Spanish School Peru: AMAUTA

Noah’s verhaal: over Spaans leren en vrijwilligerswerk in Peru

2,838 Views
Friday April 22, 2016 - Gepost door in Student life in Cusco
EN
Noah’s story: About Learning Spanish & Volunteering in Peru

Noah’s verhaal: over Spaans leren en vrijwilligerswerk in Peru

Vrijwilligerswerk, Spaans leren, reizen in Peru en het leven in het buitenland: dat zijn de ingrediënten van het spannende en interessante Vrijwilligersprogramma van AMAUTA Spanish School in Cusco, Peru.

De Nederlandse Noah was een van de vele deelnemers; ze was bijna drie maanden in Cusco tijdens haar tussen jaar of gap year. Een paar dagen voordat Noah het land weer ging verlaten om naar huis te gaan, sprak onze vrijwilligerscoördinator met haar en vroeg naar haar ervaringen in Cusco. Ze maakte er een kleine video van, waarin Noah vertelt over haar tijd in Peru.

 1. Noah, wat vind jij het leukst aan het leven en wonen in Cusco?
  Wat ik het leukst vind aan Cusco is dat de stad zo klein is.. Het is makkelijk om veel mensen te leren kennen omdat de stad niet zo groot is. Het is eigenlijk net een dorp.
 1. Waar heb je vrijwilligerswerk gedaan en wat waren jouw taken?
  Ik heb vrijwilligerswerk in Cusco gedaan bij een naschoolse opvang voor straatkinderen; deze kinderen verkopen snoepjes etc. op straat. Ik heb ze geholpen met hun huiswerk, met ze gespeeld, en hen vooral veel aandacht gegeven. Wat het belangrijkste is voor deze kinderen is dat ze aandacht krijgen en dat je tijd aan hen besteedt, dat ze zich geliefd en speciaal voelen.

 1. Heb je een grappig of gek verhaal?
  Nee eigenlijk niet echt grappig of gek.. Er was een meisje, haar naam is Flor. Ik had eigenlijk altijd een beetje medelijden met haar, ze werkte namelijk elke dag op de straat. Ze was heel erg lief en ze kwam elke dag naar het project. Ik voelde een connectie met haar en ik zal haar zeker missen, het zal nog moeilijk worden om haar los te laten..
 1. Welke verschillen zie je tussen kinderen uit Peru vergeleken met kinderen uit Nederland?
  De kinderen in Peru zijn veel dankbaarder voor de dingen die ze krijgen en ze zijn altijd erg blij met de aandacht die je aan hen besteed. Ze willen ook heel veel aandacht krijgen, ze vinden het fijn om bij je te zijn en ze geven je de hele tijd knuffels. Terwijl de kinderen in Nederland normaal gesproken hun eigen dingetje doen, ze zijn veel onafhankelijker en een beetje anders.
 1. Hoe heeft vrijwilligerswerk in Cusco je perspectief veranderd?
  Ik weet nu dat je gelukkig kan zijn zonder geld en veel dure spullen. Ik wil zeker geen verwende kinderen krijgen in Nederland, omdat ik nu gezien heb hoe de kinderen in Peru gelukkig kunnen zijn met bijna niks. In Nederland schijnen we niet te kunnen waarderen wat we hebben, de kinderen hebben heel veel speelgoed en nog veer meer, een veilig thuis. Het is zo jammer dat ze het niet echt kunnen waarderen, het is gewoon “normaal” voor hen.

Discover Peru: Travel, Volunteer & Study

 1. Wat voor advies heb je voor andere vrijwilligers, en mensen die naar Cusco komen om Spaans te leren?
  Geef nooit op! Het kan lastig zijn in het begin, ik had bijvoorbeeld wat tijd nodig om te wennen aan Cusco, de mensen en de hoogte. Ik had een beetje last van heimwee tijdens mijn eerste twee weken in Cusco. Alles leek zo anders in Peru.. En toen ik begon met mijn vrijwilligerswerk, na de cursus Spaans, had ik wéér tijd nodig om een connectie met de kinderen te krijgen. Daarom is het belangrijk dat je zo lang mogelijk blijft als je kan. Na twee weken werd het beter voor mij, ik leerde de kinderen beter kennen, en nu ben ik zo blij dat ik gebleven ben en dat ik niet opgegeven heb!
 1. Wat was jouw favoriete restaurant in Cusco?
  UCHU! Ik heb er Alpaca steak gegeten, en het was zo lekker! Ik vond de kip die mijn gastgezin bereidde ook erg lekker.
 1. Wat heb je geleerd tijdens je verblijf in Cusco?
  Ik denk dat ik onafhankelijker geworden ben. Dat was ook mijn doel en ik heb het gevoel dat ik dat zeker bereikt heb. Ik heb ook heel veel geleerd door het vrijwilligerswerk in Peru. Nu weet ik dat ik kan leven en wonen in een totaal andere omgeving, zoals in Peru, en dat ik het kan overleven ;-). Voordat ik naar Peru kwam zat ik altijd in mijn veilige bubbel, met de mensen die ik kende. Hier in Peru is het zo anders. Het is zeker een van mijn beste ervaring in mijn leven tot nu toe, wonen en vrijwilligerswerk doen in Peru en het leren van de Spaanse taal natuurlijk. Ik heb heel erg genoten van mijn verblijf hier en ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt. Een ervaring om nooit te vergeten!

 

 

Ben je geinspireerd door Noah’s verhaal? Wil je ook vrijwilligerswerk doen in Cusco?

Je kunt contact opnemen met ons team en de vrijwilligersproject lijst hier downloaden.

Download Contact
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*