Spanish School Peru: AMAUTA

Reistips Buenos Aires

2,835 Views
Wednesday February 17, 2016 - Gepost door in Latin American Travel
EN
Your Guide to Using Public Transport in Buenos Aires

In de grote stad Buenos Aires verdwaal je gemakkelijk, dus reistips zijn altijd welkom. Een handige mobiele applicatie die je goed kan gebruiken in Buenos Aires is “Como llego buenos aires” (9292ov van Buenos Aires). Deze applicatie helpt je de weg in de stad te vinden; het toont routes met het openbaar vervoer, auto, fiets en ter voet. Vooral als je van plan bent om te reizen met het openbaar vervoer is deze applicatie erg handig, omdat het de duur van je reis berekend en omdat het de verschillende reisopties met het openbaar vervoer weergeeft. Dus, de mogelijkheden om Buenos Aires door te reizen zijn talrijk, de volgende vraag die dan opkomt is: wat is het makkelijkste, goedkoopste en het beste vervoermiddel om gebruik van te maken?

Public Transport in Buenos Aires

Taxi

De eenvoudigste manier om de stad te verkennen is per taxi. Het nemen van een taxi in Buenos Aires is erg goedkoop in vergelijking met het nemen van een taxi in West-Europa. Een rit van 5 minuten kost maximaal 50 pesos (€ 3). Zorg ervoor dat je altijd een radio-taxi neemt, omdat dit de officiële taxi is en de meest veilige optie. De route die een radio taxi aflegd wordt namelijk door een centrale getracked en om deze reden is het een slim idee om deze taxi te nemen; vooral ‘s nachts. Spreek van tevoren ook altijd een prijs af, want het is niet ongewoon voor taxichauffeurs om toeristen meer geld te vragen dan nodig is.

Public Transport in Buenos Aires

De bus

In Buenos Aires zul je veel bussen zien rondrijden en het is zeker een goede optie om de bus te nemen als je weinig geld wilt besteden aan je vervoer.

Wees je ervan bewust dat sommige bushaltes moeilijk te vinden zijn, omdat zij niet altijd een groot, opvallend bord hebben zoals in Nederland. Soms vind je alleen een klein bordje dat vast is getimmerd aan een boom. Als je meer informatie wilt over de routes die de bussen in Buenos Aires afleggen, is het een goed idee om een zogenaamde ‘Guia T “te kopen bij een van de vele kiosken in de stad. Deze gids bevat alle noodzakelijke informatie over de bussen en is niet te missen als je de weg wilt vinden in de stad, zonder gebruik van het internet.

Public Transport in Buenos Aires

De metro

In Buenos Aires is er een enorme ondergrondse netwerk van metro’s. Op de straten kun je een metrostation herkennen aan een groot bord met het woord “subte” op het. Er zijn verschillende lijnen beschikbaar, met allemaal hun eigen kleur (rood, groen, blauw etc). Je kunt gemakkelijk een kaartje kopen bij het loket in het metrostation. Een retourtje kost slechts 10 pesos (0,65 eurocent)! De goedkope prijs komt echter wel overeen met het slechte onderhoud van de metro’s: sommige zijn heel gedateerd in de zomer kan het heel warm worden in de metro, aangezien weinig metro´s airconditioning hebben. Een goede tip is om te reizen buiten de spitsuren, want in de spitsuren (8.00-9.00 en 17.00-19.00) zal de metro overvol zijn.

Public Transport in Buenos Aires

Ongeacht wat voor soort vervoer je besluit te nemen, let goed op je persoonlijke bezittingen, want zakkenrollers staan altijd op de loer.

Buenos Aires is een geweldige stad en met deze reistips zal je zeker een goede voorbereiding hebben voor het vinden van je weg in de stad. Veel plezier!

Buenos Aires Feb 2016, Elise de Gier


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*