Spanish School Peru: AMAUTA

Ontdek het noorden van Argentinie: Salta en Cafayate

3,281 Views
Tuesday May 26, 2015 - Gepost door in Latin American Travel
EN ES
Ontdek het noorden van Argentinie: Salta en Cafayate

Ontdek het noorden van Argentinie: Salta en Cafayate

Als je tijd hebt om te reizen in Argentinie na je Spaans cursus in Buenos Aires, een van de vele opties is om naar het noorden van Argentinie af te reizen. Het is een optie die ik zeer zeker aan raad. In de eerste plaats hier, in de provincie Salta, kun je een van de meest idyllische treinreizen van de wereld maken! De reis neemt je mee omhoog naar zo’n 4,200 meter en je reist letterlijk door de wolken. De tour begint in de stad van Salta en is 217km. Reizend door de Andes met 35 km per uur, zie je het landschap en de omgeving langzaam veranderen.

De ene minuut zie je rotsformaties en de andere minuut besneeuwde bergtoppen. De horizon lijkt oneindig ver weg en vaak is de trein het enigste dat beweegt.
De reis duurt een goede 16 uur en passeert vele tunnels, bruggen en viaducten. De rails kruist zichzelf omdat het terrein nogal ongelijk is. De uitzichten zijn geweldig en je zult vaak andere reizigers zien met hun neus tegen het raam gedrukt om naar buiten te kijken.

Exploring northern Argentina: Salta and Cafayate

De trein stopt twee keer. De eerste keer is in San Antonio de los Cobres en de tweede keer is op het La Polvorilla viaduct. Op het eerste station word je verwelkomt door locals die snacks, kleren of handgemaakte producten verkopen. De tweede stop is op het viaduct waar je leert waarom deze trein de naam ‘Tren a las Nubes’ (trein naar de wolken) heeft. De trein heeft een bar en restaurant aan boord. Ook zijn er medische hulpen aanwezig mocht iemand last krijgen van de hoogte. Er is zelfs animatie aan boord; gidsen die zorgen voor karaoke.

Exploring northern Argentina: Salta and Cafayate

Terugkomend op de stad Salta, is het tijd om een beetje te gaan ontdekken. Salta – ookwel genoemd Salta La Linda (mooie Salta) was ontstaan in 1852 en trekt hedendaags vele reizigers aan in Argentinie door de ligging in de Andes en de koloniale architectuur. De stad is omringt door bergen, wijngaarden en woestijnen en je kunt oneindig veel empanadas eten met regionale wijnen. De wijngaarden rond Salta stad zijn een van de grootste toeristische attracties. Salta staat bekend om de relaxte sfeer; alles in de stad gaat een stuk langzamer dan in Buenos Aires. Alhoewel het geen saaie stad is; Salta is goed voor wat meer actie. Er zijn veel trekkings door de bergen en je kunt ook gaan raften.

Exploring northern Argentina: Salta and Cafayate

Als je toch in Noord-Argentinie bent, dan moet Cafayate, een kleine stad ongeveer 165 kilometer van Salta- zeker op je lijstje staan. De Cafayate regio is een groote wijn producent. De meeste wijngaarden bieden gratis tours en proeverijen aan. In de omgeving vind je ook prachtig gekleurde bergen, vrachtwagens vol pepers en willekeurig overstekende lama’s. De meeste mensen kennen deze omgeving door de prijzen winnende Torrontes wijnen, maar bij de Argentijnen staat Cafayate het meest bekend om zijn grote jaarlijkse Folklore festival in februari. Ook een bezoekje waard, is het wijn museum maar ook proeverijen van producenten. Nog een hoogtepunt van Noord-Argentinie zijn de woestijnen rond Cachi, die zorgen voor een fantastische rit van vier uur met een prachtig uitzicht. Een dag reis naar Cachi leid je naar een hoog gelegen woestijn met grote cactussen en geweldige gekleurde rotsformaties.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*