Spanish School Peru: AMAUTA

Salsa dansen in Peru!

11,772 Views
Thursday March 27, 2014 - Gepost door in Latin American Culture & Food
EN ES
Salsa Dancing in Peru!

Salsa dansen in Peru!

Je kunt niet naar Cusco, Peru komen om Spaans te leren en niet salsa dansen!

En ook al is salsa een must, je kunt beter een paar dagen rust nemen als je net bent aangekomen in Cusco, voordat je de hele nacht gaat dansen. Cusco ligt op ongeveer 3.500 m hoogte en dit is behoorlijk hoog. Wanneer je arriveert in Cusco zal je moeten wennen aan de hoogte. Hoogteziekte komt voor wanneer je niet genoeg zuurstof uit de lucht kunt halen. Wanneer je te snel te hoog gaat, krijgt je lichaam niet genoeg zuurstof. Je gaat sneller ademen en dit kan zorgen voor hoofpijn. Wanneer je lichaam went aan de hoogte, zullen de symptomen weggaan. Geef jezelf een paar dagen om te wennen aan de hoogte en voordat je het weet ben je klaar om het nachtleven te ontdekken.

Twee weken nadat ik was aangekomen in Cusco ging ik het nachtleven ontdekken. De meeste bars en discotheken liggen vlakbij de ´´ Plaza de Armas´´. De Plaza de Armas is het middelpunt van het historische gedeelte in Cusco, bereikbaar vanuit alle richtingen en een perfecte ontmoetingsplek. De “Plaza de Armas” heette ‘Huacaypata’ (in het Quechua) na de constructie gedurende het Inca keizerrijk: ‘plaats waar gehuild werd’, in de Nederlandse vertaling. Het functioneerde als het culturele centrum oftewel het ´hart´ van de stad. Het plein wordt vaak gebruikt voor speciale events zoals festivals, concerten en bijeenkomsten.

 

salsa in Cusco on night

De meeste bars rond de Plaza de Armas zijn open van 11 uur s´morgens tot 2 uur s´nachts. De clubs zijn open van 9 uur s´avonds tot 5 uur s´nachts. Rond half 10 s´avonds kun je het beste naar Inca Team gaan. Dit is een kleine, maar gezellige club op de hoek van Plaza de Armas en Calle Suecia, waar zich AMAUTA Spanish School bevindt. Je kunt er elke avond salsa leren van 9 tot 11 uur. Ik vind het hier leuk, omdat er vooral ook veel lokale mensen komen. Salsa is de populairste dans hier in Cusco en Inca Team is niet de enige plek waar je het kan leren. Je kunt het ook leren in clubs zoals Mythology en Mama Africa, maar Inca Team krijgt toch mijn voorkeur. Elke vrijdag avond is er een salsa les in Amauta Spanish school. De leraren van Inca Team komen naar de school om je alle danspasjes te leren die je moet weten. Ze willen het je echt leren, daarom is het een leuke activiteit om met al je vrienden te doen. Ik heb nog geen enkele les gemist sinds ik in Cusco ben. We hebben altijd veel plezier, vooral met de Enchufla. Dit is de basis draai. Dat is niet echt mijn sterkste punt ..

When people think of salsa, they think of Cuba

Wanneer mensen aan salsa denken, denken ze vaak vooral aa Midden-Amerika en aan Cuba. Maar in Peru wordt ook enorm veel salsa gedanst, vanaf de kinderfeestjes tot aan verjaardgsfeesten bij mensen thuis, en in de discotheken. Veel mensen denken dat de slaven van Afrikaanse afkomst in Cuba de “clave”, de beat de salsa, hebben uitgevonden. Maar velen menen dat de salsa muziek uit New York stamt, waar ze zo rond 1970 ontstaan zou zijn. In elke club waar je komt in Cusco, zie je mensen salsa dansen. Doe gewoon mee! Peruanen vinden het leuk om salsa te leren aan buitenlanders.

Na 11 uur s´avonds kun je naar de discoteek Mama Africa gaan. Mama Africa bevindt zich op een tweede verdieping op Plaza de Armas en is een van de populairste nachtclubs in Cusco. Er komen vooral jongere mensen. Je vindt er lokale, Peruaanse mensen maar ook veel toeristen. Het is een goede plek om te dansen en te genieten van muziek, vooral als je van salsa houdt.

Practice salsa in Amauta School

In Nederland kun je niet in elke club salsa dansen, dan moet je echt naar een speciale club gaan. Maar het grootste verschil met Nederland is weld dat de mannen hier in Peru WEL kunnen dansen. En dan bedoel ik dat ze echt kunnen dansen. En ook de vrouwen zijn zo goed! Het is mijn doel om salsa te leren dansen in de vijf maanden dat ik in Peru woon voor mijn stage hier in Cusco. Gelukkig heb ik genoeg tijd om het te leren.

 

AMAUTA Spanish School in Peru biedt een leuk Spaans en Salsa pakket aan Spanish & Salsa Dancing course package.

“Leer de Peruaanse cultuur kennen en doe meer met onze cursus Salsa dansen in Peru! Je kunt de vrolijke salsa dans al snel onder de knie krijge met wat basisstappen, en dat daarna verder uitbouwen.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*