of voor mekaar gekregen hadden. Ik vond het geweldig om te zien hoe de kinderen elkaar helpen, en ik zal nooit vergeten hoe blij het hen allen maakte.”

Debbie enjoyed her time as a volunteer greatly at her project

Op de laatste dag wilde Debbie iets bijzonders organiseren voor de kinderen en daarom organiseerde ze een feestje met hapjes, drankjes en cadeautjes. De namiddag werd gevuld met het nemen van foto’s en het gooien van confetti als dankbaarheid voor al het werk wat Debbie heeft gedaan. De leraren van het project vonden het erg jammer dat Debbie weg moest, maar zullen haar nooit vergeten.

Debbie vond de ervaring als vrijwilliger in Peru zo geweldig dat ze graag terug wilt komen. Ze bedankt de leraren en natuurlijk de vrijwilligerscoördinator van AMAUTA voor deze fantastische ervaring. “Ik wou dat ik langer kon blijven in Peru, maar nu ik weet dat ik vrijwilligerswerk in Peru zo geweldig vind, weet ik zeker dat ik op een dag terug kom om langer te blijven. Het is zo leuk om gewoon met de kinderen te spelen en kleine dingen te doen, en te zien dat het hun zo blij maakt.”

Debbie loved her volunteer experience and time in Peru so much that she has plans to come back some day


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*